Λαμία: Δείτε τι έχει ετοιμάσει φέτος για εσάς η σχολή χορού «ΧΟΡΟΣ ΧΩΡΟΣ»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 10:25 Λαμία: Δείτε τι έχει ετοιμάσει φέτος για εσάς η σχολή χορού «ΧΟΡΟΣ ΧΩΡΟΣ»

Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Η Διεύθυνση της σχολής μπαλέτου και σύγχρονου χορού Χορός Χώρος σας ενημερώνει ότι για το σχολικό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα:

  • Classical Ballet
  • Contemporaray Ballet
  • Aerial Dance
  • Latin
  • Tango
  • Bollywood dance
  • Hip Hop
  • Comercial dance
  • pilates
  • yoga

Οι εγγραφές ξεκίνησαν και συνεχίζονται καθημερινά 18.00 – 21.00 , στο νέο κτίριο της σχολής Χορός Χώρος (Κολοκοτρώνη 11, Λαμία).

Πληροφορίες στο 2231302013 & 6972220198.

Από την παράσταση της σχολής «Les sylphides», 2016

Classical Ballet 

Το μπαλέτο  είναι είναι η ανώτερη μορφή χορού, με καταγωγή από την Ιταλία του 15ου αιώνα. Έκτοτε έχει εξελιχθεί σε είδος χορού υψηλών τεχνικών απαιτήσεων, με δική του ορολογία και δομική σύσταση. Ο χορός αυτός καθ΄αυτός καθορίζεται στα βήματα και τις κινήσεις του, ως μέρος μιας διεργασίας που ονομάζεται χορογραφία, η οποία με τη σειρά της εκτελείται από επαγγελματίες του χώρου και περιλαμβάνει άλλες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης, όπως την ηθοποιία και τη μιμητική.

Θεωρείται η πλέον  υψηλόβαθμη τέχνη, που απαιτεί πολυετή εξάσκηση ώστε να φτάσει κανείς σε επαγγελματικό επίπεδο. Ο κλασικός χορός είναι η «αρχιτεκτονική» της ανθρώπινης ανατομίας, χτίζει αργά και σωστά όμορφα και δυνατά κορμιά που μπορούν να αντεπεξέλθουν με ευκολία σε όλα τα υπόλοιπα χορευτικά είδη, γι’ αυτό θεωρείται η βάση όλων των ειδών χορού.

Το μπαλέτο είναι διήγηση υψηλής αισθητικής και εκφραστικότητας. Το σώμα του χορευτή είναι η γλώσσα του και η μουσική το μέσο για να εκφραστεί. Η εξιστόρηση-ερμηνεία γίνεται με τυποποιημένα βήματα που απαιτούν υψηλή τεχνική. Γι’ αυτό η εκγύμναση των μαθητών είναι έντονη και απαιτεί μεθόδευση, πειθαρχία, αφοσίωση και επιμονή, μα πάνω απ’ όλα αγάπη για το μπαλέτο.

Το μπαλέτο προσφέρει σωστή στάση του σώματος, ενδυνάμωση του μυϊκού συστήματος, αυτοπειθαρχία, ομαδικότητα, αντοχή, ευλυγισία, κομψότητα, χάρη, ευεξία.

Τα οφέλη, ωστόσο, δεν είναι μόνο σωματικά: η μουσική συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία, ενώ ο χορός είναι μια δυνατότητα έκφρασης που τονώνει την αυτοπεποίθηση του ατόμου.

Στη σχολή Χορός Χώρος λειτουργούν:
Τμήματα μπαλέτου ανά τάξη, καθώς και τμήματα ενηλίκων, προετοιμασίας για τις εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και για τις εξετάσεις τις Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου (Royal Academie of Dance)

Δάσκαλος classical ballet: Μ. Περπερίδης

Από την παράσταση της σχολής «Les Sylphides»,2016

Contemporary ballet

Release: εστιάζει την προσοχή της στην έλλειψη της έντασης και χρησιμοποιεί την αναπνοή και το momentum για να διευκολύνει την κίνηση αντί της χρήσης καθαρής μυϊκής δύναμης. Χρησιμοποιείται, δηλαδή η ενέργεια της προηγούμενης κίνησης για να οδηγήσει στην επόμενη, εξασφαλίζοντας έτσι την ύπαρξη της ελάχιστης μυϊκής έντασης που απαιτείται για την πραγματοποίησή της. Αυτό που μαθαίνει κάποιος είναι να διαχειρίζεται σωστά αυτήν την ενέργεια και να είναι σε θέση να επιλέξει προς τα πού θα τη διοχετεύσει.

Δάσκαλος contemporary ballet : M.Περπερίδης

Από την παράσταση της σχολής με τίτλο»Αλφαβηταρι του χορού»,2014

Aerial dance

Πρόκειται για σύγχρονο χορό που πραγματοποιείται με τη βοήθεια ειδικών, ανθεκτικών υφασμάτων (πανιών) τοποθετημένα σε μεγάλο ύψος. Αυτό που καλείσαι να κάνεις είναι να καταφέρεις να τυλίξεις το σώμα σου γύρω από τα υφάσματα με διάφορες τεχνικές. Σταδιακά οι πρακτικές συμβουλές και οι δυναμικές ασκήσεις γίνονται μια αέρινη χορογραφία.

Δασκάλα Aerial Dance : Αγγελική Μέλη

Latin

Οι χοροί λάτιν έχουν  την καταγωγή τους  από την λατινική Αμερική. Στη σχολή  Χορός Χώρος  διδάσκονται

  • Ballroom Latin International style (Samba Rumba Cha- cha Jive Paso Doble) Bασισμένο στο βηματολογιο που αναγνωρίζει το IDTA (INTERNATIONAL DANCE TEACHERS ASSOCIATION )
  • Social Latin American Dancing (street latin) Salsa L.A and Cuban style , Bachata, Kizomba, Merengue …

Δασκάλα Latin: Όλγα Φυσέκη

Από παράσταση της σχολής «Χορός Χώρος», 2015

Hip-Hop

Το χιπ χοπ εμφανίστηκε στα τέλη του 70, στις ΗΠΑ, στις αφροαμερικάνικες κοινότητες των λαϊκών συνοικιών της Νέας Υόρκης (στο Μπρονξ, Κουίνς και Μπρούκλιν) και στα γκέτο άλλων μεγαλουπόλεων, όπου υπήρχε μεγάλη ανεργία και φτώχεια.

O χορός χιπ χοπ εξελίσσεται παράλληλα με τη μουσική χιπ χοπ και είναι αλληλένδετος με τα γκράφιτι. Διαμορφώθηκε στους δρόμους και πρόδρομοί του ήταν οι άλλοι χοροί του δρόμου (streetdance, χοροί αυτοσχεδιαστικού και κοινωνικού χαρακτήρα, που ευνοούσαν την αλληλεπίδραση και την επικοινωνία με τους θεατές και άλλους χορευτές). Tα χορευτικά στήνονταν σε πλατείες ή γωνιές της πόλης, από αυτοσχέδιες ομάδες εφήβων, με συνοδεία μουσική χιπ χοπ.

Το μάθημα διδάσκεται από τον χορευτή Hip-Hop: Γιάννη Μέκκο

Από την παράσταση της σχολής με τίτλο «Wonderland»,2015

Comercial dance

Περιλαμβάνει μίξη πολλών ειδών χορού, όπως Modern dance, Tζαζ, Tap dance, Ηip Hop

Το μάθημα διδάσκεται από την χορεύτρια:  Ζήνα Λάζαρη

Yoga hatha

Η πιο διαδεδομένη γιόγκα στις Δυτικές χώρες. Είναι κλάδος της yoga που επικεντρώνεται στην σωματική υγεία και νοητική ευεξία. Χρησιμοποιεί σωματικές στάσεις, (asanas), τεχνικές αναπνοής (pranayama), και διαλογισμό (dyana) με στόχο ένα δυνατό υγιές σώμα και καθαρό, γαλήνιο νου.

Εκτιμάται ότι η Hatha γεννήθηκε 5000 χρόνια πριν. O όρος Hatha είναι όρος-ομπρέλα καθώς συμπεριλαμβάνει κάθε υποκλάδο φυσικής άσκησης γιόγκα. Έτσι για παράδειγμα από την Vinyasa έως την Iyengar και την Anusara yoga, όλες είναι τύποι Hatha Yoga.

Δασκάλα Yoga hatha: Τίνα Ρεγκινίωτη

Από την παράσταση της σχολής με τίτλο «Wonderland»,2015
Από την παράσταση της σχολής με τίτλο «Ένα απόγευμα στην πινακοθήκη», 2013
Από την παράσταση της σχολής με τίτλο «Ένα απόγευμα στην πινακοθήκη», 2013
Από την παράσταση της σχολής με τίτλο «Ο θησαυρός του πειρατή», 2015
Από παράσταση της σχολής «Χορός Χώρος» στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας, 2015
Από παράσταση της σχολής «Χορός Χώρος», 2013

Χορός Χώρος
Καλλιτεχνικός Δ/ντής: Μιχάλης Περπερίδης
Κολοκοτρώνη 11, Λαμία
Τηλ. 2231302013, 6972220198

Facebook/Χορός και Χώρος

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση