Από την Αγία Σοφία στο Φραντζή το μήνυμα για την Αγιά Σοφιά όλης της Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018 09:08 Από την Αγία Σοφία στο Φραντζή το μήνυμα για την Αγιά Σοφιά όλης της Ορθοδοξίας (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου βρέθηκε και φέτος παραμονή της Πεντηκοστής στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Σοφία στην τοποθεσία «Παλαιοφραντζή» στην ΤΚ Φραντζή Λαμίας.

Ο εξαιρετικός σε αρχιτεκτονική ναός, αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι της Παγκόσμιας Κοινότητας της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως, που μαζί με όλη την Ορθοδοξία έχει όνειρο ζωής της επαναλειτουργία της εμβληματικής εκκλησίας στην Πόλη.

Οικοδεσπότης, ο Αντιπρόεδρος της Παγκόσμιας Κοινότητας Αγίας Σοφιάς και εκ των κτητόρων της Εκκλησίας στον Παλαιοφραντζή, Σπύρος Σουρτζής, ο οποίος κάθε χρόνο φροντίζει να μένει αξέχαστη η ετήσια αυτή συνάντηση.

Χαιρετισμό, εκ μέρους και του Προέδρου της Παγκόσμιας Κοινότητας Κρις Σπύρου, απηύθυνε ο Νομικός Σύμβουλος της Κοινότητας Φίλιππος Κωσταράς: «έτσι όπως βλέπω να υψώνεται η Αγία Σοφία, υπερήφανη παρά τις αλλοιώσεις από τις κακουχίες βαρβάρων, είναι σαν να αναμένει κι εκείνη τους δικούς μας αγώνες για να γίνει και πάλι κέντρο του χριστιανικού πολιτισμού και του Ελληνισμού», σημείωσε συγκινημένος.

Για το καλωσόρισμα φρόντισε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Φραντζή, Κωνσταντίνος Ζούκας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού με την αρτοκλασία υπέρ ψυχικής και σωματικής υγείας όλων, παραβρέθηκαν πολλοί επίσημοι, βουλευτές και πρώην βουλευτές, ο Δήμαρχος Λαμιέων, Νίκος Σταυρογιάννης, εκπρόσωποι του πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και υπηρεσιών.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού, ακολούθησε γλέντι για όλον τον κόσμο που ακολουθεί πιστά εδώ και χρόνια την Παγκόσμια Κοινότητα της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινουπόλεως.

Δείτε πολλές φωτογραφίες από τον Εσπερινό της Αγίας Σοφίας στο Φραντζή:

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση