«Φόρος Προστιθέμενης Ανοησίας… » (Από την Δυνατή – Νεοελληνική Πένα)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Αυγούστου 2015 16:27 «Φόρος Προστιθέμενης Ανοησίας… » (Από την Δυνατή – Νεοελληνική Πένα)

 Εν μέσω καλοκαιριού, πραγματικά καυτού, τόσο από άποψης καιρικής όσο και πολιτικής, με τα capital control να γίνονται στοιχείο της καθημερινότητας μας, αναμένοντας το τρίτο (και μακρύτερο) αριστερό μνημόνιο, προσπαθώντας να διατηρήσουμε σπίθες, ακτίδες αισιοδοξίας, ας δούμε τα όσα κωμικοτραγικά διαδραματίζονται με την αύξηση του ΦΠΑ και την ανακατανομή, ανακατάταξη των προϊόντων μεταξύ του 13% και του 23%.

 Να σημειώσουμε ότι το σχετικό ψηφισθέν προαπαιτούμενο, είναι υπολειπόμενο του προηγουμένου Σαμαροβενιζελικού μνημονίου, που και τότε όταν δημοσιοποιήθηκε προκάλεσε σκωπτικά σχόλια και φυσικά σφοδρές αντιδράσεις από τους θιγόμενους επαγγελματίες.

 Ξεκινάμε με το κρέας μόσχου το οποίο μετατάσσεται στο 23%, ενώ των υπολοίπων ζώων, των προσφερομένων προς ανθρώπινη βρώση παραμένει στο 13%. Δεν είναι άνιση, άδικη αυτή η διάκριση; Δεν παραβιάζει τα δικαιώματα των σφαγιαζόμενων ζώων; Που είναι οι σχετικές οργανώσεις να διαμαρτυρηθούν;
 Πιθανόν όμως η σχετική νομοθετική ρύθμιση να έχει βαθιές θρησκευτικές ρίζες, διότι σύμφωνα με την Καινή Διαθήκη, ο μόσχος ο σιτευτός σφαγιαζόταν και καταναλωνόταν σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως η επιστροφή του ασώτου Υιού του συντετριμμένου και μετανοημένου, άρα αυτοδικαίως κατατάσσεται στην εκλεκτή κατηγορία του 23%.

 Άλλωστε στους μνημονιακούς καιρούς που διανύουμε, μόνο άσωτοι πολιτικοί επιστρέφουν και επαναδιεκδικούν ρόλους στα πολιτικά δρώμενα, αμετανόητοι, χωρίς ίχνος αιδούς –προς τι λοιπόν η θυσία των μόσχων;

 Αν η όρεξη σας τραβάει σουβλάκι, τα μάτια σας δεκατέσσερα: το παίρνετε άψητο και ανάλατο, το ψήνετε και το καταναλώνετε στο σπίτι σας, μόνοι σας ή με παρέα φίλων, με φορολογικό καπέλο 13% και αλάτι με κριτήριο την πίεση σας –αν είστε υπερτασικοί ούτε κόκκο! Έτσι κάνετε και οικονομία και συσφίγγετε τις ενδοοικογενειακές ή φιλικές σας σχέσεις. Στόχος αυτής της προοδευτικής, πρώην αντιμνημονιακής κυβέρνησης είναι να σας φέρει πιο κοντά, να σας κάνει περισσότερο κοινωνικούς γι’ αυτό παίρνονται όλα αυτά τα σκληρά αλλά ωφελιμιστικά μέτρα.

 Προσοχή! Αν με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς διψάσετε, μπαίνετε σε καταστήματα που πωλούν νερό, δροσίζεστε από το air-condition παίρνετε το μπουκαλάκι και βγαίνετε έξω από το κατάστημα να το καταναλώσετε, για να μην πείτε το νερό νεράκι, πληρώνοντάς το με Φόρο Προστιθέμενης Ανοησίας 23%. Αντισταθείτε! Μην δώσετε γην και ύδωρ. Συνδυάστε οικονομία, κάνοντας συγχρόνως άσκηση αυτοπειθαρχίας και αυτοελέγχου, και αναβάλλοντας την ικανοποίηση που θα νιώσετε ξεδιψώντας, επιτυγχάνετε την μεγιστοποίηση της απόλαυσης, σύμφωνα με τις βασικές και θεμελιώδεις αρχές της ψυχολογίας. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία.

 Όσο για το κουλουράκι προτιμήστε το Θεσσαλονίκης είναι φθηνό (13%), υγιεινό και με λίγες θερμίδες. Αν δεν έχετε θέμα με το βάρος σας και επιθυμείτε διακαώς γέμιση πάρτε το στο σπίτι, ανοίξτε το,προσθέστε ότι σας αρέσει και βαπτίστε το όπως εσείς θέλετε. Την ίδια τακτική ακολουθήστε και με όλα τα προψημένα. Ολοκληρώστε στο σπίτι με την ησυχία σας, έχοντας εξασφαλίσει το 13% που θα σας κάνει ήρεμους και χαρούμενους.

 Και ένα τρικ που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε όταν αγοράζετε κιμά. Ζητήστε ανάμεικτο με αναλογία 60 προς 40,χοιρινό με μοσχαρίσιο και εξοστρακίστε το 23%.

 Το πνεύμα του νέου Φόρου Προστιθέμενης Ανοησίας είναι να αλλάξει την εικόνα,το prestige των καταστημάτων εστίασης, που θα μετατραπούν σε ορθάδικα όπως έγινε και με τα ανάλογα της ψυχαγωγίας, επιτυγχάνοντας οικονομία χρήματος και χρόνου: 13% και στα όρθια στα γρήγορα γιατί πόσο θ’ αντέξεις να στέκεσαι όρθιος και να τρως; Θα προτιμήσεις την άνεση του τραπεζιού ή του καναπέ του σπιτιού σου. Βέβαια η επερχόμενη αλλαγή θα πλήξει τον κλάδο των σερβιτόρων που πλέον θα είναι αχρείαστοι για σέρβις, άλλα μην νομίζετε ότι και εδώ δεν υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα: όλοι αυτοί και αρκετοί ακόμη θα προσληφθούν από τους εστιάτορες και τους λοιπούς επιχειρηματίες,για να διαβάζουν τις απανωτές εγκυκλίους του Υπουργείου Οικονομικών που αφορούν το Φόρο Προστιθέμενης Ανοησίας να τις ερμηνεύουν και να κάνουν διαλογή των προϊόντων και κατάταξη στην ανάλογη φορολογική κατηγορία. Αυτό θα είναι το επάγγελμα του Ελλαδικού μνημονιακού μέλλοντος με τη μεγαλύτερη ζήτηση και την καλύτερη αμοιβή και εδώ θα έχουμε εμφανή τα αποτελέσματα της Βαρουφάκειας δημιουργικής ασάφειας. Σύντομα θα διαπιστώσουμε ότι η ανεργία θα μειώνεται, η ύφεση θα υποχωρεί, η ανάπτυξη θα έρχεται αλλά αυτή κάπως πιο αργά γιατί θα είναι προς αναζήτηση της χαμένης ελπίδας. Κάποια στιγμή όλα θ’ αλλάξουν αφού θυσιαστούν δυο-τρεις γενιές ακόμα (μην δίνετε σημασία υπάρχουν και οι παράπλευρες απώλειες σ’ αυτό το σκληρό διαπραγματευτικό πολεμικό αγώνα που έδωσε η αριστερή κυβέρνηση με τους λίγους δεξιούς κόκκους, που αντί να καθαρίσουν τους μνημονιακούς λεκέδες τους έκαναν εντονότερους και εκτενέστερους).

 Θα ολοκληρώσω με μια ριζοσπαστική φορολογική πρόταση, που θα γεμίζει τα ταμεία χωρίς να προκληθούν διαμαρτυρίες: Φόρος Προστιθέμενης Ανοησίας που με ΠΝΠ (Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου) θα πηγαίνει στα ελληνικά και όχι στα ευρωπαϊκά ταμεία, σε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις εκλογές και ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της τάξεως του 62%,με 100% προκαταβολή τον Φόρο Προστιθέμενης Ανοησίας για κάθε επόμενο χρόνο που θα διαρκέσει ο κοινοβουλευτικός βίος της τριτομνημονιακης κυβέρνησης. Αντί παραπόνων θα έχουμε μόνο αυτοφασκελώματα!

                 ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΑ

ΑΧ ΕΥΡΩΠΗ!ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ!(ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ)!ΕΣΥ ΜΑΣ ΜΑΡΑΝΕΣ!(ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ)!

    

Υστερόγραφο: ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ: ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ:ΤΑ ΚΥΘΗΡΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΣΑΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση