Ο Καραγκιόζης είναι Ελληνας, ο Μιχάλης Χατζάκης Λαμιώτης! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 14:50 Ο Καραγκιόζης είναι Ελληνας, ο Μιχάλης Χατζάκης Λαμιώτης! (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Το Ελληνικό θέατρο Σκιών που δεν υπάρχει κάτι ανάλογο…κάπως έτσι ξεκίνησε την ομιλία του ο Μιχάλης Χατζάκης το βράδυ της Τετάρτης 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Θέατρο, σε μια βραδιά αφιερωμένη για τον ίδιο από τον Επιστημονικό Σύλλογο Συνταξιούχων Καθηγητών Νομού Φθιώτιδας!

Ο Μιχάλης Χατζάκης, λίγες μέρες πριν μεταβεί στη Ρωσία, καλεσμένος για να «δείξει» το ελληνικό θέατρο σκιών, μας παρουσίασε την ιστορία του μέσα από τον…Καραγκιόζη!

Όπως είπε και η πρόεδρος του Συλλόγου κα Μαίρη Ευαγγελίου: « Κάθε Σαββατοκύριακο, έκλεινε ο δρόμος στην Σκληβανιώτου από τον κόσμο που ήθελε να δει το θέατρο Σκιών στη Λαμία…»

Ο Λαμιώτης Μιχάλης Χατζάκης ξεκίνησε την παρουσία του, με τις «αποδείξεις» του για το ότι ο Καραγκιόζης είναι Ελληνας και όχι Τούρκος! Αμέσως μετά μας περιέγραψε με το δικό του γλαφυρό και πολύ συγκινητικό μερικές φορές τρόπο, πως κάποιοι κυρίως «αγράμματοι» καραγκιοζοπαίχτες έκαναν τόσο αγαπητό στον κόσμο, τους ήρωες του Καραγκιόζη!

Ακούσαμε και είδαμε από πού «έκλεψαν» τις φιγούρες των ηρώων του θεάτρου σκιών, που δεν ήταν από αλλού παρά από αρχαιοελληνικά μοτίβα και φιγούρες όπως ο πρίγκηπας στη Κνωσό κ.ά.

Ο Μιχάλης Χατζάκης αγαπά το Θέατρο Σκιών και μας ,μετέδωσε αυτή τους την αγάπη με τον πιο όμορφο τρόπο! Οσοι δεν είχατε τη δυνατότητα να βρεθείτε στην αίθουσα του Δημοτικού θεάτρου, επιδιώξτε να τον συναντήσετε και να τον ακούσετε σε μια μελλοντική του παρουσίαση…έχετε να «μάθετε» πολλά για τον Καραγκιόζη και την σπουδαιότητά του!

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση