Ιαματικός Τουρισμός: Η αρχή ενός πολύ μεγάλου Project!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 21:15 Ιαματικός Τουρισμός: Η αρχή ενός πολύ μεγάλου Project!

Το πρώτο βήμα έγινε. Οι βάσεις έχουν μπει. Ας ελπίσουμε, επιτέλους, ότι θα αξιοποιήσουμε σωστά τον πολύτιμο ιαματικό πλούτο που έχουμε στον τόπο μας και τόσα χρόνια παραμένει ανεκμετάλλευτος.

Η συνεργασία του Δήμου Λαμιέων με την Πρεσβεία της Τσεχίας αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Μακάρι να καταφέρουμε να πάρουμε τεχνογνωσία από τους Τσέχους, που είναι πολύ μπροστά στο θέμα του Ιαματικού Τουρισμού, και να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε επιτέλους τις ιαματικές πηγές της Φθιώτιδας. Μάλιστα απ΄ ότι μαθαίνουμε υπάρχει και ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Τα σχέδια και οι προτάσεις ανάπτυξης παρουσιάστηκαν στην 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση, του Δήμου Λαμιέων, του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας και της Πρεσβείας της Τσέχικης Δημοκρατίας, που έγινε σήμερα στο χώρο του καινοτομικού Μουσείου των Θερμοπυλών.

Σε έναν ιστορικό χώρο όπως αυτός των Θερμοπυλών, μπαίνουν οι βάσεις για ένα πολύ σημαντικό έργο, που αφορά την πραγματική αξιοποίηση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του ιαματικού πλούτου της περιοχής μας και εν γένει της χώρας μας.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θερμοπύλεια 2017», ο Δήμος Λαμιέων ως μέλος του Δικτύου Ιαματικών Πηγών Στερεάς Ελλάδας - Θεσσαλίας, καλωσόρισε στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών τους Τσέχους φίλους και ειδικούς επιστήμονες, για την 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Βιώσιμη αξιοποίηση ιαματικού πλούτου».

«Στην Τσεχία όλοι ξέρουν τις Θερμοπύλες και τα παιδιά διδάσκονται την Αρχαία Ελληνική ιστορία. Πόσοι όμως ξέρουν για τις ιδιότητες των σπα και των θερμικών πηγών της περιοχής και της Ελλάδας;» έθεσε ως ερώτημα για προβληματισμό ο Τσέχος πρέσβης, Jan Bondy στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Παρασκευής (15/9) στις Θερμοπύλες.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, καλωσορίζοντας τον «φίλο Πρέσβη» από την Τσεχία και τους υπόλοιπους ειδικούς επιστήμονες που ήρθαν ακόμη από τη Σλοβακία και τη Ρωσία, σημείωνε τη σπουδαιότητα του εγχειρήματος για την αξιοποίηση του ιαματικού πλούτου βασιζόμενοι στο Τσέχικο μοντέλο.

Δείτε το βίντεο:

 

Δείτε φωτογραφίες από την 1η Διεθνή Επιστημονική Συνάντηση με τίτλο: «Βιώσιμη αξιοποίηση ιαματικού πλούτου»

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση