Συμφωνία, η μοναδική λύση! (του Χρ. Αλεξανδρή)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 02 Ιουλίου 2015 20:36 Συμφωνία, η μοναδική λύση! (του Χρ. Αλεξανδρή)

Ζουν στον κόσμο τους οι υπουργοί ,οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ . Ακόμη και τώρα που τα πράγματα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο .

Την ώρα που η χώρα έχει πτωχεύσει  για 1,6 δις ευρώ καθώς δεν πληρώθηκε η δόση του ΔΝΤ , την ώρα που οι Τράπεζες παραμένουν κλειστές ,έχει επιβληθεί έλεγχος κεφαλαίων ,η πραγματική οικονομία μπαίνει σε βαθειά ύφεση και σε μια ολοκληρωτική καταστροφή, επιχειρήσεις και νοικοκυριά βαδίζουν σε έναν οικονομικό Γολγοθά .

Την ώρα που γίνεται λόγος ακόμη και για κούρεμα καταθέσεων την ώρα που όλος ο πλανήτης έχει μετατρέψει το ερώτημα του δημοψηφίσματος σε δίλημμα για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή ένωση ,στην κυβέρνηση η μεγάλη ανησυχία τους είναι να μην πάθει ζημιά ο ΣΥΡΙΖΑ ! Επιμένουν στη διενέργεια ενός δημοψηφίσματος που σήμερα κάτω από την τρομακτική πίεση των γεγονότων και της νέας σκληρής πραγματικότητας που ζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων μετά την πτώχευση της χώρας και το κλείσιμο των Τραπεζών ,δεν έχει κανένα απολύτως νόημα .

Το αρχικό ερώτημα του δημοψηφίσματος που έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του έχει ξεπεραστεί από τις ίδιες τις εξελίξεις που είναι καταιγιστικές. Ήδη ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή στους ευρωπαϊκούς θεσμούς με την οποία αποδέχεται την πρόταση των δανειστών και δηλώνει έτοιμος για την συμφωνία . Την ίδια ώρα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ έχουν επιδοθεί σε μια εκστρατεία υπέρ του όχι. Τι νόημα έχει όμως ένα ΟΧΙ στο δημοψήφισμα κάτω από τις σημερινές συνθήκες ; Τι αξία έχει να τοποθετηθεί σήμερα ο πολίτης για το αν συμφωνεί ή διαφωνεί με τα μέτρα των δανειστών ; Από χθες το πρωί είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει πτωχεύσει . Το πρόγραμμα δεν υφίσταται όπως δεν υφίσταται και καμία πρόταση από την πλευρά των δανειστών οι οποίοι πλέον δηλώνουν έτοιμοι να ξαναρχίσουν τις συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση αλλά από μηδενική βάση .

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση ,ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την κυβέρνηση είναι η γελοιοποιησή της . Κινδυνεύει να γίνει διεθνώς ρεζίλι αν επιμείνει τελικά στη διενέργεια του δημοψηφίσματος με ένα ανύπαρκτο ερώτημα .Το πραγματικό ερώτημα για όλον τον πλανήτη είναι πλέον το ''ναι ή όχι στο ευρώ και την ευρωπαϊκή ένωση'' .

Είτε αυτό αρέσει ,είτε όχι στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ , κανένας δεν ενδιαφέρεται για την ...τύχη μιας ανύπαρκτης συμφωνίας και ο λόγος είναι γιατί ο κόσμος βλέπει πλέον να ξεδιπλώνεται μπροστά του ο μεγαλύτερος κίνδυνος. Ο εφιάλτης του Grexit ! Αντιλαμβάνεται οτι υπάρχουν και χειρότερα τελικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων . Υπάρχουν και χειρότερα από την αύξηση της φορολογίας .

Είναι ο κίνδυνος να μείνει η χώρα χωρίς καμία χρηματοδότηση ,να διακινδυνεύσει την έξοδό της από το ευρώ και την ίδια την ευρωπαϊκή ένωση . Αλέξη Τσίπρα όταν το σπίτι σου παίρνει φωτιά το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι είναι να φωνάξεις την Πυροσβεστική και όχι να ανοίξεις διάλογο με την οικογένειά σου και τους γείτονες , ούτε να στήνεις κάλπες για να ψηφίσει ο λαός τον τρόπο κατάσβεσης της πυρκαγιάς .

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΥΠΆΡΧΕΙ . ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΊ ΤΟ ΔΗΜΟΨΉΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΊΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΎΣ ΘΕΣΜΟΎΣ . Η ΕΛΛΆΔΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΆΓΚΗ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΑΔΌΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΏΝ . ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ,ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ  ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ . ΚΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΗΓΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ . ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ  ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ  Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΑΛΛΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ.

Χρήστος Αλεξανδρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση