Λαμία: Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές… (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου 2017 08:09 Λαμία: Μαθαίνουμε να σώζουμε ζωές… (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Εκδήλωση στη Λαμία για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Επανεκκίνησης καρδιάς - Δύο απινιδωτές λειτουργούν πλέον στο Δήμο Λαμιέων.

Μια μεγάλη γιορτή με σπουδαία μηνύματα συνδιοργάνωσαν την Τρίτη 17 Οκτωβρίου η Ελληνική Εταιρία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ) Λαμίας, ο Δήμος Λαμιέων, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, και το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης καρδιάς, που φέτος ήταν αφιερωμένη στην κοινότητα, με το μήνυμα: «Η Κοινότητα σώζει ζωές».

Στην κεντρικότερη πλατεία της Λαμίας στην πλατεία Ελευθερίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών σε δεξιότητες Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ανάμεσα σε αυτούς μικρά παιδιά της Ε’ και Στ’ τάξης Δημοτικού, σχολείων της Λαμίας.

Οι μικροί μαθητές κάτω από την καθοδήγηση των έμπειρων πιστοποιημένων διασωστών της ΕΕΕΠΦ, διαπίστωσαν διασκεδάζοντας στο ρυθμό του “staying alive” πως μπορούν να σώσουν έναν συνάνθρωπο, που ίσως τύχει να είναι και ο δικός τους άνθρωπος.

Μάλιστα η αντιδήμαρχος Βίβιαν Αργύρη ενημέρωσε ότι από δω και στο εξής θα λειτουργούν σε δύο σημεία του Δήμου Λαμιέων, στο Δημαρχείο (παλιό Νοσοκομείο) και στο Πολιτιστικό Κέντρο (οδός Λεωνίδου), απινιδωτές που υποστηρίζουν την επανεκκίνηση καρδιάς.

Στην κάμερα του LamiaReport μίλησε επίσης και ο Διασώστης - Εκπαιδευτής της ΕΕΕΠΦ Λαμίας, Σπύρος Κυπραίος εξηγώντας πόσο σημαντικές είναι οι συγκεκριμένες δεξιότητες και η χρήση απινιδωτή, αφού αυξάνουν τα ποσοστά επιβίωσης ενός ανθρώπου που παθαίνει καρδιακό επεισόδιο, από το 4 στο 60%!

 

 

Δείτε φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση