Έντιμη ασυνέπεια με δημιουργική συνέπεια τα βάρη στους επόμενους (Του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015 23:01 Έντιμη ασυνέπεια με δημιουργική συνέπεια τα βάρη στους επόμενους (Του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Έντιμη ασυνέπεια με δημιουργική συνέπεια αυτοκαταστροφής μας με άγνωστο τρόπο και εντολή μας  με Αξιοπρέπεια ως ΛΑΟΣ να επιβάλλουμε βάρη στις ερχόμενες γενιές μας, ερήμην τους, αλλά χωρίς ενημέρωσή μας και εν αγνοία μας  ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ τωρινών επιλογών και συμπεριφορών.

Δυστυχώς, όσα έλεγα ως «ένας πολίτης» για τη «Δεξιά» θάπρεπε να επαναλάβω και για την «αριστερή» νοοτροπία διακυβέρνησης ως  «τρόπο» (ασχέτως περιεχομένου) διαχείρισης Εξουσίας που ιδιοκτήτης της είναι ο ΛΑΟΣ και όχι κάθε αρχηγός.

Προ-εκλογικά «ο λαός ψήφισε», αλλά για ΕΝΑ  θέμα, και μετεκλογικά την ψήφο του  «ερμηνεύει» το …κάθε κόμμα όπως το κόμμα βολεύεται. Καθένα και δική του ερμηνεία Αλλά δεν δίνει έστω «ερμηνεία» ΜΟΝΟ για ΕΝΑ  θέμα που «έλαβε εντολή» αφού ένα μόνο θέμα ήταν το… «διακύβευμα στις εκλογές» και κανένα άλλο, αλλά ερμηνεύει ότι «πήρε εντολή» για ΟΛΑ τα θέματα της πολιτικής Ζωής όσα όμως ΔΕΝ συζήτησε, δεν εξήγησε δεν δεσμεύτηκε για  όσα δεν ενημέρωσε ΤΙ ΘΑ κάνει μετεκλογικά και ποιες συνέπειες έχει αυτή ή εκείνη η «πολιτική επιλογή». Βάζοντας ΜΕΤΑ τις εκλογές και το θέμα της …«ΠΟΛΙΤΙΚΑ γεωγραφικής θέσης της χώρας» ως εάν ΠΡΙΝ να μην υπήρχε ως «διακύβευμα» ή « συνιστώσα προβλημάτων» για να συζητηθεί και συνεκτιμηθεί έστω ως «μια συνιστώσα» ή «τάση της» προς καλύτερη (ή χειρότερη) επίλυση του σύνθετου πολιτικού προβλήματος της « οικονομικής κρίσης και των συνεπειών της». Τα …Σκόπια, το Αιγαίο, η Μεσόγειος ή η Θράκη με την δίπλα της επέκταση της …ΑΟΖ. Τίποτ’ από αυτά καμμιά συζήτηση ουδενός ούτε  το Δημογραφικό και το συνακόλουθο μεταναστευτικό ΕΛΛΗΝΩΝ που … «νομίμως» μεταναστεύουν οι ΝΕΟΙ αναγκαστικά από την δική τους Πατρίδα σε «καινούργιες», και πότε και πώς θα «επανεισαχθούν ΕΔΩ» και πως και πόσοι θα «κρατηθούν να παραμείνουν μονίμως και νομίμως  ΕΔΩ», κι όχι μόνο το …χρήμα των «οικονομικών εγκληματιών να επανεισάγεται με  «κόστος ασυλίας» και κόστος καθαριστηρίου ξεπλύματος του ΒΡΩΜΙΚΟΥ σε καθαρό καταβάλοντας ένα …15% επί της αξίας «προϊόντος εγκλήματος» και νομιμοποίησης διαφθοράς ως νομίμου τρόπου διαβίωσης.

Βεβαίως  το «οικονομικό» είναι σπουδαίο και καθοριστικό ζήτημα, αλλά δεν είναι το ΜΟΝΟ. Κίνδυνοι ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ  όπως  και ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ  υπάρχουν αλλά ΟΥΔΕΙΣ συζήτησε για αυτούς. Η «οικονομική» κρίση ούτε εξ ουρανού  έπεσε ούτε εις ουρανούς θα αποδημήσει ξαφνικά. Στενέψαμε, στερέψαμε Νουν και Καρδίαν ΜΟΝΟ σε ένα  θέμα ενώ  γύρω μας Ο ΚΟΣΜΟΣ δεν είναι αδρανής και  δεν είναι «μόνο το χρήμα», ουδείς ουδέν  έτερον ούτε συζήτησε ούτε συζητά, ενώ οι ΚΙΝΔΥΝΟΙ υπάρχουν  και ΔΕΝ εξαφανίζονται επειδή ουδείς συζητά γι’ αυτούς.

 «Λευκή εντολή στο…άγνωστο» έχει δώσει το Εκλογικό Σώμα σε όλους για  ΟΛΑ τα θέματα, τα τελευταία χρόνια, αφού ακόμα και για το ένα το «οικονομικό» ΔΕΝ αναλύθηκαν ΟΛΕΣ οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ  τούτης ή εκείνης της πολιτικής επιλογής με ειλικρίνεια, σαφήνεια και προπαντός με  Σεβασμό στην Αξιοπρέπεια του Πολίτη που δίνει ΕΝΤΟΛΗ διότι σε  «εθνικές» εκλογές δεν αναλύθηκαν ΟΛΟΙ οι Τομείς της πολιτικής, αλλά συνεχώς δημοψηφίσματα έγιναν με ένα μόνο ερώτημα «διακύβευμα» (ακόμα  και σε αυτο-διοικητικές  ανεξάρτητες εκλογές) «Μνημονιακοί-Αντιμνημονιακοί», «Διατήρηση ή Σχίσιμο» «Ευρωζώνη ή όχι» και ΤΙΠΟΤΑ άλλο, Παιδεία, Εθνική Άμυνα,  Εξωτερική πολιτική κ.ο.κ. ουδείς ουδέν εξήγησε. Κατ’ ουσίαν  ΕΝΑ θέμα και στο … «άγνωστο» και αορίστως σε συνέπειες και δυνατότητες πραγμάτωσής του. Είναι  χαρακτηριστικό ότι ουδείς εξηγεί ότι η οποιαδήποτε επιλογή του σήμερα και τούτο ή εκείνο το μέτρο δεν λύνει κανένα πρόβλημα  μέσα στο επόμενο εξάμηνο ή χρόνο ΟΠΟΙΟ και αν είναι αυτό το …«μέτρο» αλλά αφορά ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ σήμερα τις γενιές για τα επόμενα 30 χρόνια, ΟΥΔΕΙΣ το «συζητά» με αυτή την …προοπτική, αλλά  ωσάν «δια  μαγείας» πιστεύει το «εκλογικό σώμα» του …χρόνου 1.500.000 ΝΕΟΙ θάχουν …εργασία ΑΝ πάρουμε ΑΥΤΟ το μέτρο ή ΔΕΝ θα έχουν δουλειά μόνο για …φέτος ΑΝ σήμερα  πάρουμε το …άλλο.

Κάθε Υπουργός «δική του πολιτική μετά την …εντολή» γι αυτό επίκαιρη επανέρχεται όσο  ποτέ άλλοτε η πρόταση «ενός πολίτη» να  ΜΑΣ γνωστοποιεί κάθε κόμμα  μια «λίστα υποψηφίων Υπουργών του» την παραμονή ΠΡΙΝ τις εκλογές που Αν γίνει Κυβέρνηση θα επιλεγούν από αυτή τη λίστα  οι ΥΠΟΥΡΓΟΙ και ένα …τάγμα από αναπληρωτές, υφυπουργούς, γραμματείς αναπληρωτές αναπληρωτών κ.ο.κ.  της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Γιατί ζήσαμε στην πραγματικότητα ΚΑΘΕ Υπουργός ανάλογα με το ΤΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΕΛΕΙ «καπετανάτο του στήνει» άλλο ο Υπουργός άλλο ο άλλος  Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης άλλο η Υπουργός Μετανάστευσης για την «εισαγωγή» άλλος για την…«εξαγωγή μεταναστών» άλλος  ο… Μαρξιστής άλλος ο …καπιταλιστής Υπουργός ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

Μια … «έντιμη ασυνέπεια» ΟΛΩΝ απέναντι στον «κυρίαρχο» Λαό και την «εντολή του εν λευκώ» και στο άγνωστο  μετ-εκλογικώς  με συνέπεια ακολουθούν ΟΛΟΙ και μάλιστα για την …Αξιοπρέπεια  του… «ψηφοφόρου» είτε «εθνικών εκλογών» είτε δημοψηφισμάτων. Ζητούν  ΟΛΟΙ  και  δίνουμε «την εντολή» στο … άγνωστο για το λαό ΧΩΡΙΣ ενημέρωση  με «επιταγή χωρίς αντίκρυσμα ΟΥΣΙΑΣ της πολιτικής, των ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ επιλογών και ικανότητας « εκτελεστών».

Να γνωρίζει ο ΛΑΟΣ «που θα κρεμάει τη σκούφια του κάθε συγκεκριμένος Υπουργός» και όχι πριν «Υπουργός στο … σακκί» κι ότι ήθελε μας προκύψει κατόπιν εορτής. Εύκολο είναι και ούτε αναθεώρηση ούτε νόμο χρειάζεται, απλώς «δημοκρατικότητα κάθε Αρχηγού Κόμματος για την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ πολιτών» απλώς λίστα υπουργών να παρουσιάζει ΚΑΙ για την Κυβέρνηση (χωρίς ψήφο ή  σειρά προτεραιότητας) κι όχι μόνο… βουλευτών για τη βουλή. Άλλωστε, αξιοκρατικά μόνο «βάσει κόμματος» υπάρχουν οι Άριστοι και οι Αξιότεροι του λαού και του ΕΘΝΟΥΣ μας διότι και ο … «Πρόεδρος του Πολιτεύματος ΟΛΩΝ» μόνο από ΚΟΜΜΑ…«άξιος - άξιος», όποιοι άλλοι εκτός κομμάτων ΜΟΝΟ για …ψήφο «άξιοι - άξιοι» και πλέον της ψήφου δι’ ουδέν αξίωμα αξιότερος ουδείς  του…«κομματικά σκεπτόμενου, διαλεγόμενου, εκφραζόμενου επί παντός επιστητού στον κόσμο τούτον και … πέραν αυτού πολλάκις και επί … πίστης θρησκείας καλύτερα και από …μητροπολίτη δι’ όλα» ιδιαιτέρως ΑΝ υποψήφιος κάπου κάποτε δια κάτι έχει διατελέσει  αξιωματούχος έστω και αν αποτυχών και μάλιστα σε περιόδους κρίσεων όπου το «Εθνικόν Συμφέρον» υπεράνω ΟΛΩΝ.

Και μέσα σε όλη τη περιδίνηση «ο Σαμαράς δεν μιλούσε ως ακραίο με τον Τσίπρα και τώρα ο Τσίπρας δεν μιλάει ως ακραίο με τον Σαμαρά ούτε με το ΚΚΕ γιατί είναι ένα το κομμουνιστικό κόμμα με ΜΙΑ πολιτική και όχι …αριστερός συνασπισμός με πολλές αντίθετες πολιτικές» και  οδηγούν ΚΑΙ  «εντολείς τους» να  μη συζητούν  και αυτοί μεταξύ τους ενώ αναγκαστικά ΟΛΟΙ μαζί οδεύοντες στις ίδιες ΠΟΛΥΧΡΟΝΕΣ περιπέτειες ή τον άπιαστο παράδεισο. Επιτέλους τρελάθηκαν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σε τούτο τον τόπο της …Δημοκρατίας και του … «διαλόγου» των μονολόγων  ως εάν η διαφωνία και ο συμβιβασμός να είναι ΜΟΝΟ των… συμφωνούντων. «Έντιμος συμβιβασμός», μόνο με τους ΕΞΩ θεσμούς αλλά όχι με τους «μέσα» ΘΕΣΜΟΥΣ στη χώρα, ούτε καν «διάλογος ειλικρινής μεταξύ τους» και μάθαμε ότι στην Ελλάδα οι θεσμοί Πολιτεύματος είναι Τρόϊκα και στο εξωτερικό η Τρόϊκα είναι θεσμοί.

Και ως εάν η γιαγιά μου  από Ροδωνιά Υπάτης δεν θα είχε «επαρχιωτισμό στη σαλάτα» του σπιτικού της, αν το λαδόξυδο τόλεγε ξυδόλαδο ή ακόμα πιο κοσμοπολίτικα για τον “λαό της” σάλτσα βινεγκρέτ και  νισουάζ με ... «βίδες αγγουριού» κι όχι φέτες ή ολόκληρο το…αγγούρι με «φαντασία και μια δημιουργική ασάφεια σπεσιαλιτέ της …να μη ξέρεις τι  σου σερβίρει», σήμερα ή αύριο...

Επιζητούμε μετεκλογικό συμβιβασμό με ασυνέπεια και αξιοπρέπεια κι’ όχι την προεκλογική συνέπεια με  αξιοπρέπεια, (ούτως ή άλλως αγνώστου κόστους) και «εν λευκώ εκτελεστών» για  το ΕΝΑ, «το οικονομικό». ΓΙΑ ΟΛΑ τα  άλλα προεκλογικά ούτε  καν συζήτηση  κυρίως  για συνέπειες και  επομένως «άνευ εντολών» και μόνο «ό,τι ήθελε προκύψει» εσωτερικώς και εξωτερικώς.  Και όταν πας για συμβιβασμό (έντιμο ή όχι) δεν χοροπηδάς με νταούλια  και ζουρνάδες αλλά νηφάλιος  έστω με  …βιολί για ηρεμία αξιοπρέπειας κυρίως ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ σημερινών ΕΠΙΛΟΓΩΝ Εθνικής Πορείας και για τους επόμενους.

 Γιώργος Σμοκοβίτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση