Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας - Γύφτοι και Άρχοντες (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019 18:05 Τα δύο πρόσωπα της Ελλάδας - Γύφτοι και Άρχοντες (του Δημήτρη Κακαβά)
  • «Φοιτητές αριστερών πεποιθήσεων κάνουν κατάληψη στην πρυτανεία και σε χώρους του ΕΜΠ στην Πολυτεχνειούπολη του Ζωγράφου, ζητώντας να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ συγκεκριμένα ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΕΡΓΑ που, όπως υποστηρίζουν σχετίζονται με την ανάπτυξη πολεμικών συγκρούσεων. Κι αυτό παρόλο που οι έρευνες χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. και έχουν αξιολογηθεί ως προς το αντικείμενό τους».
  • Δύο  νεαροί, κατέλαβαν ένα όμορφο νεοκλασικό κτήριο, μεσοτοιχία με το πατρικό τους, δηλώνοντας αντιεξουσιαστές. Όταν η αστυνομία επιχείρησε να τους απομακρύνει τους επιτέθηκαν με αντικείμενα και πτυσσόμενες παγίδες με καρφιά».
  • Εκπρόσωπος πολιτικού κόμματος προτείνει την εκλογή ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΑΣ στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας!
  • «Έλληνας επιστήμονας δίνει ελπίδα στα παιδιά με αυτισμό και αλλάζει τον τρόπο που βλέπαμε την πάθηση»
  • «Έλληνας ο καλύτερος πιλότος στο ΝΑΤΟ»
  • Ακόμα και σήμερα, στην χειρότερη για «επιχειρείν» Χώρα του πλανήτη, υπάρχουν Έλληνες που επενδύουν εκατομμύρια και διακρίνονται για την παραγωγικότητα τους.

   Αυτά είναι μερικά, και τυχαία, περιστατικά της Ελληνικής καθημερινότητας αλλά και της καθημερινής πραγματικότητας. Μια πραγματικότητα που την βιώνουμε εμείς οι δόλιοι κάτοικοι αυτής της, εξαιρετικής κατά τα άλλα, χώρας.  Πουθενά αλλού στον πλανήτη δεν υπάρχει συντεταγμένη κοινωνία στην οποία να απαντώνται, σε τέτοια έκταση, πρακτικές, συνήθειες και «δράσεις» που αποτελούν την μετουσίωση της απόλυτης και ολοκληρωτικής αναρχίας. Όχι μόνο στην πολιτική δράση, στις ακτιβιστικές δραστηριότητες ή στις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις! Αλλά στο κάθε τι, μεγάλο ή μικρό, που αποτελεί την καθημερινότητα μας. Φύσει παρορμητικοί ως λαός, εντυπωσιαζόμαστε από μικρά κι ανούσια κοινωνικά, πολιτικά, επιχειρηματικά, ακόμα και εθνικής υπόστασης μοντέλα. Σε αυτά προβάλουμε τον εαυτό μας, τα ιδανικά θέλω μας, σε γιγαντιαίες διαστάσεις και την εξιδανικευμένη ουτοπία του ΕΓΩ μας προσπαθούμε να την επιβάλουμε ως την μοναδική αλήθεια.

   Κι αυτή η ουτοπική αντίληψη της φυλής μας διαμορφώνει τις δύο βασικές κάστες των Ελλήνων. Τους Γύφτους και τους Άρχοντες.

   Στην πρώτη ανήκουν όσοι, εξαιτίας της περιορισμένης δυνατότητας τους να κατανοήσουν την φαιδρότητα της ιδεοληψίας τους, συμπεριφέρονται και λειτουργούν ως μέλη ενός παράλληλου «ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ». Βρίσκονται παντού γύρω μας.

   Είναι αυτοί που φαντασιώνονται μία αταξική κοινωνία, διατηρώντας όμως για τον εαυτό τους έναν εξέχοντα ρόλο σε αυτή.

   Αγωνίζονται ενάντια σε κάθε είδους αποκλεισμούς, επιδιώκοντας όμως την μόνιμη δική τους κυριαρχία. Καταγγέλλουν και καταδικάζουν τον φασισμό, τους φασίστες και τις εγκληματικές πρακτικές τους, την ώρα που είναι αυτοί που δολοφονούν, καίνε, απειλούν και ξυλοφορτώνουν οποιονδήποτε δεν συμμερίζεται τις «ιδέες» τους.

   Φωνάζουν και εγκαλούν τον οποιοδήποτε παραβιάζει τον Νόμο, όταν θίγονται τα δικά τους συμφέροντα. Όταν όμως καταλαμβάνονται από τα όργανα του Νόμου να παραβιάζουν τις διατάξεις του, εξανίστανται και ωρύονται πως, «τόσοι άλλοι παραβιάζουν τον νόμο, εμένα βρήκες;».

   Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και αυτοί που αντιλαμβάνονται απόλυτα την πραγματικότητα αλλά ενδύονται σκόπιμα τον μανδύα του Γύφτου, για να πετύχουν ή να διατηρήσουν τους δικούς τους εγωκεντρικούς, υστερόβουλους και σε πολλές περιπτώσεις βιοποριστικούς, στόχους. Είναι όλοι αυτοί οι ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ των ιδεοληπτικών, οι πατρώνες τους, οι πολιτικοί προστάτες και εκπρόσωποι τους.

   Αυτοί οι τελευταίοι αν και ανήκουν στην κατηγορία των Γύφτων, και βαθιά μέσα τους το ξέρουν, συμπεριφέρονται, επιχειρηματολογούν και «κυκλοφορούν» με τα χαρακτηριστικά του Άρχοντα. Γιατί αναγνωρίζουν τις προθέσεις και τις ικανότητες αυτών που ανήκουν στην δεύτερη κάστα των Ελλήνων αλλά οι ίδιοι δεν είναι διατεθειμένοι να εργαστούν το ίδιο σκληρά για να πετύχουν τους στόχους τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα περιβόητα ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ! Με 5.000-6.000€ όλοι παίρνουν και ένα και δύο και τρία!

     Στην κάστα, στην κατηγορία, των Αρχόντων ανήκουν αυτοί που αγωνίζονται με Νόμιμους και Κοινωνικά αποδεκτούς τρόπους να αφήσουν ένα φωτεινό αποτύπωμα πίσω τους. Να διακριθούν για τις ικανότητες τους. Να προσφέρουν ότι μπορούν στους ανθρώπους της κοινωνίας γύρω τους. Να καλυτερεύσουν την δική τους ζωή και των ανθρώπων γύρω τους.

   Δεν παίρνουν ΜΟΥΦΑ πτυχία, δεν κατηγορούν για όλα το Κράτος. Δεν καταλαμβάνουν ξένες ιδιοκτησίες για μπορούν καλοπερνούν εκεί με τα φιλαράκια τους, τις γκόμενες ή τους «γκόμενους» τους, την πρέζα τους και τα λοιπά γούστα τους. Δεν καίνε μπάτσους γιατί ο Νόμος και κάποια πολιτικά κόμματα τους προστατεύουν. Δεν δέρνουν φοιτητές που δεν ανήκουν στις μαυροκόκκινες συμμορίες τους. Δεν φαντασιώνονται την ΡΕΒΑΝΣ για την ήττα των κατσαπλιάδων παππούδων τους.

     Κι ευτυχώς για την Ελλάδα, η κρίση βοήθησε σημαντικά στην … αποκατάσταση της «υγείας» των μυαλών των νέων Ελλήνων. Οι Γύφτοι μειώνονται δραστικά. Οι Άρχοντες είναι αυτοί που γίνονται όλο και περισσότεροι και βγαίνουν μπροστά.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς

Προσαρμοσμένη αναζήτηση