Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Φθιώτιδα - Τουρισμός και Ανάπτυξη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Απριλίου 2015 00:33 Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Φθιώτιδα - Τουρισμός και Ανάπτυξη

Άρθρο του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αποστόλη Καραναστάση, στην εφημερίδα "Παρασκήνιο"

«Πολλά θα μπορούσε να πει ή να γράψει κανείς, ανάλογα με τη σκοπιά θεώρησης των πραγμάτων, για την κατάσταση της οικονομίας μας και για τις αντίστοιχες προσπάθειες της κυβέρνησης στον μέχρι σήμερα σύντομο βίο της.

Όλα όμως,δεν μπορεί παρά να συγκλίνουνστηναναγκαιότητα επανόδου της χώρας σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης και οικονομικής αυτάρκειας, μέσα από την ανάδειξη και εκμετάλλευση των πλεονεκτημάτων της κάθε περιφέρειας, του κάθε νομού, της κάθε περιοχής.

Ετσι, αφού τονίσω την ανάγκη για εξορθολογισμό της Δημόσιας Διοίκησης, ώστε να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση, θα ήθελα να θίξω, επιγραμματικά,ένα βασικό χαρακτηριστικό της Φθιώτιδας, που δίνει προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής, την δυνατότητα ιστορικού και ιαματικού τουρισμού.

Στη Φθιώτιδα υπάρχει το μεγαλύτερο ιστορικό brandname παγκοσμίως, οι Θερμοπύλες, που μένει τουριστικά ανεκμετάλλευτο. Υπάρχουν προτάσεις τοπικών φορέων, όπως το Τ.Ε.Ε. και η Εφορεία Αρχαιοτήτων, για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου, που περιμένουν την αξιοποίησή τους από την Πολιτεία.

Ο Ν. Φθιώτιδας έχει, ίσως, την μεγαλύτερη συγκέντρωση ιαματικών πηγών στην Ευρώπη. Πρόχειρα αναφέρω τα Καμένα Βούρλα, τις Θερμοπύλες, τα Λουτρά Υπάτης, το Πλατύστομο, που σήμερα υπολειτουργούν, με στόχευση κυρίως στον τοπικό πληθυσμό.

Κοινός τόπος και για τις δύο περιπτώσεις, η ανάγκη ένταξής τους σε κεντρικόσχεδιασμό,  που θα προσανατολίζεται στη δημιουργία κατάλληλων υποδομών στην περιοχή και στην ανάληψη των απαραίτητων πρωτοβουλιών για τη δημιουργία πόλου έλξης του διεθνούς τουρισμού.

Περιμένουμε και ελπίζουμε.»

Διαβάστε επίσης:

Τι προτείνει ο Απ. Καραναστάσης για τα παροπλισμένα βουλευτικά αυτοκίνητα

Προσαρμοσμένη αναζήτηση