Που μπορείτε να κάνετε φυλλοδιαγνωστική ανάλυση στη Λαμία;

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018 17:40 Που μπορείτε να κάνετε φυλλοδιαγνωστική ανάλυση στη Λαμία;

Η φυλλοδιαγνωστική εξέταση είναι απαραίτητη ώστε να γίνεται ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων από τους αγρότες και τους γεωπόνους.

Στη Λαμία λειτουργεί εργαστήριο εξέτασης φύλλων όπου παρέχονται αξιόπιστα αποτελέσματα και χρήσιμες συμβουλές αποκλειστικά για τη δική σας καλλιέργεια. Μπορείτε να μας βρείτε Τυμφρηστού 181 στα Γαλανέικα Λαμίας και στο τηλέφωνο 2231 2231 99 καθημερινά 9:00 έως 17:00, ώστε να σας λύσουμε κάθε απορία και να επιλέξουμε μαζί το πακέτο αναλύσεων που σας ταιριάζει.

Τι μας δείχνει μια φυλλοδιαγνωστική εξέταση;

Η φυλλοδιαγνωστική εξέταση μας παρέχει χρήσιμες πληροφορίες, μέσω της περιεκτικότητας των φύλλων σε μακρο- και μικροθρεπτικά συστατικά, για το αν τα δέντρα σας έχουν προσλάβει και κατά πόσο, την επιθυμητή ποσότητα θρεπτικών συστατικών ώστε η καλλιέργεια να γίνει αποδοτική.

Τα συνήθη συστατικά που ελέγχονται σε μια τέτοια εξέταση είναι: το άζωτο, ο φωσφόρος, το κάλιο, το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο χαλκός, ο ψευδάργυρος, το μαγγάνιο, ο σίδηρος και το βόριο. Οι τυχόν ελλείψεις διορθώνονται κυρίως με χρήση διαφυλλικών παρεμβάσεων ώστε να επανέλθει η επιθυμητή ισορροπία στο δέντρο. 

Πότε απαιτείται φυλλοδιαγνωστική εξέταση;

Η φυλλοδιαγνωστική εξέταση απαιτείται όταν παρατηρούμε κακή ανάπτυξη της καλλιέργειας μας, περίεργα χρώματα στα φύλλα (κίτρινα φύλλα με κηλίδες, κόκκινα κτλ) και ανεξήγητα χαμηλή παραγωγή. Ακόμη και σε υγιείς καλλιέργειες η φυλλοδιαγνωστική είναι απαραίτητη κυρίως για προληπτικούς λόγους.

Πώς μαζεύω τα φύλλα;

Σαρώνουμε τη διαγώνιο του χωραφιού μας και μαζεύουμε φύλλα από όλα τα ύψη του δέντρου και από όλες τις πλευρές, ώστε να μαζέψουμε τόσο φύλλα που εκτίθενται στον ήλιο άλλα και φύλλα που παραμένουν σε σκιερό μέρος. Αν δούμε άρρωστα φύλλα τα βάζουμε σε ξεχωριστό σακουλάκι ώστε να τα εξετάσει κατάλληλα ο ειδικός στο εργαστήριο. Μία ποσότητα περίπου 100 φύλλων είναι αρκετή, πρέπει όμως αμέσως μετά την συλλογή τους να αποσταλούν στο εργαστήριο ή να φυλαχθούν σε ψύξη μέχρι το πολύ 2 ημέρες.

Μπορείτε να μας βρείτε:

Γενικό Χημείο Έρευνας και Αναλύσεων "Πασιάς-Ραπτοπούλου"

(Χημικό εργαστήριο αναλύσεων εδάφους, φύλλων, ελαιολάδου, μελιού, τροφίμων, νερού και ποτών)

Τυμφρηστού 181, Λαμία
Τηλ: 2231 2231 99
email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Υπεύθυνος Ποιότητας: Πασιάς Ιωάννης, Διδάκτωρ Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών
Διευθυντής Εργαστηρίου: Ραπτοπούλου Καλομοίρα, MSc Χημείας Πανεπιστημίου Αθηνών

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση