"Διάκεια 2016": Η Λαμία τιμά τον Αθανάσιο Διάκο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Απριλίου 2016 21:34 "Διάκεια 2016": Η Λαμία τιμά τον Αθανάσιο Διάκο (ΒΙΝΤΕΟ - ΦΩΤΟ)
Η Λαμία τίμησε τον εθνικό μας ήρωα, Αθανάσιο Διάκο σε ένα κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο.
 
Σε μία εκδήλωση - αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανάσιου Διάκου και σε αγωνιστές του '21 στην μετεπαναστατική Λαμία η ομιλία του καθηγητή κ. Δημήτριου Νάτσιου με θέμα «Αγωνιστές του 1821 στη Λαμία και την περιοχή της κατά την περίοδο 1833-1881 και πώς η πόλη μας τίμησε τη μνήμη του Αθανασίου Διάκου», ξεδίπλωσε πολλές πληροφορίες για τον ήρωα αλλά και για την ίδια την πόλη.
 
Το ποίημα «Η προσευχή του Διάκου» του Αριστοτέλη Βαλαωρίτη απήγγειλε ο Διευθυντής του 4ου Λυκείου Λαμίας και φιλόλογος, Οδυσσέας Κοτζαμάνης ενώ η επίσης φιλόλογος και Έφορος Φιλολογικού του Λυκείου των Ελληνίδων Λαμίας, Αφροδίτη Θεοδώρου, απήγγειλε στο ποίημα του Αριστομένη Προβελέγγιου - «Στον Αθανάσιο Διάκο».
 
Τραγούδια αφιερωμένα στον Αθανάσιο Διάκο ερμήνευσε ο Άρης Ντίνας ενώ παραδοσιακούς χωρούς χόρεψε το Λύκειο των Ελληνίδων Λαμίας.
 
Δείτε βίντεο και φωτογραφίες:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση