Λαμία: Αυτές τις εικόνες θα τις ξαναδούμε;

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 14:44 Λαμία: Αυτές τις εικόνες θα τις ξαναδούμε;

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου στο ΚΕΥΠ Λαμίας η τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων της 2018 Α’ ΕΣΣΟ.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από την επόμενη σειρά κατάταξης το Κέντρο θα υποδεχτεί νεοσύλλεκτους που θα έχουν προορισμό την Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) στο πλαίσιο της επιχειρούμενης αναδιάρθρωσης των Υπηρεσιών στον Στρατό Ξηράς.

Στη σημερινή τελετή εκ μέρους του ΓΕΣ παρέστη ο Υποστράτηγος Α. Τσιάλτας επικεφαλής της Διεύθυνσης Υλικού Πολέμου, ο οποίος ρωτήθηκε σχετικά με την τύχη του στρατοπέδου, ωστόσο αρκέστηκε να επαναλάβει τις δεσμεύσεις της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας, ότι δεν κλείνει. Στην ερώτηση που του απευθύναμε αν θα είμαστε σε δύο μήνες ξανά στο ΚΕΥΠ για ορκωμοσία απάντησε καταφατικά, όμως δεν επιβεβαίωσε τον επιχειρούμενο σχεδιασμό δηλαδή αν θα παρουσιάζονται υλικοπόλεμοι ή στρατιώτες που προορίζονται για τις Ελληνικές Δυνάμεις Κύπρου.

Σε αυτό το πλαίσιο η φημολογούμενη δύναμη του στρατοπέδου θα κυμαίνεται μεταξύ 200 και 350 νεοσυλλέκτων ανά σειρά κατάταξης έναντι 400 ή 500 που παρουσιάζονταν μέχρι σήμερα για το ΣΥΠ.

Στα της τελετής, η ορκωμοσία έγινε παρουσία των Στρατιωτικών και Πολιτικών Αρχών του τόπου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ.κ. Νικολάου.

Την ημερήσια διαταγή εκφώνησε ο Διοικητής του ΚΕΥΠ,  Ταξίαρχος Βασίλης Μπέλλος, ενώ χαιρετισμό προς τους ορκισθέντες, απηύθυνε ο εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ), Υποστράτηγος, Τάσος Τσιάλτας.

Δείτε Βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ορκωμοσίας της 2018 Α' ΕΣΣΟ....

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση