Η «Πορεία Ελευθερίας» στις Θερμοπύλες!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 11:05 Η «Πορεία Ελευθερίας» στις Θερμοπύλες!

Τους Κύπριους μοτοσικλετιστές υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης στις Θερμοπύλες, μέσα σε μια ιδιαίτερα συγκινητική ατμόσφαιρα. Ανάμεσά τους η κόρη του ήρωα Τάσου Ισαάκ, Αναστασίας - που δεν είχε γεννηθεί την μέρα της δολοφονίας- καθώς και η αδερφή του, Άντρη.

Η «Πορεία Ελευθερίας» πέρασε από τις Θερμοπύλες στο δρόμο για την μαρτυρική Κύπρο. Οι Κύπριοι μοτοσικλετιστές ξεναγήθηκαν στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών.

Κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο του Λεωνίδα και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο, για όσους δεν το γνωρίζουν Ελλάδα και Κύπρος έχουν τον ίδιο Εθνικό Ύμνο, ενώ στη συνέχεια αναχώρησαν για την Αθήνα όπου ακολουθούσε η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Συμπληρώνοντας φέτος 20 χρόνια από την άνανδρη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ και του Σολωμού Σολωμού, η πρωτοβουλία μνήμης των δύο ηρώων διοργάνωσε και φέτος την πορεία από το Βερολίνο στη Λευκωσία για να τιμήσει τους ήρωες που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας και την εθνική μας αξιοπρέπεια. Διαπνεόμενοι από τα ίδια ιδανικά πιστοί στις ίδιες αξίες και αρχές που εμπνέουν την πορεία χιλιάδων χρόνων αυτής της φυλής από το Λεωνίδα και τους Σπαρτιάτες μέχρι τον Αυξεντίου και τον Παλληκαρίδη, δείχνουν σε όλους το χρέος μας προς την πατρίδα και την πίστη στις πανανθρώπινες αξίες και αρχές...», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.

Μαζί τους, ξεχωριστές συμμετοχές ήταν αυτές της κόρης του Τάσου Ισαάκ, Αναστασίας - που δεν είχε γεννηθεί την μέρα της δολοφονίας- καθώς και της αδερφής του, Άντρη οι οποίες δίνουν ώθηση σε αυτή την προσπάθεια.

Δείτε φωτογραφίες:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση