Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Κωνσταντίνος Μήτσος για την 5η γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 23 Απριλίου 2019 09:56 Ο Κωνσταντίνος Μήτσος για την 5η γιορτή Φθιωτικού Βιβλίου

Φως (πνευματικό) επέλαμψε στη Λαμία

Φως, πνευματικό φως, ξεπήδησε την προηγούμενη εβδομάδα (7/4-14/4) από τα έγκατα της Αρχαίας Αγοράς της Λαμίας και διαχύθηκε σε ολόκληρη την πόλη μας, στη Ρούμελη και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Μας έχει συνηθίσει πλέον ο Όμιλος Φθιωτών Λογοτεχνών και Συγγραφέων σε εκδηλώσεις ποιότητας και περιμένουμε την άνοιξη με αφορμή τη γιορτή του βιβλίου, κατά την οποία προβάλλεται το φθιωτικό βιβλίο και τα αξιόλογα πονήματα των Φθιωτών συγγραφέων.

Αξίζουν τα εύσημα στην ακούραστη πρόεδρο κα Ξανθή Κουτσογιάννη και στο εξαίρετο Διοικητικό Συμβούλιο που μόχθησαν για την επιτυχία της γιορτής. Διερχόμεθα όντως περίοδο δημιουργικής καταστροφής. Οι άνθρωποι δε ζητούν τη ρίζα του κακού, αλλά τη ρίζα του χρήματος. Σύγχυση, αβεβαιότητα, αισθηματική φλεγμονή, ανασφάλεια, αδιέξοδα.

Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση, στις δύσκολες στιγμές των λαών, η μοίρα διαλέγει τους εκλεκτούς της για τον αγώνα. Και ευτυχώς η Ελλάδα διαθέτει ακόμα εκλεκτούς συνέλληνες, οι οποίοι είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους. Είναι οι διπλανοί μας, οι συνοδοιπόροι μας. Ας τους προβάλουμε, ας τους ενθαρρύνουμε, ας τους βοηθήσουμε.

Ως μέλος του αξιόλογου αυτού Ομίλου σεμνύνομαι, συνεπικουρώ το τιτάνιο έργο τους και ως ελάχιστος Κυρηναίος αίρω το σταυρό του μαρτυρίου και της μαρτυρίας τους.

Κων/νος Ηλ. Μήτσιος