Από ... Σουηδία μέχρι .... Αθανάσιο Διάκο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 04 Οκτωβρίου 2015 19:15 Από ... Σουηδία μέχρι .... Αθανάσιο Διάκο

(Του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Κ. Διευθυντά του «Λ.Τ.»

          Από το άρθρο της έγκριτης εφημερίδας σας πληροφορήθηκα ότι υπήρξε «αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμιέων η πρόταση της Δημοτικής Αρχής να ΤΙΜΗΘΕΙ ο φιλέλληνας Σουηδός Ακαδημαϊκός Στούρε Λίννερ. Καταψήφισαν την πρόταση όσοι διαφώνησαν , δεν υπήρξε ομοφωνία.

          Θα μου επιτρέψετε μια σύντομη παρέμβαση:
          Κατ' αρχάς να ευχαριστήσω τον καθηγητή συμΠολίτη κ. Κώστα Μπαλωμένο γιατί διαβάζω τα όσα για την Ιστορία της περιοχής μας και ιδιαίτερα της Γενέτειρας Λαμίας με Γνώση γράφει και «δωρεάν ωφελούμε από τον κόπο και το μεράκι του» , αλλά και τον «Λ.Τ.» που τον φιλοξενεί σε «πολύ χώρο» αλλά ... «πιάνει τόπο».

          Στη συνέχεια την Αντιδήμαρχο κα Βίβιαν Αργύρη την εισηγήτρια που γνωρίζω το ΘΑΡΡΟΣ της που υπερβαίνει κατά πολύ το «κατά παράδοση προσδοκώμενο από το “ισχυρότατο” φύλο της να πράττει όπως πιστεύει».

          Η πολιτική αντιπαράθεση νόμιμη όπως και η κριτική του περιεχομένου της .

          Όμως : όταν υπήρξε ΟΜΟΦΩΝΙΑ  σε απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για να ΤΙΜΗΘΕΙ ΝΕΑ Επιστήμων ΔΙΕΘΝΩΣ αναγνωρισμένη και βραβευμένη απόφοιτος (4 χρόνια στη ΛΑΜΙΑ) του Πανεπιστημίου ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας από το ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ Πανελληνίως σε Επιστημονικά Δημοσιεύματα Τμήμα ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗΣ και ουδέποτε εφαρμόστηκε τι θα λέγατε; Βεβαίως τα ΜΕΓΕΘΗ διαφορετικά και δεν συγκρίνω «είδος και μέγεθος», αλλά νοοτροπία σε μικρά και μεγάλα , «αποφάσεων και ... εφαρμογών, λόγων και έργων» σε πάρα πολλά.

          Για τον ευπρεπισμό του ΜΝΗΜΕΙΟΥ του ΕΘΝΟΜάρτυρα ΔΙΑΚΟΥ χρειάστηκα ως Πολίτης επι ΧΡΟΝΙΑ να επιμένω ΚΑΙ  με δημοσιεύματα αλλά ΚΑΙ με Αναφορές στις Αρχές και μόνο φέτος ΚΑΤΟΡΘΩΣΑ , επιτέλους , η ... Αρχή να με εισακούσει και να ΠΡΑΞΕΙ όπως ζητούσα ως «λαός» αυτό που ήταν ΧΡΕΟΣ ΟΛΩΝ (χωρίς περιθώρια καμμιάς «αντιπαράθεσης») και χρειάστηκε «αγώνας» επι ΧΡΟΝΙΑ για το ΧΡΕΟΣ.

Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο κ. Κορέντζελο για την άμεση ανταπόκριση και ενημέρωσή μου, η έγγραφη της Αρχής... ακόμα . Και τους κ.κ. Αλ. Διαμαντάρα και Γ. Σαγιά για την επικοινωνία τους.

          Επαναφέρω το αίτημά μου για το Μνημείο ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΩΝ ΕΔΩ στις ΠΡΩΤΕΣ αμφικτυονίες και το Άγαλμα του ΑΧΙΛΛΕΑ. Σωστά ή λάθος ως ΠΟΛΙΤΗΣ το ΖΗΤΩ ενυπογράφως και Δημοσίως. Με ή χωρίς «πολιτική αντιπαράθεση» ΠΟΙΑ η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων και του Περιφερειακού ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας; Διευκρινίζω ότι : επι χρόνια με Αναφορές στις Αρχές επέμενα ΕΓΚΑΙΡΩΣ με την πικρία μου ότι χάθηκε μια πολύ καλή ευκαιρία ΠΡΟΒΟΛΗΣ τους (με ποικίλα οφέλη) σε ΣΗΜΕΙΟ τεράστιας προβολής τους : Τον κόμβο Ανθήλης : ΔΕΝ είχε ακόμα επεκταθεί η κατασκευή «στο πέταλο» μέχρις εκεί και είχα επισημάνει να ΣΠΕΥΣΟΥΜΕ σε ΑΥΤΟ το σημείο – σταυροδρόμι να σχεδιαστεί νομίμως και να διαμορφωθεί ΠΡΟΣΒΑΣΗ και ΕΙΔΙΚΟ ΠΛΑΤΩΜΑ προέκταση της «ΕΘΝΙΚΗΣ οδού» ΕΚΕΙ και να τοποθετηθεί ΕΚΕΙ το Μνημείο ΠΡΩΤΩΝ Αμφικτυονιών ΚΑΙ του ΑΧΙΛΛΕΑ μαζί. Η στις Θερμοπύλες σε μια πολύ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ συνύπαρξη ΕΙΡΗΝΗΣ αλλά ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ Της από κάθε επιβουλέα. Αμφικτυονίες , ΝΑΙ αλλά ΚΑΙ Λεωνίδας – Αχιλλέας ΜΑΖΙ. Επέλεξα ΘΕΣΗ προβολής και συμβολισμού. Ας τα έστηναν στη θέση «επιλογής καλύτερης από τις Αρχές». Επεσήμανα α) θέση προβολής και β) Ανδριάντα σε θέση ΠΡΟΒΟΛΗΣ όμοιο με το Μεγαλείο στο Αχίλλειο και να αφαιρεθεί το ... «αγαλματίδιο τσέπης» στον Άγιο Λουκά. Καθαρή απόφαση επί ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ τη Σέβομαι. Τη ... «σιγή ιχθύος βυθού» απεχθάνομαι πανταχόθεν και ιδιαίτερα όταν ως ΛΑΟΣ απευθύνομαι στο «αντιπροσωπευτικό σύστημα» με Σεβασμό ΚΑΙ στον τύπο του Συντάγματος.

          Συναφής και η πρόταση για την «Πολιτιστική Πρωτεύουσα των ΝΕΩΝ της ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας» σε διάφορες περιοχές ΟΛΗΣ της ΣΤΕΡΕΑΣ κατ' έτος αναλυτικά κατατεθειμένη και επαναλαμβανόμενη από ... οκταετίας ΚΑΙ με συνυπογραφή ΦΟΡΕΩΝ , κόπηκε όμως το ... «ΝΕΩΝ» και έμεινε Πρωτεύουσα με «τραγουδιστές εξ Αθηνών» στις Θερμοπύλες και ΟΧΙ Πολιτιστική Πορεία (και γενικότερη Ανάπτυξη της περιοχής) ΝΕΩΝ ΟΛΗΣ της ΣΤΕΡΕΑΣ καθ' όλο το έτος. Αν είχε υιοθετηθεί «με ή χωρίς πολιτική αντιπαράθεση» στο Δημοτικό ή Περιφερειακό Συμβούλιο , τώρα το «Διάζωμα» στη Στερεά του κ. Μπένου θα είχε ΕΤΟΙΜΟ πολύτιμο έδαφος ΚΑΙ σε αυτόν τον τομέα να αξιοποιηθεί ΟΛΟ ΜΑΖΙ. Ευκαιρίες. Αποφάσεις.

          Ανιδιοτελής ΠΡΟΣΦΟΡΑ με ή χωρίς «αντιπαράθεση» στα ΚΟΙΝΑ έχει χαρίσει ΟΦΕΛΗ της κι' αν δεν υπήρχε το ΕΡΓΟ ΤΗΣ, το ΚΕΝΟ θα ήταν η ζημιά «το χάσιμο» που δεν υπολογίζεται ως αφανές ... σε ... κενό ...

          Συγχαρητήρια και ευχές στον οικοδεσπότη «Λ.Τ.» για τις φιλοξενίες του και πολλά έτη στο Μέλλον τής 33 χρονης προσφοράς του.

 

Γιώργος Σμοκοβίτης

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση