«Η χώρα σε παρακμή, όχι απλώς σε κρίση»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 01 Μαρτίου 2019 16:17 «Η χώρα σε παρακμή, όχι απλώς σε κρίση»

Γράφει ο Δημήτρης Κακαβάς...

«Εσύ είσαι που παίρνεις φακελάκια από ασθενείς;», «Απάντησέ μου, εσύ είσαι;», «Άμα ξανακάνεις κάτι τέτοιο, θα σε ρίξουμε απ’ το παράθυρο»!

   Όλοι μας είδαμε στις τηλεοράσεις, μια συμμορία νεοτρομοκρατών, να εισβάλει σε ιατρείο να απειλεί και να χαστουκίζει τον γιατρό! Η συμμορία αυτή βιντεοσκοπούσε ολόκληρη την «επιχείρηση», την οποία και ανήρτησε στη συνέχεια σε ιστοσελίδα αναρχικών.

   Σχεδόν καθημερινά, η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση επιτίθεται εναντίον οποιουδήποτε έχει στοχοποιήσει, είτε πρόκειται για μεμονωμένα πρόσωπα είτε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων είτε πρεσβείες ξένων χωρών. Προσπαθούν να παρέμβουν στα πολιτικά πράγματα της Χώρας και να επιβάλλουν τάσεις και πρακτικές, έτσι όπως αυτές σχηματοποιούνται στο ταραγμένο και ιδεοληπτικά στρεβλό «μυαλό» τους. Και όλα αυτά υπό την ανοχή της Ελληνικής Πολιτείας! Μια Ελληνική Πολιτεία που απλά παρακολουθεί τις μαφιόζικες παραστάσεις των νεοτρομοκρατών, αδυνατώντας ή διστάζοντας να επιληφθεί, ως έχει υποχρέωση. Δεν έχει καν το τσαγανό να ζητήσει από την δικαιοσύνη, την διεξοδική έρευνα της εγκληματικής δράσης των τρομοκρατών, αν και οι περισσότεροι είναι «γνωστοί» στις διωκτικές Αρχές. Ένας χημικός, δύο δικηγορίνες, ένας βιολόγος, δύο πολιτικοί μηχανικοί και αρκετοί «πυροβολημένοι» ή αντιεξουσιαστές, όπως αυτοαποκαλούνται!

   Το γελοίο της συνολικής «παρουσίας» των νεοτρομοκρατών αυτών είναι ότι σε κείμενα, ανακοινώσεις, δηλώσεις και λοιπές δημοσιεύσεις τους, εμφανίζονται ως ακτιβιστές ενάντια στις κρατικές αυθαιρεσίες, στον ολοκληρωτισμό και υπέρμαχοι των δημοκρατικών ελευθεριών. Την ίδια ώρα που οι ενέργειες τους, οι συμπεριφορά και, γενικότερα, οι πρακτικές τους αποτελούν την επιτομή του φασισμού!

   Φασισμός είναι να αναλαμβάνει ο οποιοσδήποτε πολίτης, αυθαίρετα και εγωϊστικά, τον ρόλο του δικαστή, κρίνοντας τις πράξεις και την συμπεριφορά τρίτων. Όπως φασισμός είναι, να χρίζεται αυθαίρετα ο οποιοσδήποτε, τιμωρός ή δήμιος και να εκτελεί «ποινές» οι οποίες είναι «δίκαιες» στην πυκνή ιδεοληπτική ομίχλη του ταραγμένου του μυαλού.

   Όχι ότι αυτό έρχεται ως έκπληξη για τους κανονικούς ανθρώπους. Οι κανονικοί άνθρωποι δεν περιμένουν κάτι διαφορετικό από τους οπαδούς ψυχαναγκαστικών θεωριών, αλλοπρόσαλλων αντιλήψεων και περιθωριακών αντιδημοκρατικών μορφωμάτων. Αυτό όμως που απασχολεί και προβληματίζει κάθε κανονικό και σκεπτόμενο άνθρωπο στην Ελλάδα, είναι η καθιέρωση και εξάπλωση τέτοιων δράσεων και αντιλήψεων. Δυστυχώς, υπάρχουν άνθρωποι που αποδέχονται ή και συναινούν στις επιθέσεις των νεοτρομοκρατών! Ακόμα δυστυχέστερη είναι η διαπίστωση ότι η προχθεσινή επίθεση στον γιατρό, φαίνεται να ικανοποίησε,  μπορεί και να προκάλεσε χαρά, σε αρκετούς συμπατριώτες μας! Βέβαια στην πλειοψηφία τους, οι θιασώτες των «τιμωρών» είναι άνθρωποι χτυπημένοι άγρια από την οικονομική κρίση, απογοητευμένοι και σε απόγνωση, με περιορισμένο γνωστικό επίπεδο και αηδιασμένοι από το πολιτικό προσωπικό της Χώρας, στο σύνολό του. Νιώθουν ότι με αυτό τον τρόπο, «πονάει» και κάποιος άλλος, εκτός των ιδίων.

  Αυτό που αδυνατούν να καταλάβουν αυτοί οι άνθρωποι αλλά και να διαγνώσει η Ελληνική Πολιτεία, είναι ο τεράστιος κίνδυνος που κρύβεται μέσα στην «κουλτούρα» της αυτοδικίας. Γιατί είναι πολύ εύκολο να αρχίσουμε να μετράμε πτώματα καθημερινά. Σκεφθείτε, λοιπόν, την ώρα που το θύμα της επίθεσης δέχεται το χαστούκι, να τραβούσε ένα πιστόλι και να καθάριζε 2-3 από τους δράστες! Ή σκεφθείτε την περίπτωση, όποιος έχει την πεποίθηση ότι μπορεί να αποτελέσει στόχο, ανάλογης επίθεσης, να προσλάβει μια ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση τέτοιων επιτιθεμένων. Θα γεμίσουν τα νοσοκομεία ρουβίκωνες.

   Μια άλλη διάσταση, ακόμα πιο επικίνδυνη, της κατάστασης που διαμορφώνεται με την ανοχή στην νεοτρομοκρατία, είναι να ξεφυτρώσουν αντίπαλοι. Ομάδες δηλαδή, οι οποίες θα πρεσβεύουν τις ακριβώς αντίθετες «θέσεις» από αυτές των νεοτρομοκρατών, αλλά θα ασπάζονται τις ίδιες δράσεις επικράτησης. Εκεί πλέον θα καταλήξουμε σε γενικευμένες συρράξεις όπου όποιος είναι «πιο γρήγορος» ή πιο ισχυρός, θα σκοτώνει τον άλλο.

   Δυστυχώς η Ελλάδα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την διάλυση και την απόλυτη καταστροφή. Όσο πιο γρήγορα «ξυπνήσουμε» όλοι μας και αλλάξουμε πορεία, τόσο μεγαλύτερες οι πιθανότητες διάσωσης της Χώρας μας.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση