Γιατί να επιλέξεις το Judo για το παιδί σου... και για σένα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017 22:10 Γιατί να επιλέξεις το Judo για το παιδί σου... και για σένα!

Αναρωτιέσαι σε ποια δραστηριότητα θα «γράψεις» φέτος το παιδί σου; Αναζητάς κάτι δυναμικό και εναλλακτικό στην πόλη μας;

Τότε ήρθε η ώρα να ενημερωθείς και να γνωρίσεις το Judo στη Λαμία!

Το Judo, αποτελεί ένα ασφαλές σύστημα εκγύμνασης για τα παιδιά και ταυτόχρονα συμβάλλει στην αρμονική ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος.

Είναι ένα άθλημα που μπορεί να «γεμίσει» τις απαιτήσεις τους και να εκτονωθούν δημιουργικά σ’ ένα ομαδικό περιβάλλον όπου η πειθαρχία και ο σεβασμός θα παίζουν καθοριστικό ρόλο στις προπονήσεις τους.

Θα μάθουν ένα σύστημα τέλειας αυτοάμυνας, μιας και το Judo περιβάλλεται μόνο από τεχνικές ρίψεων και ακινητοποιήσεις στο έδαφος, όντας μια μορφή σύγχρονης πάλης.

Το Judo αναπτύσσει ιδιαίτερα την ισορροπία και την φυσική δύναμη του παιδιού χωρίς να επηρεάζει την ανάπτυξή του και λόγω της απουσίας των χτυπημάτων μοιάζει περισσότερο με παιχνίδι παρά με πολεμική τέχνη.

Η UNESCO μάλιστα χαρακτήρισε το Judo ως το κορυφαίο και πλέον ολοκληρωμένο άθλημα για τη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής ανάπτυξης των παιδιών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, εδραιώνει σημαντικότατες αξίες στον χαρακτήρα του παιδιού, όπως:

  • το σεβασμό
  • την ευγένεια
  • την ειλικρίνεια
  • την αξιοπρέπεια
  • τον αυτοέλεγχο
  • τη φιλία
  • το αίσθημα του δικαίου
  • την εντιμότητα

Σημαντικότερη ακόμα είναι η ανάπτυξη του αισθήματος του αυτοσεβασμού, ειδικά σε παιδιά περιορισμένης ανάπτυξης ή σε παιδιά που έχουν υποστεί καταπίεση ή και βία.

Πάνω απ' όλα όμως, αναγνωρίζεται η σημαντικότητα της διδασκαλίας του ukemi (τεχνικές πτώσης), προστατεύει το παιδί σε όλη τη ζωή του από τραυματισμούς, που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης οποιασδήποτε άλλης αθλητικής δραστηριότητας ή από τυχαία γεγονότα.

Το άθλημα του Judo απευθύνεται βέβαια και σε ενήλικες καθώς μπορούν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου, να ασκηθούν.

Ο ενήλικας, μέσα από την προπόνηση του Judo, βρίσκει διέξοδο απ’ την καθημερινότητα του, αποκτά ευλυγισία, φυσική δύναμη και αντοχή.

Οι τεχνικές είναι δυναμικές και προκαλούν τον ασκούμενο να τις δοκιμάσει. Έτσι, ο ενήλικας βρίσκει το ενδιαφέρον να σχεδιάσει τις δικές του κινήσεις.

Μπορείς λοιπόν και εσύ και το παιδί σου να δοκιμάσετε να εξασκηθείτε στο Ολυμπιακό άθλημα του Judo στην πόλη μας!

Ο Αθλητικός Σύλλογος Judo Λαμίας, που βρίσκεται επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 26 στην περιοχή της Άμπλιανης, επιστρέφει δυναμικά και ξεκινά τις νέες αθλητικές του δραστηριότητες.

Είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ομοσπονδία Judo και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού(Γ.Γ.Α) με δυνατότητα επίσημης συμμετοχής σε όλα τα αναγνωρισμένα πρωταθλήματα εσωτερικού-εξωτερικού, αναγνώρισης των αθλητών υψηλού επιπέδου και μοριοδότησης για την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ.

Από τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου ανοίγουν οι πόρτες του Αθλητικού Συλλόγου Judo Λαμίας και οι προπονήσεις ξεκινούν, με τμήματα προπαιδικά, παιδικά, εφηβικά και ενηλίκων!

Οι προπονήσεις για το μήνα Σεπτέμβριο είναι δωρεάν!

Για περισσότερες πληροφορίες και για εγγραφές, μπορείτε να απευθύνεστε καθημερινά 18:00-20:00 στο σύλλογό μας, αλλά και στο τηλέφωνο 6942012415.

Επικοινωνία:

Site: lamiajudoclub.gr
Facebook: Lamia judo club
Τηλ. 6942012415
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση