Λαμία: Με επιτυχία διεξήχθη η 19η γενική συνέλευση του ESN Greece

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2018 10:15 Λαμία: Με επιτυχία διεξήχθη η 19η γενική συνέλευση του ESN Greece

Εντυπώσεις και φωτογραφίες…

Ολοκληρώθηκε στη Λαμία και στο χώρο του ΤΕΙ Στερεάς το τριήμερο 13 με 15 Ιουλίου, η 19η γενική συνέλευση του δικτύου φοιτητών Erasmus Ελλάδος (Erasmus Student Network – ESN Greece).

Διοργανωτής, της ομολογουμένως επιτυχημένης διοργάνωσης, ήταν για πρώτη φορά ο σύλλογος του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, ESN TEISTE, με την υποστήριξη των μελών του συλλόγου του Παντείου Πανεπιστημίου της Αθήνας.

Στη γενική συνέλευση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι και των 22 εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας μας που διαθέτουν σύλλογο φοιτητών Erasmus, αλλά και από ιδρύματα του εξωτερικού όπως της Ελβετίας, του Βελγίου, της Ιταλίας και της Ουγγαρίας, από το σύνολο των 40 χωρών που δραστηριοποιείται το ESN International.

Στόχος του ESN International, είναι η προώθηση του Erasmus και κυρίως η ενσωμάτωση των εισερχόμενων φοιτητών στις καινούριες πόλεις. Το ESN International, παρέχει βοήθεια στα πρώτα βήματα των φοιτητών (εύρεση σπιτιού, άνοιγμα λογαριασμού σε τράπεζα, εθνικό τηλέφωνο κ.λ.π.) αλλά και συνεχή δημιουργία δραστηριοτήτων για όλη τη διάρκεια του Εrasmus (εκπαιδευτικές επισκέψεις, εκδρομές, παροχή εθελοντικής βοήθειας στην τοπική κοινωνία από τους ίδιους τους φοιτητές Erasmus, προώθηση της κινητικότητας ΑΜΕΑ).

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε ο απολογισμός του έτους που πέρασε, ορίστηκαν νέοι στόχοι, έγιναν ενημερώσεις για το μέλλον του δικτύου, εκλογές για την ανάδειξη του νέου εθνικού προεδρείου και των εθνικών συντονιστών των projects του ESN ( Social Erasmus, ExchangeAbility, Mov’in Europe). Επίσης, μέσω workshops οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους πάνω σε πληθώρα θεμάτων.

Στα πλαίσια του project Social Erasmus, που στοχεύει σε κοινωνικές δράσεις, συλλέχθηκαν βιβλία τα οποία προσφέρθηκαν στο ορφανοτροφείο αρρένων του δήμου Λαμίας.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές για την πραγματοποίηση όλων των παραπάνω, «ήταν ζωτικής σημασίας η στήριξη του παρείχε το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, ο Δήμος Λαμίας και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, καθώς με τη δική τους βοήθεια 112 φοιτητές γέμισαν με ζωή την Λαμία, αποκτώντας τις καλύτερες εντυπώσεις και ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη διοργάνωση του ESN TEISTE με ανυπομονησία».

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση