Ελάτε στο Αγρόκτημα της Χώρας! Δείτε πόσο δημιουργικά περνάνε τα παιδάκια - ΒΙΝΤΕΟ

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 09 Απριλίου 2016 11:30 Ελάτε στο Αγρόκτημα της Χώρας! Δείτε πόσο δημιουργικά περνάνε τα παιδάκια - ΒΙΝΤΕΟ

Το Φεστιβάλ Οίτης γιορτάζει φέτος τα 10 χρόνια του και ήδη οι φετινές δράσεις του έχουν ξεκινήσει με συναυλίες, εκθέσεις και πολλά άλλα.Σύμφωνα με τους διοργανωτές και το φετινό πρόγραμμα θα είναι πλούσιο σε εκδηλώσεις!

Ξεκίνησαν στη Χώρα στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οίτης  οργανωμένες επισκέψεις μαθητών από Νηπιαγωγεία, Παιδικούς σταθμούς, Συλλόγους  και Δημοτικά σχολεία της Περιφέρειας με το πρόγραμμα  «Ξενάγηση στο Αγρόκτημα».

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε από το Νηπιαγωγείο Λουτρών Υπάτης την περασμένη Πέμπτη.

Το Φεστιβάλ Οίτης και η Χώρα οργανώνουν σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και περιβαλλοντολόγους εκπαιδευτικά προγράμματα – επισκέψεις που απευθύνονται σε μαθητές σχολείων ή σε ομάδες γονιών – παιδιών με κύριο στόχο την "Αποκατάσταση" της σχέσης των παιδιών με τη Φύση.

Για την Άνοιξη του 2016 οι επισκέψεις θα αφορούν

–          1 Απριλίου –  22 Απριλίου : Ξενάγηση στο αγρόκτημα ( παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, αινίγματα ,τραγούδια ), προσανατολισμός, κομποστοποίηση.

–          25 Απριλίου – 14 Μαίου :Δημιουργία και συντήρηση λαχανόκηπου ( Φύτευση σπόρων, μεταφύτευση φυτών, πότισμα, καθαρισμός λαχανόκηπου)

–          16 Μαίου – 31 Μαίου : Εργαστήρι σιτηρών και ψωμιού ( άλεσμα σιταριού, ζύμωμα, ψήσιμο ψωμιού)

 

Όλες οι επισκέψεις τελειώνουν με εργαστήρι ζωγραφικής . Τα έργα των παιδιών θα συμμετάσχουν στη 2η Belle Arte for Kids  έκθεση ζωγραφικής ,που θα διαρκέσει όλο το καλοκαίρι στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Οίτης.

Η επίσκεψη διαρκεί 1 έως 1.30 ώρα και χωρίζεται σε τρία τμήματα

1.       Άφιξη και γνωριμία με το χώρο, μικρή αναφορά για το πρόγραμμα της επίσκεψης, προετοιμασία ανάλογα με το πρόγραμμα

2.       Επίσκεψη στο αγρόκτημα και βιωματικό εργαστήρι ανάλογα με την εποχή ( π.χ. κλάδεμα,πότισμα,σκάλισμα.λίπανση,φύτευση κ.α. ), επίσκεψη στο χώρο κομποστοποίησης, επίσκεψη στο λαχανόκηπο ( φύτευση σπόρων ή φυτών )

3.       Καλλιτεχνικό εργαστήρι ( ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών και το θέμα του εργαστηρίου ζωγραφική, μουσική, παραμύθι, θεατρικό παιχνίδι )

 

Για την καλύτερη οργάνωση των επισκέψεων καλό είναι να έχει προηγηθεί επικοινωνία με τη Χώρα 15 ημέρες πριν την επίσκεψη της ομάδας.

Στην επίσκεψη συμμετέχει και ο εκπαιδευτικός – συνοδός της ομάδας ή της τάξης

Ανάλογα με την εποχή δίνουμε βαρύτητα στον ελαιώνα, στον αμπελώνα, στα σιτηρά, στο λαχανόκηπο.

Ανάλογα με τις ηλικίες των παιδιών οργανώνονται και ενσωματώνονται στο πρόγραμμα παιχνίδια κρυμμένου θησαυρού μέσα στο αγρόκτημα, προβολές ντοκυμαντέρ ή ταινιών κινουμένων σχεδίων σχετικών με το θέμα της επίσκεψης.

Επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος

Γεωργίου Μάκης – Εκπαιδευτικός , Καθηγητής Φυσικής Αγωγής

Χρύσα Μάστορα – Εκπαιδευτικός, Καθηγήτρια Μουσικής – Εμψυχώτρια

Ήβη Κατσούνη – Γεωγράφος, Περιβαλλοντολόγος

 

 

Επικοινωνία :

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 6936994980, 2231051075

 

«Φεστιβάλ Οίτης»

Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ευρωπαικών Φεστιβάλ

Μέλος του Δικτύου Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού

Κάτοχος EFFE Label 2015/2016

EFFE – Europe for Festivals, Festivals for Europe

Το Φεστιβάλ Οίτης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Λαμιέων

Τόπος Διεξαγωγής: Πάρκο Τεχνών και Ψυχαγωγίας «Χώρα» Λελέϊκα Υπάτης,

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση