Η 1η φορά Αριστερά (της Σοφίας Ασημακοπούλου - Γίτσα)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 12:31 Η 1η φορά Αριστερά (της Σοφίας Ασημακοπούλου - Γίτσα)

Είμαι συνταξιούχος καθηγήτρια, φιλόλογος και νιώθω το χρέος, σήμερα να καταθέσω τις θέσεις μου και τις απόψεις μου και τα συναισθήματά μου γι’ αυτά που παρακολουθώ να ξεδιπλώνονται μπροστά μου. Αγωνιώ και φοβάμαι όχι για τη δική μου τη ζωή αλλά για τη ζωή των παιδιών μου και των εγγονών μου αλλά και για τη ζωή όλων των νέων της Ελλάδας.

Εδώ και πέντε μήνες παρακολουθώ το θέατρο του παραλόγου με κορύφωση την 30η Ιουνίου, ώρα μεσάνυχτα, όταν το ρολόι άρχισε να μετράει αντίστροφα για την Ελλάδα  - 3   2   1  ώρα μηδέν (ο) για τη χώρα μου. Χρεοκοπήσαμε και μετά τι; Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.  ΝΑΙ   ή    ΟΧΙ

Τα παγκόσμια τηλεοπτικά μέσα παρουσιάζουν  το χάρτη της Αφρικής κι εμάς  να βρισκόμαστε στη κατηγορία της Σομαλίας, της Ζιμπάμπουε και κάποιων άλλων κρατών.

Κ.κ. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ποιος σας εξουσιοδότησε να κατατάξετε εκεί την Ελλάδα; Και στη συνέχεια μας ζητάτε να πούμε ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής; Δεν θα σας αφήσουμε να το επιβάλλεται . Ηχηρότατο ΝΑΙ στην Ευρώπη και στο Ευρώ, θα ψηφίσει ο ελληνικός λαός, γιατί δεν αντέχει τη μοναξιά ενός εθνικού νομίσματος, γιατί δεν αντέχει να αγοράζει τρόφιμα με δελτίο, όπως κυνικά επανέλαβε για πολλοστή φορά ο κος Λαπαβίτσας γιατί δεν αντέχει, δεν το επιτρέπει το δημοκρατικό του ήθος και ο πατριωτισμός του να έχει συμμάχους στο ΟΧΙ την Λεπέν και όλους τους ακροδεξιούς της Ευρώπης, γιατί δεν θέλει να υπηρετήσει τις εμμονές και τις ιδεοληψίες των Λαφαζάνηδων και ΣΙΑ, δεν θα τους το επιτρέψει.

Θα γυρίσω το χρόνο 5 μήνες πριν Ιανουάριος 2015, παραμονές εκλογών ο κος Τσίπρας στους προεκλογικούς του λόγους μιλούσε για αξιοπρέπεια και περηφάνια του Ελληνικού λαού, που είχε στόχο  να τους τις ξαναδώσει.

29 Ιουνίου 2015: Οι τράπεζες κλείνουν  έτσι οι ουρές των μισθωτών  και των συνταξιούχων  στα ΑΤΜ για να εισπράξουν 60€ ημερησίως γεμίζουν θλίψη.

Κύριε Τσίπρα, η απώλεια  της αξιοπρέπειας  είναι μεγαλύτερο πρόβλημα απ’ αυτό της επιβίωσης. Τελικά το πεντοζάλι, κ. Τσίπρα, δεν το χόρεψαν οι αγορές, αλλά ο ελληνικός λαός, κι όλα αυτά έγιναν ερήμην του.

Με το Κούγκι και τις φουστανέλλες στο Σύνταγμα δεν λύνονται  τα προβλήματα  ενός λαού. Τα νεφελώδη οράματα σας ότι θα αλλάξετε όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και όλη την Ευρώπη έγιναν ένας τρομακτικός εφιάλτης για μισθωτούς και συνταξιούχους, για ελεύθερους επαγγελματίες, για εμπόρους, για τα νησιά μας και τον Τουρισμό. Ίσως  με αντικρούσετε, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός, εδώ και πέντε χρόνια, έχει υποστεί μια πολύ σκληρή λιτότητα. Δεν αντιλέγω, εσείς όμως ήρθατε σαν «ελευθερωτές», ήρθατε να διορθώσετε τα κακώς κείμενα και τελικά αυτή τη στιγμή μας έχετε ρίξει στα βράχια κι ακόμη και σήμερα συνεχίζετε να βγάζετε τη γλώσσα.

Ακόμη και σήμερα συνεχίζετε να στηρίζετε αυτό το τόσο κακό σεναριο.

Αρκετά η  θεωρία των παιγνίων, του κ. Βαρουφάκη. Αυτή να παρουσιάζει στους φοιτητές του, γιατί στη πράξη απέτυχε παταγωδώς.

Κι όλη αυτή η διαπραγμάτευση μοιάζει τελικά να έγινε «για ένα αδειανό πουκάμισο», όπως λέει ο ποιητής.

Τελικά, κ.κ. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, κ. Τσίπρα κατά την ταπεινή μου άποψη, νομίζω ότι διακατέχεσθε από το «Σύνδρομο της Ύβρεως» που ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς λόγους που αποτύχατε. Αυτό παρουσιάζεται σε πολλούς ηγέτες, που τυφλώνονται από ένα υπέρμετρο εγωισμό.

Ύβρις σήμαινε περιφρόνηση των θείων από τον άνθρωπο. Τραγικό παράδειγμα ο Κρέων, στη περίφημη τραγωδία του Σοφοκλή «Αντιγόνη».

Ύβρις σήμερα σημαίνει αλαζονεία και περιχαρακώδη από την πραγματικότητα που τα αποτελέσματα της τα βιώνουμε με τρομακτικό τρόπο σήμερα. Θέλω να επαναλάβω ότι για όλα τα παραπάνω.

Το ΝΑΙ της Κυριακής ας γίνει ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο με τους Ευρωπαίους ηγέτες  κι εσείς κ.κ. της Κυβέρνησης αναγνωρίστε τα λάθη σας, χαμηλώστε τους τόνους (που ακόμη και σήμερα που καταστρεφόμαστε δεν φαίνεται από πολλούς από εσας), σταματήστε το διχασμό που είναι προ των Πυλών. Κοιτάξτε στα μάτια το λαό και πέστε του την αλήθεια επιτέλους. Σταματήστε τον εξευτελισμό της Ελλάδας. Σταματήστε να αντιμετωπίζετε με απολυταρχικό και απαξιωτικό ύφους, όσους δεν σας εμπιστεύονται. Σταματήστε να προσπαθείτε να επηρεάζεται το θυμικό του λαού.

Σταματήστε κάποιες δηλώσεις σας, που θυμίζουν εκθέσεις Δημοτικού Σχολείου, όπως σήμερα είναι πολύ ωραίος καιρός και ο ήλιος λάμπει  κι εγώ θα προσθέσω και τα πουλάκια κελαηδούν και τα λουλούδια ανθίζουν ή «αύριο θα ξημερώσει μια πολύ ωραία μέρα» και αύριο έκλεισαν οι Τράπεζες και να θυμάστε κάτι, όταν  ο λαός διαπιστώσει ότι οι υποσχέσεις σας ήταν κάλπικες και κάθε μέρα αυτό το διαπιστώνει  με πολύ απάνθρωπο τρόπο το ξέσπασμά του, κάποια στιγμή, θα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο.

Είστε πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, αυτούς οφείλετε να περιφρουρήσετε κι όχι τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, για να μην φθάσω να σκεφθώ ότι δεν κινδυνεύουμε από αυτούς που δεν μας μοιάζουν αλλά από αυτούς που μας περιφρουρούν.

Μετά τιμής

Σοφία Ασημακοπούλου - Γίτσα

Υ.Γ. Υπάρχει ένα πολύ γνωστό παραμύθι «Τα ρούχα  του Βασιλιά», ο οποίος βασιλιάς τυφλωμένος από πάσης φύσεως φαντασιώσεις όταν παρουσιάζεται στο Λαό του για να τον εντυπωσιάσει με τα ρούχα του, διαπιστώνεται ότι ο Βασιλιάς είναι γυμνός.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση