Το νέο Peugeot 3008 δεν "μάσησε" στους χιονισμένους δρόμους της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017 08:01 Το νέο Peugeot 3008 δεν "μάσησε" στους χιονισμένους δρόμους της Φθιώτιδας (ΒΙΝΤΕΟ)
Η Peugeot με το ολοκαίνουργιο 3008 έβαλε στην αγορά ένα ανατρεπτικό SUV.
 
Το δοκιμάσαμε τις ημέρες που χιόνιζε όχι μόνο στη Λαμία, αλλά και σε επαρχιακούς ορεινούς δρόμους με μπόλικο χιόνι, και έτσι είχαμε τη δυνατότητα να διαπιστώσουμε πως λειτουργεί στην πράξη και όχι στα λόγια η πρόσφυση των τροχών μέσω των πέντε προγραμμάτων που έχει στο στάνταρ εξοπλισμό το νέο 3008.
 
 
Πριν πάμε όμως εκεί, ας δούμε λίγο το αυτοκίνητο το οποίο κατασκευάζεται εξ ολοκλήρου στη Γαλλία, βασίζεται στην ευέλικτη πλατφόρμα EMP2 που διασφαλίζει μειωμένο απόβαρο έως 100 κιλά μειώνοντας έτσι την εκπομπή ρύπων αλλά και την κατανάλωση καυσίμου. Η αεροδυναμική σχεδίαση και οι βελτιστοποιημένες εξωτερικές διαστάσεις έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Ο συντελεστής αεροδυναμικής είναι CxA: 0,76 m2 . Το μήκος είναι 4,45 μέτρα ( 8 επιπλέον εκατοστά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά). Το μεγαλύτερο μεταξόνιο (+ 62 χλστ)  φτάνει τα 2.675 χλστ. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερος χώρος για τους επιβάτες. Το πλάτος είναι 1,84 μέτρα και  το ύψος έχει διατηρηθεί στα 1,62 μέτρα. Αυξημένος είναι και ο χώρος αποσκευών που φτάνει έως τα 1.482 dm3 VDA (1.670l) !
 
 
Επιβλητικό το 3008
 
Παρά τον όγκο του, σε μαγνητίζει. Έχει το σωστό ντηζάιν, εξοπλισμένο με την καλύτερη τεχνογνωσία, το φούλ εξοπλισμό ενώ πάνω από όλα εγγυάται σ' αυτό που ζητούν όλοι οι οδηγοί. Την ασφάλεια.
 
Είναι πληθωρικό με το κάθετο εμπρός τμήμα, το μακρύ και οριζόντιο καπό , τις μεγάλες προστατευτικές επιφάνειες. Έχει μεγάλους  τροχούς και αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος (219mm) για εύκολα περάσματα σε δρόμους  χωρίς άσφαλτο. Δηλαδή εξερευνήσεις σε χωματόδρομους.
 
Παρά το γεγονός ότι έχει κίνηση στους μπροστινούς τροχούς, δεν προβληματιστήκαμε στους χιονισμένους δρόμους της Φθιώτιδας γύρω από την Παύλιανη και τη Λαμία.
 
 
Όταν η θερμοκρασία αγγίξει το μηδέν ο δρόμος γίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνος αφου «πιάνει» πάγο.
 
Περάσαμε όταν φυσικά το επέτρεψε η Τροχαία αλλά ωστόσο τα ελαστικά  M+S και το σύστημα με τα πέντε προγράμματα έκαναν  σωστή δουλειά. Θέλαμε να δούμε στην πράξη πως λειτουργεί το «Αdvanced Grip Control » που είναι στάνταρ για την ελληνική αγορά ,από το δεύτερο επίπεδο εξοπλισμού (Active).
 
 
Τα M+S κάνουν …δουλειά
 
Στο δρόμο πατάει καλά. Ο οδηγός έχει πολύ καλή αίσθηση του τιμονιού ενώ άμεση είναι η ανταπόκριση του πεντάλ του γκαζιού.
 
 
Παρατηρείστε τις ενδείξεις Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF
Στην κεντρική κονσόλα υπάρχει ένα χειριστήριο. Πάνω σ αυτό υπάρχουν οι ενδείξεις Normal, Snow, Mud, Sand, ESP OFF. Το χιόνι και το γλιστερό οδόστρωμα στην Ανθήλη μας ήρθε «κουτί». Βέβαια είχαμε και τα  χειμερινά ελαστικά 18’’ M+S (Mud & Snow) σε ζάντες αλουμινίου, και αυτό σε συνδυασμό με την επιλογή snow έκανε αισθητή τη διαφορά.
 
Το Peugeot 3008 διαθέτει σύστημα Hill Assist Descent Control (HADC) που βοηθάει τον οδηγό να ελέγχει το αυτοκίνητο στις απότομες και δύσκολες πλαγιές. Η καινοτομία στο σύστημα είναι πως διατηρεί την ταχύτητα του αυτοκινήτου έως 3 χλμ./ώρα. Η λειτουργία αυτή επιλέγεται από έναν ειδικό διακόπτη που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα.
 
Κινητήρες
 
Το νέο 3008 «φοράει» κινητήρες βενζίνης αλλά και πετρελαίου. Οι κινητήρες πετρελαίου εφοδιάζονται με την τεχνολογία BlueHDi, με τις εκπομπές CO2 να διατηρούνται μεταξύ 103 και 124 γραμμάρια /χλμ. και  ισχύ στους 100, 120 και 180 hp. Στα 1600 κ.εκ υπάρχουν τρείς κινητήρες στις εκδόσεις 1.6 BlueHDi και είναι 1.6 BlueHDi 100 S&S  με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ,1.6 BlueHDi 120 S&S με 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο και 1.6L BlueHDi 120 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6). Υπάρχει ακόμη και η έκδοση 2.0L BlueHDi 180 S&S με αυτόματο 6-τάχυτο κιβώτιο (ΕΑΤ6).
 
 
Το αυτοκίνητο της δοκιμής μας ήταν αυτό με τον κινητήρα πετρελαίου στα 1560 κ.εκ , που αποδίδει 120 ps . Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο 6άρι, κιβώτιο, η ροπή του είναι 300 (Nm@rpm) , η επιτάχυνση  από 0-100 είναι 11,2 δευτερόλεπτα και η μικτή κατανάλωση 4.3 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 189 χιλιόμετρα. Η τιμή του 1.6 blue HDi στην έκδοση Allure Grip είναι 31.500 ευρώ.  Οι τιμές ξεκινούν από τις 24.900 ευρώ και φθάνουν τις 44.500 ευρώ για την πιο ακριβή έκδοση 2.0 Blue HDi S@S  EAT6 GT Grip.
 
Πανέμορφο εσωτερικό!!!
 
 
Τα καθίσματα για οδηγό και συνοδηγό έχουν καλά στηρίγματα. Ο οδηγός βολεύεται εύκολα, βρίσκει το ιδανικό ύψος που θέλει να έχει το μικρό και πολύ όμορφο τιμόνι που έχει νέα στεφάνη. Το τιμόνι είναι ακόμη πιο κόμπακτ σε μέγεθος και έχει επανασχεδιασθεί διαθέτοντας δύο «κοφτά» πιασίματα για καλύτερη λαβή, για καλύτερη  ορατότητα.
 
Το νέο Peugeot 3008 ήρθε για να μείνει! Ήρθε για να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των SUV. Θα κινηθεί εύκολα σε όλα τα οδοστρώματα και θα ελιχθεί σαν αυτοκίνητο πόλης όταν αυτό του ζητηθεί.
 
Νέο Peugeot 3008 διαθέσιμο για test drive στην Peugeot Autokar στην Λαμία. Kαλέστε στο 22310-47535 για πληροφορίες ή στείλτε mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. για μια προσφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση