Σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην «Κλινική Λαμίας»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017 09:10 Σύγχρονο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας στην «Κλινική Λαμίας»

Τώρα στην «Κλινική Λαμίας» μπορείς να κάνεις από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο πρόγραμμα αποκατάστασης και αποθεραπείας.

Είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που δεν γνωρίζουν ότι στην «Κλινική Λαμίας» λειτουργεί Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας ανοιχτής και κλειστής νοσηλείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να τρέχουν σε όμορους νομούς και να ταλαιπωρούνται, οι ίδιοι και οι συγγενείς τους, εκτός φυσικά από τα έξοδα που πολλαπλασιάζονται.

Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, καθώς επίσης και το ανθρώπινο δυναμικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό. Οι ασφαλισμένοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων με κάλυψη του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. μπορούν να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες αποκατάστασης είτε για κλειστή, είτε για ημερήσια νοσηλεία.

Ειδικότερα για τις υπηρεσίες, αλλά και τη λειτουργία του Κέντρου ζητήσαμε να μας ενημερώσει η Ειδική Ιατρός Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης κ. Ελένη Παπαδάκη - Τσακνή, η οποία είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου της Κλινικής Λαμίας.

«Στo Κέντρο Αποκατάστασης Λαμίας, υποδεχόμαστε ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις, νευρομυϊκές παθήσεις, μυοσκελετικές παθήσεις, ασθενείς μετά από τραυματισμούς και νευροχειρουργικές ή άλλου είδους επεμβάσεις, ανθρώπους ξεχωριστούς με ιδιαίτερες ανάγκες με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Επίσης λειτουργούν τμήματα υδροθεραπείας με ομαδικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες με σκοπό τη μυϊκή χαλάρωση, την μείωση στην ευαισθησία στον πόνο, του μυϊκού σπασμού, την αύξηση της ευκολίας κίνησης της άρθρωσης βελτιώνοντας και διατηρώντας την τροχιά των δύσκαμπτων αρθρώσεων, αύξηση της  μυϊκής δύναμης στις περιπτώσεις υπερβολικής αδυναμίας, βελτίωση της περιφερικής και λεμφικής κυκλοφορίας συμβάλλοντας έτσι στην απορρόφηση οιδημάτων ,βελτίωση της κιναισθησία του σώματος και την σταθερότητα του κορμού, βελτίωση του ηθικού και την αυτοπεποίθηση του ατόμου (ψυχολογικά). Βοηθά στην απόκτηση της ισορροπίας και βελτιώνει την νευρομυϊκή συναρμογή διευκολύνοντας την λειτουργική αποκατάσταση και ανεξαρτητοποίηση του ατόμου...», μας είπε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του Κέντρου.

Για την Μονάδα Ανοικτής Νοσηλείας η κ. Ελένη Παπαδάκη - Τσακνή μας είπε:

«Στη μονάδα ανοικτής ή ημερήσιας νοσηλείας απευθύνονται άτομα με λειτουργικά προβλήματα που δεν έχουν ανάγκη 24ωρης ιατρικής και νοσηλευτικής υποστήριξης ως εσωτερικοί ασθενείς αλλά χρήζουν ενδυνάμωση, υδροθεραπεία, εργοθεραπεία, κινησιοθεραπεία, αναπνευστική αποκατάσταση, αντιμετώπιση πόνου και υπερτονίας - σπαστικότητας. Στις ευρύχωρες και με υψηλότατο δείκτη λειτουργικότητας εγκαταστάσεις μας υποδεχόμαστε συνανθρώπους μας με ιδιαίτερες απαιτήσεις. Με σεβασμό και υπευθυνότητα στοχεύουμε σε ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τις οικογένειες τους...»

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Κέντρου ή και τα δικαιολογητικά που χρειάζονται μπορείτε να επικοινωνείτε στο 22310 69450 ή στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί εικόνες από το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας, καθώς επίσης και από άλλα τμήματα της Κλινικής Λαμίας, που βρίσκεται στο 3ο χλμ Λαμίας - Λυγαριάς.

www.klinikilamias.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση