Τα γεγονότα παιδιά, τα γεγονότα! (Του Χρήστου Αλεξανδρή)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 05 Μαΐου 2016 19:20 Τα γεγονότα παιδιά, τα γεγονότα! (Του Χρήστου Αλεξανδρή)

Οδηγούμαστε και πάλι σε ένα καλοκαίρι πυκνών πολιτικών εξελίξεων ή αναμένεται εντός των επόμενων ημερών  η πολυπόθητη συμφωνία με τους δανειστές του ελληνικού δημοσίου και η ανάσταση της ελληνικής οικονομίας για την οποία δεσμεύτηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός ; Τα γεγονότα των επόμενων ημερών θα δικαιώσουν την αισιοδοξία της κυβέρνησης ή αυτούς που δικαιολογημένα ανησυχούν για τις εξελίξεις ; Στο ζήτημα των διαπραγματεύσεων από την αρχή η κυβέρνηση ακολουθεί μια συγκεκριμένη τακτική . Αποδοκιμάζει και λοιδορεί όσους ασκούν κριτική και επιχειρούν προβλέψεις διαφορετικές από τις δικές της.

Με λίγα λόγια κατηγορεί ως διαπλεκόμενους όλους όσους δεν συμφωνούν με τους χειρισμούς της ή τυχαίνει να έχουν αντίθετη άποψη και να εκτιμούν τα πράγματα διαφορετικά . ''Οι Κασσάνδρες θα διαψευστούν '' μας έλεγαν πέρυσι τέτοιο καιρό  τα κυβερνητικά στελέχη απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι ''με τους χειρισμούς της η κυβέρνηση οδηγεί τη χώρα σε 3ο μνημόνιο και σε κλείσιμο των Τραπεζών'' ! Όταν ένας δημοσιογράφος ρώτησε  κάποτε έναν πολιτικό ποιος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός για μια κυβέρνηση ,αυτός απάντησε με αφοπλιστικό ύφος : Τα γεγονότα αγαπητό μου παιδί ,τα γεγονότα ! 

Τα γεγονότα δυστυχώς δεν δικαίωσαν την κυβερνητική αισιοδοξία ,αλλά αυτούς που εξέφραζαν φόβους και δικαιολογημένα ανησυχούσαν για τις εξελίξεις χωρίς να είναι ντε και καλά ''διαπλεκόμενοι '' ! Απλά το πολιτικό τους αισθητήριο έκανε σωστή αποτίμηση της κατάστασης και χωρίς να το θέλουν έγιναν μάντεις κακών . Η ''διαπλοκή παίζει τα ρέστα της '' δηλώνει σήμερα το Μαξίμου σχολιάζοντας τα πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα εφημερίδων για παράταση του κλίματος αβεβαιότητας και για τα σενάρια απόδρασης μέσω εκλογών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση .  

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα στα κυβερνητικά στελέχη και ότι δεν θα ξαναζήσουμε τα ''Ιουλιανά του 2015 ''.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα  γεγονότα των επόμενων ημερών θα δικαιώσουν την αισιοδοξία του πρωθυπουργού και των άλλων κυβερνητικών στελεχών και ότι η συμφωνία θα κλείσει για τον απλούστατο λόγο ότι η ελληνική οικονομία και κοινωνία δεν αντέχει να ζει διαρκώς με την αβεβαιότητα για το τι θα μας ξημερώσει.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά θα διαψευστούν οι εκτιμήσεις πολιτικών αναλυτών και δημοσιογράφων για νέο ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις καθώς και τα δημοσιεύματα που τροφοδοτούν το τελευταίο διάστημα σενάρια δημοψηφίσματος και εκλογών . Η χώρα και πολύ περισσότερο η ελληνική οικονομία δεν αντέχει άλλη αβεβαιότητα !

Του Χρήστου Αλεξανδρή

Προσαρμοσμένη αναζήτηση