Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ώρα για δικαίωση των κανονικών ανθρώπων (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2019 13:35 Ώρα για δικαίωση των κανονικών ανθρώπων (του Δημήτρη Κακαβά)

   Μόλις προχθές η Χώρα μας πέρασε σε μια καινούρια πολιτική εποχή. Η προηγούμενη, που μόλις έληξε, αποτελεί για τους περισσότερους πολίτες, παράδειγμα προς αποφυγή. Η Ελληνική κοινωνία ζαλισμένη από τα χτυπήματα της οικονομικής κρίσης, προσπαθούσε να αντιληφθεί και να συνειδητοποιήσει πρωτόγνωρες δράσεις και πρακτικές.

   Ενδεχομένως αυτή η «ζαλάδα» να δικαιολογεί και την έλλειψη της παραμικρής αντίδρασης στα όσα εξωφρενικά, για συντεταγμένη κοινωνία, συνέβαιναν 4,5 χρόνια τώρα!

   Περιθωριακοί τύποι να διορίζονται σύμβουλοι υπουργών και κυβερνητικών στελεχών. Βουλευτές να επισκέπτονται κατά συρροήν δολοφόνους ώστε να ελέγξουν την … ποιότητα της διαβίωσης τους στις φυλακές! Δράστες τρομοκρατικών επιθέσεων που συλλαμβάνονται από την αστυνομία, να απελευθερώνονται, από τον πρόεδρο της Βουλής. Άλλοι τρομοκράτες, με εμφανείς τις ψυχικές τους διαταραχές, να επιχειρούν να ασκήσουν … εξωτερική πολιτική! Η λίστα μακρά και πιθανότατα κατάλληλη για υποψηφιότητα στις λίστες των ρεκόρ Γκίνες.

    Δράστες πλαστογραφίας με χρήση που διορίστηκαν σε δημόσια θέση, να αποθεώνονται από κυβερνητικά στελέχη και να αποφυλακίζονται με δόξες και τιμές για την ηρωική τους πράξη! Τρομοκράτες, ντόπιοι και αλλοδαποί, να σπάνε, να δέρνουν και να καίνε καθημερινά και οι κυβερνητικοί παράγοντες να δηλώνουν ότι η … «δραστηριότητα» αυτή αποτελεί δημοκρατικό τους δικαίωμα!

   Κλέφτης, τοξικοεξαρτημένος και ομοφυλόφιλος,, που καταλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω σε χρυσοχοείο και πεθαίνει συνεπεία της χρήσης των ναρκωτικών ουσιών, να αναγάγεται σε ήρωα από άλλους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι έφτασαν να … διαδηλώνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!

   Και μέσα σε αυτό το πανδαιμόνιο ασυδοσίας και διάλυσης των πάντων διακρίνονται και οι δύο μεγάλες, κεντρικές κατηγορίες Ελλήνων Πολιτών. Οι ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ Έλληνες και οι ΤΥΧΕΡΟΙ Έλληνες! Και οι δύο κατηγορίες, η πλειοψηφία των Ελλήνων δηλαδή, αγωνίζονται με κόπο, πίκρα και υπερπροσπάθεια να αντιμετωπίσουν τις πελώριες δυσκολίες που προκάλεσε και προκαλεί η Κρίση. Την εξαφάνιση του «παλαιού» τρόπου ζωής και τους σκληρούς συμβιβασμούς που απαιτεί ο νέος τρόπος που «ήρθε» το 2010, 2012 κ.λ.π.

      Οι δύο αυτές ομάδες όμως δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα με εντελώς διαφορετικό τρόπο και υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες. Και αυτό συμβαίνει, γιατί οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί από την Πολιτεία, χρόνια τώρα, έχουν κατηγοριοποιήσει τους πολίτες αυτής της Χώρας σε Πατρικίους και Πληβείους.

      Η κατηγορία των ΤΥΧΕΡΩΝ περιλαμβάνει τους μισούς περίπου κατοίκους αυτής της Χώρας. Έμποροι, Επαγγελματίες, Επιχειρηματίες, Εισοδηματίες πάσης φύσεως και γενικότερα όσοι δεν βιοπορίζονται από αποκλειστικά μισθωτή εργασία ή σύνταξη. Όλοι αυτοί έχουν την απεριόριστη δυνατότητα να δηλώνουν, κατά την ελεύθερη κρίση τους, το εισόδημα που αποκόμισαν σε κάθε φορολογικό έτος! Να κρύβουν ή και να παρακρατούν τον Φ.Π.Α. κ.λ.π. Απολαμβάνουν έτσι την δυνατότητα της συγκριτικής προστασίας από τα δεινά της οικονομικής κρίσης και της διατήρησης ενός σταθερού επιπέδου διαβίωσης, καθ’ όλη την διάρκειά της.

   Η δεύτερη κατηγορία, αυτή που αποκαλώ, των κανονικών ανθρώπων, περιλαμβάνει ανθρώπους που έχουν ως αποκλειστικό εισόδημα τον μισθό τους ή και κάποιο ποσό από ενοικίαση ακινήτου. Αυτή η κατηγορία είναι αυτή που «τραβάει το κουπί» σε όλη την διάρκεια της κρίσης. Δεν έχει αδήλωτα έσοδα από καλλιέργειες, δεν εισπράττει από αδήλωτες «παροχές υπηρεσιών», δεν εμπορεύεται προϊόντα και υπηρεσίες με ζεστό χρήμα, απαιτώντας να μην υπάρχουν ηλεκτρονικά ή τιμολογιακά «ίχνη». Δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν ζει ΛΑΘΡΑΙΑ!

   Η νέα Κυβέρνηση υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα στοχεύσει σε δύο κατευθύνσεις, για τον εξωραϊσμό της δεινής κατάστασης που βιώνουν οι Έλληνες σήμερα. Πρώτον, στην αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών ασφαλείας, ώστε ο Πολίτης να μπορεί με ηρεμία να ασκήσει τις όποιες επαγγελματικές, κοινωνικές, πολιτιστικές ή άλλες δραστηριότητες του.

    Δεύτερον στην μείωση της όντως βαρύτατης άμεσης και έμμεσης φορολογίας επιχειρήσεων και ιδιωτών. Μείωση, η οποία θα επιτρέψει στους φορολογούμενους πολίτες να εξοικονομήσουν ένα κάποιο χρηματικό ποσό, που θα μπορούν να διαθέσουν, όχι στις βιοτικές τους ανάγκες, αλλά ως αποταμίευση, αναψυχή ή αγορές.

   Πεδίον δόξης λαμπρόν και για τον αρμόδιο υπουργό της εσωτερικής ασφάλειας αλλά και τον αντίστοιχο των οικονομικών και διαπρεπή συντοπίτη μας, τον κ. Σταϊκούρα. Παράλληλα με την μείωση των φορολογικών συντελεστών, θα πρέπει να φροντίσει ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του υπουργείου του να δραστηριοποιηθούν στο έπακρον, για την ουσιαστική πάταξη της φοροκλοπής. Απαραίτητο βέβαια είναι να επικαιροποιηθεί το νομικό πλαίσιο ώστε η όποια φορολογική παράβαση να αντιμετωπίζεται καίρια και δραστικά και όχι όπως σήμερα που ουσιαστικά επιβραβεύεται η ΦΟΡΟΚΛΟΠΗ. 

 ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χρ. ΚΑΚΑΒΑΣ