«Χάνι Πλατανιά»… Όπως παλιά!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017 18:45 «Χάνι Πλατανιά»… Όπως παλιά!

Τώρα λειτουργεί και πάλι υπό τη διεύθυνση της οικογένειας «Πλατανιά»... Όπως τα παλιά καλά χρόνια!

Παραδοσιακό μουσείο ή σπιτική ταβέρνα; Ο λόγος για το «Χάνι Πλατανιά», που περισσότερα από 60 χρόνια τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς στη διαδρομή από Λαμία προς Καρπενήσι.

Και αυτό γιατί, ο ζεστός αυτός χώρος, συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη σπιτική Ρουμελιώτικη κουζίνα με ένα ζωντανό μάθημα λαογραφίας και παράδοσης.

Τώρα το «Χάνι» το λειτουργεί και πάλι η οικογένεια Πλατανιά, η οποία το ανακαίνισε πλήρως, διατηρώντας φυσικά τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, που το έκανε πανελλαδικά γνωστό από την δεκαετία του ΄60.

Βρίσκεται στο 51ο χλμ Λαμίας - Καρπενησίου, 5χλμ μετά τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού, ακριβώς πριν τη διασταύρωση για τα χωριά Μεγάλη Κάψη, Μερκάδα και Μαυρίλο.

Είναι ανοιχτό καθημερινά από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα.

Στο φιλόξενο και ζεστό του χώρο μπορείτε να γευτείτε σπιτική κουζίνα με φαγητά της ώρας. Την τιμητική τους έχουν οι πίτες, η φασολάδα, τα ντόπια λουκάνικα και τα χωριάτικα κεφτεδάκια.

Όλοι οι μεζέδες συνοδεύονται από καλό βαρελίσιο κρασί ή και τσίπουρο, ανάλογα με το τι τραβάει η όρεξή σας.

Στο «Χάνι Πλατανιά» μπορείτε επίσης να κάνετε στάση με την παρέα σας, για να απολαύσετε έναν υπέροχο καφέ (illy), ή οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, δίπλα στο πέτρινο τζάκι.

Το «Χάνι Πλατανιά» λειτουργεί όπως παλιά και σίγουρα είναι η καλύτερη επιλογή σου για μια στάση στο ταξίδι, ή ακόμα και για μια σύντομη απόδραση από την καθημερινότητα, αφού απέχει μόλις 45 λεπτά από τη Λαμία και μόλις 20΄ από το Καρπενήσι.

Επίσης είναι ιδανικός χώρος για να κάνετε το τραπέζι στην μικρή ή μεγάλη παρέα σας (γκρουπ), καθώς επίσης και να φιλοξενήσει την εκδήλωση που θέλετε να σας μείνει αξέχαστη. Όλα αυτά κατόπιν συνεννόησης στο 6976928185.

Το «Χάνι Πλατανιά»… Όπως παλιά, με το μεράκι και τη φροντίδα της οικογένειας Πλατανιά, σας περιμένει να ανακαλύψετε τις υπέροχες ρουμελιώτικες γεύσεις του και να γνωρίσετε τη συλλογή αμέτρητων παλαιών αντικειμένων που κοσμούν τον μοναδικό του χώρο.

Δείτε φωτογραφίες...

Τη φωτογράφιση έκανε ο Κωνσταντίνος Γεωργακόπουλος (twoclicks.gr)

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση