Τα εγκαίνια της έκθεσης «Δε λησμονώ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018 17:39 Τα εγκαίνια της έκθεσης «Δε λησμονώ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις» (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης (18/4) τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας «Δε λησμονώ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις», που φιλοξενείται στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.

Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες ξύπνησαν μνήμες από τη θηριωδία του πολέμου, έχοντας ως στόχο να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία, να τιμηθεί η μεγαλειώδης Αντίσταση του ελληνικού λαού αλλά και να υπογραμμιστεί το απαράγραπτο αίτημα των πολεμικών επανορθώσεων.

Η βραδιά περιελάμβανε την ομιλία της Δρ. Βασιλικής Λάζου (Τμήμα Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ) για τη γερμανική εισβολή στη Λαμία, ενώ η ομάδα αφήγησης “Ιστορίες με τ` αδράχτι” παρουσίασε  το διήγημα του Ηλία Βενέζη «Η Κυρούλα της Λαμίας» και τη συλλογή “Ώρες Πολέμου”.

Η έκθεση πραγματοποιείται από το Μουσείο Ιστορικό Αρχείο Ρούμελης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς (Π.Ε Φθιώτιδας) και την ΑΜΚΕ "ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ", ενώ την εκδήλωση υποστήριξαν οι Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας.

Δείτε βίντεο από την εκδήλωση:

Η διάρκεια της έκθεσης είναι από τις 18 μέχρι τις 26 Απριλίου 2018.

Ωράριο Έκθεσης:

Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 πμ – 2:00 μμ και 6:00 μμ – 9:00 μμ

Σάββατο: 10:00 πμ – 2:00 μμ

Δείτε φωτογραφίες από τα εγκαίνια της έκθεσης «Δε λησμονώ… Μια εικόνα χίλιες λέξεις»:

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση