Αριστεροί αυτόχειρες (του Χρ. Αλεξανδρή)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Ιουνίου 2015 15:13 Αριστεροί αυτόχειρες  (του Χρ. Αλεξανδρή)

Ο δρόμος προς την κόλαση τελικά είναι πάντα στρωμένος με καλές προθέσεις .Σε αυτή τη φράση συνοψίζεται το δράμα του ελληνικού λαού που ψηφίζει πάντα με ελπίδα για καλύτερες μέρες και καταλήγει να βιώνει ολοένα και χειρότερες .Την τραγική διάψευση προσδοκιών απο μια νέα και αφθαρτη κυβέρνηση ζεί  σήμερα η ελληνική κοινωνία .Μετά το ναυάγιο της κυβέρνησης Παπανδρέου ,την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά φρονώ οτι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση και για την κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου . Ηταν μια κυβέρνηση που ξεκίνησε τη θητεία της με στόχο να διαπραγματευτεί σθεναρά με τους ευρωπαίους εταίρους και να πετύχει μια καλύτερη συμφωνία απο τους προκατόχους της . Η αλήθεια είναι οτι ανέβασε πολύ ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών πείθοντας την πλειοψηφία του ελληνικού λαού οτι υπάρχει και αλλη λύση αυτή που αποτυπώθηκε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και αυτή που περιέγραφε προεκλογικά στις ομιλίες του ο πρωθυπουργός . Ηταν η λύση της διαγραφής του χρέους ,της κατάργησης του μνημονίου και της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης που αφησε πίσω της η οικονομική κρίση και οι μνημονιακές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε χρόνων . Μετά απο πέντε μήνες σκληρής και εθνικά υπερήφανης διαπραγμάτευσης καταλήξαμε να κάνουμε δημοψήφισμα με κλειστές Τράπεζες και με αυστηρό ελεγχο κεφαλαίων οταν με το καλό αυτές ανοίξουν ! Στην ουσία το δημοψήφισμα εχει ξεπεραστεί απο τη δυναμική των γεγονότων . Παράταση του προγράμματος δεν υπάρχει ,η πρόταση των θεσμών εχει αποσυρθεί και  ηδη οι ευρωπαίοι εταίροι προχωρούν ενα βήμα παραπέρα . Προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας απο το Ευρώ και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα . Αναμφίσβητητα μέσα σε πέντε μήνες τα πράγματα εγιναν χειρότερα . Διότι μπορεί να ηταν λάθος η συνταγή του μνημονίου ,αλλά μεγαλύτερο λάθος αποδεικνύεται η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης . Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ''με την τακτική της υποταγής απέναντι στους ισχυρούς της Ευρώπης '' σύμφωνα με τον καταγγελτικό και εθνοσωτήριο λόγο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  επι πέντε χρόνια τροφοδοτούσαν με λεφτά  τα ΑΤΜ των Τραπεζών ,ενω κανονικά λειτουργούσαν και οι Τράπεζες . Οι προηγούμενες ''δουλοπρεπείς ''κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που εφάρμοζαν μια πολιτική ''σκληρής λιτότητας'' με ''βάρβαρα υφεσιακά μέτρα '' επί πέντε χρόνια δεν πήραν κανένα μέτρο περιορισμού κεφαλαίων μπλοκάροντας τις οικονομικές συναλλαγές επιχειρήσεων και πολιτών . Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αυτή που ενω στα λόγια διακηρύσσει το τέλος της υφεσης και της λιτότητας ,στην πράξη με τις επιλογές της προκαλεί οδηγεί την οικονομία σε χειρότερη υφεση προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά και συνολικά  την λειτουργία της οικονομίας.

 Οι προηγούμενες κυβερνήσεις που ηταν υποταγμένες στη ''λυκοσυμμαχία '' των Βρυξελλών και στους οικονομικούς δολοφόνους οπως αποκαλούν τα στελέχη της κυβέρνησης τους δανειστές μας, κατέβαλλαν κάθε μήνα και χωρίς καμία καθυστέρηση τους μισθούς και τις συντάξεις του δημοσίου .Κάτι αλλο επομένως συμβαίνει .Θύμα του μεγαλοιδεατισμού αφ'ενός  και των θεωριών συνωμοσίας αφ'ετέρου η ελληνική κοινωνία . Πίστεψε τον μεγαλοιδεατισμό του ΣΥΡΙΖΑ οτι θα μπορούσε αν ερχόταν στην εξουσία να αλλάξει οχι μόνο την Ελλάδα καταργώντας το μνημόνιο ,αλλά και την ιδια την Ευρώπη καταργώντας την λιτότητα .Θύμα και των θεωριών συνωμοσίας των ΑΝΕΛ .Παρασύρθηκε μια μεγάλη μερίδα πολιτών απο τα εθνικιστικά κηρύγματα του κόμματος του Πάνου Καμένου και μια επιχείρηση συνωμοσιολογίας  για τον σκοτεινό ρόλο των δανειστών  θέτοντας σε σκληρή δοκιμασία τις σχέσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους μας .

Μάλλον εχουμε να κάνουμε με αριστερούς αυτόχειρες . Αναρωτιόμαστε . Ηρθαν να κυβερνήσουν τη χώρα ή να  κηρύξουν τον πόλεμο στον καπιταλισμό ,τα ευρωπαικά μονοπώλια και τους διεθνείς τοκογλύφους   ψάχνοντας-οπως εκανε πάντα η Αριστερά αλλά και η ακρα δεξιά - για  εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς της πατρίδας ; Διότι αν πράγματι συμβαίνει το δεύτερο τότε πέτυχαν το στόχο τους και θα πρέπει να το χαίρονται . Τόσα χρόνια πάλευαν στο ιδεολογικό επίπεδο για την απελευθέρωση των πολιτών απο τα δεσμά του καπιταλισμού . Οι κλειστές Τράπεζες αν μη τι αλλο δείχνει οτι ο αγώνας τους δικαιώθηκε . Κατατροπώθηκαν χρηματιστές και τοκογλύφοι . Μόνο που τα θύματα απο μια τέτοια εξέλιξη δεν είναι οι ταξικοί αντίπαλοι της Αριστεράς δηλαδή οι κεφαλαιοκράτες και οι πλούσιοι αλλά τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα . Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ,αυτοί δηλαδή που υποτίθεται μια κυβέρνηση της Αριστεράς θα επρεπε να προστατεύει .  Ή μήπως δεν είναι ετσι ;

                                                                                                                                            Χρήστος Αλεξανδρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση