Διαπιστώσεις και δεδομένα για το μεταναστευτικό (του Δημήτρη Κακαβά)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Φεβρουαρίου 2020 14:10 Διαπιστώσεις και δεδομένα για το μεταναστευτικό (του Δημήτρη Κακαβά)

Γράφει ο Δημήτριος Χρ. Κακαβάς...

   Η έλευση της νέας χρονιάς αντί να μας γεμίσει ελπίδα και προσδοκίες, μας γέμισε θλίψη και απογοήτευση. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του 2020 γεγονότα και φαινόμενα μας εκπλήσσουν δυσάρεστα. Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ένα από αυτά. Με τα όσα γίνονται στην Λέσβο, όπου το «φυτίλι» ήδη άναψε και πλέον όλο και περισσότεροι τρέμουν μπροστά στον κίνδυνο μιας γενικευμένης αναταραχής, αρχικά εκεί αλλά και στα υπόλοιπα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην συνέχεια στην ηπειρωτική χώρα!

   Ποια είναι όμως η ΑΛΗΘΕΙΑ για αυτό τον εθνικό κίνδυνο; Οι αναφορές που γίνονται στις ανθρωποροές στα σύνορά μας, είναι ακριβείς; Πως αυτές αντιμετωπίζονται; Υπάρχουν «γκρίζα» ή «σκοτεινά» σημεία στις ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ;

   Ας δούμε λοιπόν, πως καταγράφονται οι λεπτομέρειες του ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ προβλήματος από τις ελληνικές κρατικές υπηρεσίες και τους διεθνείς οργανισμούς.

  • Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που «καβαλάνε» τις βάρκες στο Αιγαίο και στον Έβρο είναι ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ;

   ΟΧΙ δεν είναι όλοι πρόσφυγες! Η πλειοψηφία όλων αυτών δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα χαρακτηριστικά του πρόσφυγα, έτσι όπως αυτά προσδιορίζονται στην Σύμβαση της Γενεύης! Αντ’ αυτού παρατηρείται ότι το 70% των «εισερχομένων» είναι Αφγανοί, Πακιστανοί, Νιγηριανοί, Μαροκινοί και άλλοι (στοιχεία UNHCR).

  • Όλοι αυτοί οι παρανόμως και εν κρυπτώ «εισερχόμενοι» στην ελληνική επικράτεια, πως αναγνωρίζουν τα κατάλληλα προς αποβίβαση σημεία των ελληνικών νησιών, ώστε να κατευθύνουν εκεί τις βάρκες τους;

   Όλοι αυτοί οι «εισερχόμενοι», έχουν καταβάλει ένα χρηματικό ποσό στους διακινητές λαθρομεταναστών, στα Τουρκικά παράλια. Στην «Συμφωνία» περιλαμβάνεται και ο εφοδιασμός με τους αριθμούς των κινητών τηλεφώνων, υπαλλήλων των Μ.Κ.Ο. που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά, οι οποίοι και τους δίνουν οδηγίες, ανάβουν προβολείς και τους περιμένουν στην παραλία για να τους παραλάβουν!

  • Πόσα χρήματα πληρώνει ένας μετανάστης/πρόσφυγας για να φτάσει στην Ελλάδα;

   Το συνολικό κόστος για κάποιον που θέλει να φτάσει στην Ελληνική επικράτεια είναι κατά μέσο όρο 5.000€! Είτε σε δύο δόσεις (από τα βουνά του Αφγανιστάν στην Τουρκία & μετά στο Αιγαίο) είτε σε μία. Εκείνο πάντως που θεωρείται ανεξήγητο είναι πως καταφέρνουν νέοι, μωρά παιδιά, γυναίκες, ανάπηροι και υπέργηροι, να περπατούν 3.000 χιλιόμετρα για να φτάσουν στα παράλια της Μ. Ασίας! Μήπως «κάποιος» τους μεταφέρει μέχρι τα παράλια και απλά «πουλάνε» το παραμύθι της πεζοπορίας;

  • Οι λεγόμενοι αλληλέγγυοι και οι ιδιοκτήτες των Μ.Κ.Ο. με τους υπαλλήλους τους, γιατί έχουν τόσο έντονο ενδιαφέρον για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες;

   Από τον Μάρτιο του 2016 στην Ελλάδα έχουν χορηγηθεί 650 εκατ. €! Από αυτά τα 108 εκατ. € έχουν χορηγηθεί σε 14 Μ.Κ.Ο. Υπάρχουν υπάλληλοι των οργανώσεων αυτών που αμείβονται με 3.000 – 5.000€ τον μήνα. Οι συνήθεις όμως μισθοί του προσωπικού βρίσκονται μεταξύ 1.100 και 1.600€ το μήνα. Την παρούσα περίοδο στην Μόρια διανέμονται περίπου 30.000 μερίδες φαγητό την ημέρα. Την εργολαβία έχει αναλάβει εταιρία catering, μέσω μειοδοτικού διαγωνισμού, και οι μερίδες φαγητού μοιράζονται από τον στρατό! Το ερώτημα είναι αν ο στρατός πληρώνεται για αυτό το έργο ή όχι!

  • Αυτοί μετανάστες έρχονται για να ζήσουν στην Ελλάδα;

   Σαφώς και όχι. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς έχουν πληροφορηθεί για τις συνθήκες αλλά και τα «αυτοκρατορικά» κοινωνικά επιδόματα που χορηγούνται στην Γερμανία και σε άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, και στόχος τους είναι να φτάσουν εκεί και να επωφεληθούν.

  • Η απόδοση καθεστώτος «ΑΣΥΛΟΥ» (γενικότερα διεθνούς προστασίας) σε κάποιο πρόσωπο, δεσμεύει τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες;

   Όχι. Η Γερμανία, όπως και άλλες χώρες, επανεξετάζει την χορήγηση ασύλου, θέτοντας συγκεκριμένα δικά της κριτήρια! Με τον τρόπο αυτό εξετάζει και εντοπίζει τους μετανάστες εκείνους που «συμφέρουν» από πλευράς προσόντων, ώστε να τους εκμεταλλευτεί στο εργασιακό και ασφαλιστικό της σύστημα. Με τον τρόπο αυτό κρατά αυτούς που έχουν κατάρτιση, δεξιότητες και γνώσεις υψηλής ποιότητας, απορρίπτοντας αυτούς με μέση και χαμηλή ποιότητα «προσόντων».

  • Τι προβλέπεται για όσους απορριφθεί το αίτημα «ΑΣΥΛΟΥ», ή δεν αιτηθούν ή κριθούν ως οικονομικοί μετανάστες;

    Σύμφωνα με την συνθήκη «Δουβλίνο ΙΙ», όποιος κριθεί ότι παράτυπα εισήλθε και βρίσκεται στην επικράτεια των Κρατών-μελών και δεν δικαιούται προστασίας, επαναπροωθείται στην Χώρα στην οποία ανήκει. Κι εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός της Χώρας στην οποία ανήκουν, οι ίδιοι εξαφανίζουν & καταστρέφουν όλα τα έγγραφα ταυτοποίησης τους όπως και κάθε άλλο στοιχείο (δεδομένα κινητού, φωτο κ.λ.π.) που θα μπορούσε να «προδώσει» την Εθνικότητα τους! Αυτό βέβαια τους υποδεικνύουν οι ίδιοι οι διακινητές και διάφοροι άλλοι «πονηροί».  

    Ένα άλλο πρόβλημα, αναφορικά με την επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών στις Χώρες τους, είναι οι ίδιες οι Χώρες τους! Όταν ο ελεγχόμενος αρνείται να δηλώσει την χώρα καταγωγής του, οι αρμόδιες Αρχές με την κατάλληλη έρευνα εντοπίζουν την εθνικότητα του, ή την πιο πιθανή, και στην συνέχεια καλούν τις προξενικές Αρχές της χώρας αυτής για επιβεβαίωση.  Χώρες όπως το Αφγανιστάν, το Μπαγκλαντές κ.α. όταν κληθούν για τέτοια αναγνώριση, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ή παρουσιάζουν διάφορα προσκόμματα!

  • Οι ροές αυτές των μεταναστών είναι ένα φαινόμενο πρόσκαιρο και έκτακτο;

   Σύμφωνα με τις μελέτες και προβλέψεις των οργάνων όλων των διεθνών οργανισμών και της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες, η μετακίνηση μεγάλων πληθυσμών από χώρες της Ασίας και της Αφρικής προς τις Ευρωπαϊκές, θα συνεχιστεί όχι απλά σταθερή αλλά αυξανόμενη (https://www.unhcr.org/gr/12055-worldwide-displacement-tops-70-million.html).

 Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που αντιδρούν στις τεράστιες συγκεντρώσεις μεταναστών στα νησιά τους, είναι ρατσιστές;

   Ωραίο το παραμύθι των «ξωμάχων του ανθρωπισμού» (Αλληλέγγυοι, αριστεροί και εσχάτως αναρχικοί), αλλά δεν έχει δράκο. Είναι τουλάχιστον υβριστικό, αν όχι ακραία φασιστικό, να κατηγορεί κάποιος τους ανθρώπους αυτούς, οι οποίοι για χρόνια περιθάλπουν, υποδέχονται και εξυπηρετούν κάθε «πρόσφυγα/μετανάστη» ή και τυχοδιώκτη που πατάει στο νησί τους! Τουναντίον, είναι αυτοί οι «ξωμάχοι» που στον αγώνα του να καρπωθούν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρώ, ή και να ικανοποιήσουν τις αλλοπρόσαλλες πολιτικές τους ιδεοληψίες, έχουν φτάσει τους νησιώτες μας στα όριά τους.

   Είναι αυτοί που εκπαιδεύουν τους λαθρομετανάστες, να μάθουν «παπαγαλία» το κατάλληλο παραμύθι για να πάρουν το άσυλο. Είναι αυτοί που γράφουν τα πανώ με τα «αιτήματα» και στην συνέχεια τους παρακινούν και τους καθοδηγούν σε πορείες διαμαρτυρίας και άλλα επεισόδια. Πως αλλιώς θα προχωρούσαν σε κάτι τέτοιο, τριτοκοσμικοί πληθυσμοί, μουσουλμάνοι στο θρήσκευμα και με τις έξτρα «ιδιαιτερότητες» που διακρίνουν την κουλτούρα τους; Εδώ θα πρέπει να λάβουμε υπόψη το γεγονός του ακραίου Μουσουλμανικού Φονταμενταλισμού. Και αυτό είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και για την Ελλάδα και για ολόκληρο τον πολιτισμένο κόσμο.

  • Λύση υπάρχει;

   Καθαρές λύσεις, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δεν υπάρχουν! Μπορούμε όμως να λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα που θα αποτρέπουν την μαζική εισβολή και θα διασφαλίζουν, στο μέτρο του εφικτού, τους κατοίκους της Χώρας. Κάθε αλλοδαπός που εισέρχεται παράνομα στην χώρα να καταγράφεται περιγραφικά, αναλυτικά και διεξοδικά και να μεταφέρεται σε ΚΛΕΙΣΤΑ ΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ. Η ευθύνη λειτουργίας και φύλαξης των κέντρων αυτών να ανήκει στην επίσημη Πολιτεία. Κάθε μετανάστης ή πρόσφυγας στον οποίο απονέμεται καθεστώς ασύλου να κατευθύνεται σε συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας με βάσιμες προϋποθέσεις και προοπτική για εργασία και ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ από την τοπική κοινωνία.

   Κατακλείδα σε όλο αυτό, η απομόνωση και περιθωριοποίηση των ΓΡΑΦΙΚΩΝ και ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΩΝ πολιτικών, με ψυχοσύνθεση Γερο-Λαδά ή και ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗ.

Δημήτριος Χρ. Κακαβάς  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση