Στο πρόσωπο του Κώστα Τσίγκα τιμήθηκαν τα ΜΜΕ της Περιφέρειας!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Απριλίου 2016 18:20 Στο πρόσωπο του Κώστα Τσίγκα τιμήθηκαν τα ΜΜΕ της Περιφέρειας!

Τι είπε ο Καβαλιώτης εκδότης στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τα ΜΜΕ της Περιφέρειας!

Το βραβείο Ήθους και Ευρωπαϊκού Προσανατολισμού «Κωνσταντίνος Καλλιγάς», απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Τσίγκα, Γενικό Γραμματέα της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Ραδιοφωνικών Σταθμών (ΠΕΙΡΑΣ), ιδιοκτήτη του ALPHA MEDIA GROUP και εκδότη της καθημερινής εφημερίδας της Καβάλας «Νέα Εγνατία».

Ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος της Περιφέρειας στην ειδική τελετή βράβευσης, που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Τμήμα της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων (ΑΕJ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Πραγματικά δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη επιλογή, από αυτή στο πρόσωπο του Κώστα Τσίγκα, αφού υπηρετεί ακούραστα το χώρο των Περιφερειακών ΜΜΕ για περισσότερα από 35 χρόνια, διδάσκοντας επαγγελματισμό και ήθος.

Ο Καβαλιώτης εκδότης ζήτησε από τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο την στήριξη των ΜΜΕ της Περιφέρειας, επισημαίνοντας ότι ουδέποτε υπήρξαν διαπλεκόμενα και υπηρετούν με ήθος τις αρχές της δημοσιογραφίας. Επίσης κ. Τσίγκας ευχαρίστησε την οικογένειά του, τους συνεργάτες του, την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τον πρόεδρό της, καθώς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την απονομή του βραβείου και για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Κατά την λαμπρή εκδήλωση, βραβεύτηκε επίσης ο διευθυντή της Εφημερίδας των Συντακτών κ. Νικόλας Βουλέλης, η παρουσιάστρια της «Κάρτας μέλους» στην τηλεόραση της Βουλής κ. Ματρώνη Δικαιάκου, ο συγγραφέας και αρθρογράφος στην «Καθημερινή», κ. Τάκης Θεοδωρόπουλος, καθώς και ο υπεύθυνος διεθνών θεμάτων στα «Νέα», κ. Μιχάλης Μητσός. Τιμητικές διακρίσεις έλαβαν οι  κ.κ Λεωνίδας-Φοίβος Κόσκος, πρόεδρος του Hellenic American University, Ευάγγελος Παπαλιός από τον Όμιλο Direction, Γιώργος Κουρμούσης, συγγραφέας και αρθρογράφος, Βασίλης Παπαδάκης, αρθρογράφος και Σαράντης Μιχαλόπουλος, δημοσιογράφος της EurActiv.gr. Το ευρωπαϊκό βραβείο της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων απενεμήθη στον αρχισυντάκτη του European Business Review, Peter Kramer.

Ομόφωνη καταδίκη των φαινομένων φίμωσης του Τύπου

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο διοικητικός πρόεδρος της ΕΕΔ κ. Αθανάσιος Παπανδρόπουλος, τόνισε ότι φέτος, το ελληνικό τμήμα, ένα από τα πλέον δραστήρια της Ένωσης σε διεθνές επίπεδο, συμπληρώνει 36 χρόνια ζωής, το δε αντίστοιχο διεθνές 54 χρόνια. Δεν παρέλειψε, μάλιστα να εκφράσει και την έντονη ανησυχία του για τα φαινόμενα φίμωσης του Τύπου που παρατηρούνται στις ημέρες μας. «Η  Ένωσή μας, ως σύμβουλος του Συμβουλίου της Ευρώπης σε θέματα ελευθερίας του Τύπου, της εκφράσεως και της διακίνησης των ιδεών, ανησυχεί ιδιαίτερα με φαινόμενα αυταρχισμού που όλο και συχνότερα παρατηρούνται σε χώρες μέλη του Συμβουλίου αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ουγγαρία και προσφάτως –δυστυχώς– η Ελλάδα». Από την πλευρά του ο εκτελεστικός πρόεδρος της ΕΕΔ κ. Φάνης Ζουρόπουλος  χρησιμοποίησε τα λόγια του μεγάλου Γάλλου στοχαστή Αντρέ Μαλρώ για να απευθύνει το δικό του εξίσου επίκαιρο μήνυμα. «Ο 21ος αιώνας είτε θα είναι πνευματικός, είτε δεν θα υπάρξει καθόλου», είχε πει ο Μαλρώ στα τέλη του 1960. «Σήμερα, όλοι ζούμε καθημερινά την αλήθεια αυτής της προφητείας. Κάποιοι θέλουν την πνευματική ασφυξία των λαών και η Ευρώπη πρέπει να αντισταθεί δια του πολιτισμού της», επεσήμανε με νόημα. Ακολούθησε η ομιλία του προέδρου του Hellenic American University Λεωνίδα-Φοίβου Κόσκου με θέμα «Παιδεία, ΜΜΕ και Ανάπτυξη», ενώ όσον αφορά τις σύντομες αντιφωνήσεις των βραβευθέντων δημοσιογράφων, άπαντες υπεραμύνθηκαν της ανάγκης ενισχύσεως της ελευθεροτυπίας στην χώρα μας.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση