Καυγάδες για το "γκουβέρνο" (του Χρήστου Αλεξανδρή)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 15 Ιανουαρίου 2015 18:21 Καυγάδες για το "γκουβέρνο" (του Χρήστου Αλεξανδρή)

Ενόψει των εκλογών επιβάλλεται να επαναλάβουμε αυτό που εχουμε πεί πολλές φορές απο αυτή εδώ τη στήλη . Οτι δηλαδή το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι το ελλειμμα και το χρέος ,αλλά το ιδιο το πολιτικό μας σύστημα .

Αυτό το σύστημα είναι που καλλιεργεί ανεκπλήρωτες προσδοκίες σε ολα τα στρώματα του πληθυσμού . Αυτό το σύστημα είναι που καταγγέλλει τη φοροδιαφυγή αλλά στην πράξη δεν κάνει τίποτα το σοβαρό για να τη συλλάβει και προτιμά την εύκολη λύση της μεγαλύτερης φορολογικής επιβάρυνσης αυτών που ηδη πληρώνουν τους φόρους τους και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία ,τα ταμεία και τις τράπεζες .

Αυτό το σύστημα είναι που καταδικάζει στα λόγια τον κρατισμό θεωρώντας τον υπεύθυνο για την χρεοκοπία της χώρας και στην πράξη δεν κάνει τίποτα το ουσιαστικό για την μείωση των δαπανών του κράτους μέσα απο το κλείσιμο αχρηστων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων .

Αυτό το σύστημα είναι που περιγράφει εύκολες αριστερές λύσεις για τη σωτηρία της χώρας χαιδεύοντας αυτιά και λέγοντας αυτά που θέλουν να ακούσουν οι πολίτες . Οτι δηλαδή θα μειωθούν οι φόροι και θα αυξηθούν οι δαπάνες του κράτους μαζί με τους μισθούς και τις συντάξεις .

Αυτό το σύστημα είναι που παρουσιάστηκε γυμνό απο θέσεις και προγράμματα με την ελευση της τρόικας και των δανειστών και ανίκανο να διαχειριστεί την μεγαλύτερη οικονομική κρίση της χώρας και τα αδιέξοδα που δημιουργήθηκαν .

Τα τελευταία πέντε εφιαλτικά χρόνια με τις καταρρεύσεις ολόκληρων κλάδων της πραγματικής οικονομίας και τη μαζική ανεργία αυτό το πολιτικό σύστημα παραμένει αμετανόητο ,ενδιαφέρεται μόνο για την αναπαραγωγή του στην εξουσία και νοιάζεται αποκλειστικά για το περιβόητο πολιτικό κόστος και οχι για την πραγματική εξοδο της χώρας απο την κρίση .

Ακόμη και σήμερα δύο εβδομάδες πριν αποφανθεί ο ελληνικός λαός για το ποιοί θέλουν να τον κυβερνήσουν τα δύο κόμματα εξουσίας δεν τολμούν να πούν αλήθειες για το που βρισκόμαστε και που πάμε .

Οι δύο μονομάχοι Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα στενά κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα και το παιχνίδι της ψηφοθηρίας και των εντυπώσεων στο οποίο επιδίδονται ,δημιουργούν τεχνιτή πόλωση εκεί που δεν υπάρχει , σε ζητήματα που συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία  του ελληνικού λαού και λίγο πολύ θεωρούνται αυτονόητα.

Αλήθεια ποιός μπορεί να αμφισβητήσει σήμερα οτι το μέλλον της χώρας δεν είναι στην Ευρώπη και οτι το εθνικό μας νόμισμα δεν είναι το ευρώ ; Αλήθεια ποιός μπορεί να αμφισβητήσει  με επιχειρήματα σοβαρά και τεκμηριωμένα οτι η κρίση δεν είναι δικό μας δημιούργημα και οχι των ξένων κερδοσκόπων και τοκογλύφων τραπεζιτών που ηθελαν να μας υποδουλώσουν ; Ποιός αλήθεια αμμφισβητεί οτι οι επι χρόνια ελλειμματικοί προυπολογισμοί οδήγησαν την οικονομία μας και την κοινωνία μας στα βράχια ;

Πιστεύω οτι αυτή τη φορά ο ελληνικός λαός προσέρχεται στις κάλπες περισσότερο ενημερωμένος και πληροφορημένος απο κάθε αλλη εκλογική μάχη.  Γιατί τώρα πιά κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί οτι δεν ηξερε . Ολοι εχουν  καταλάβει τα τεχνάσματα επικοινωνιακού χαρακτήρα των πολιτικών αρχηγών , τις υποκρισίες και τις αυταπάτες που αναπαράγουν οι κάθε λογής ευκαιριακοί της εξουσίας. Γι’αυτό ο ελληνικός λαός  με την ψήφο του θα απαιτήσει απο τους δύο μονομάχους να σταθούν στο υψος των περιστάσεων και να αναλάβουν τις ιστορικές τους ευθύνες. Να βρούν τον τρόπο και τη δύναμη να συννενοηθούν στα μείζονα και στα σοβαρά .

Ηρθε η ωρα να σταματήσουν οι θεατρινισμοί και επιτέλους να σοβαρευτούμε .Δεν ωφελούν σε τίποτα τον ελληνικό λαό οι καυγάδες για το γκουβέρνο και για τη διανομή των ιματίων του τόπου . Ολοι συνειδητοποιούμε οτι η χώρα δεν μπορεί να επιζήσει χωρίς τη βοήθεια απο τους εταίρους μας . Ολοι το εχουμε πάρει χαμπάρι οτι θα ζήσουμε για πολλά χρόνια κάτω απο διεθνή οικονομικό ελεγχο και οτι η κρίση που ζούμε δεν είναι μπόρα που θα περάσει σύντομα .

Επομένως οι  μεγαλόστομες διακηρύξεις του πρωθυπουργού περί ανάπτυξης-μαμούθ και χιλιάδων θέσεων εργασίας είναι απλά προεκλογικά φληναφήματα και λαικισμοί ,οπως λαικίστικα ακούγονται και τα συνθήματα  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί καταγγελίας του μνημονίου και κατάργησης των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας . Πρέπει να το πούμε καθαρά .

Ο δρόμος της εξόδου απο την κρίση δεν περνά απο τη σύγκρουση με τους ευρωπαίους εταίρους μας ,αλλά απο τη συννενόηση και τη συνεργασία μαζί τους. Πρέπει να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη αυτών που μας δανείζουν και χρηματοδοτούν την οικονομία μας και αυτοί δεν είναι αλλοι απο τους ευρωπαικούς λαούς μεταξύ αυτών η Σλοβακία και η Εσθονία χώρες  απο τις φτωχότερες στην Ευρώπη .

Οι συγκρούσεις αφορούν τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό της χώρας μας . Εκεί πρέπει να συγκρουστούμε με τις αιτίες της κακοδαιμονίας μας χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος .

Χρήστος Αλεξανδρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση