Η κακοποίηση της έννοιας της Αριστείας (του Παναγιώτη Ιακωβή)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2019 09:33 Η κακοποίηση της έννοιας της Αριστείας (του Παναγιώτη Ιακωβή)

Η (εξαιρετική κατά τα λοιπά) κα Υπουργός Παιδείας, με προβλημάτισε. Όφειλε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, να προσέξει ποιον βραβεύει. Οι Υπουργοί δεν είναι άβουλα όργανα του όποιου φορέα "βραβεύει" κάποιον, αλλά φορείς της Λαϊκής βούλησης και εντολής. Δεν εκπροσωπούν τον εαυτό τους, αλλά τους Πολίτες.

Οι Πολίτες, λοιπόν, σας ψήφισαν κα Υπουργέ, διότι τους προκαλεί αποστροφή ο τρόπος ζωής: "η καριέρα είναι χολέρα". Τους λύπησε βαθύτατα που τα παιδάκια τους με αριστεία, γλώσσες, Διδακτορικά και Μάστερ ξενιτεύτηκαν, για να αντικατασταθούν από τον γνωστό σύμβουλο στρατηγικής και τους ομοίους του ή τους κομματικούς εγκάθετους του παλαιοκομματισμού.

Αντίστοιχα, αποστροφή προκαλεί και το άλλο άκρο. Η άσχημη αισθητικά και πραγματιστικά εικόνα της lifestyle επιβράβευσης του "βύσματος", της επιφανειακής "εικόνας" και της celebrity "αριστείας" .

Συνεπώς, κα Υπουργέ, χρωστάτε μια αντρίκια συγνώμη στους Πολίτες για την άσχημη εικόνα που δώσατε για την αριστεία.

Την εικόνα της lifestyle "αριστείας" .

Να είστε βεβαία, ότι θα εκτιμηθεί η συγνώμη αυτή και θα στερήσετε επιχειρήματα από όσους ισοπέδωσαν τον κόπο, τα θρανία, τα βιβλία και τον ιδρώτα με το βύσμα. Πανταχόθεν προερχόμενοι οι τελευταίοι.

Παναγιώτης Ιακωβής
Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος
Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση