Καλά, θα βάλουμε μυαλό; (του Γιάννη Μακρή)

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017 16:35 Καλά, θα βάλουμε μυαλό; (του Γιάννη Μακρή)

Μοιάζει με παραμύθι και μάλλον ταιριάζει ν’ αρχίσουμε με το κλασικό μια «φορά κι έναν καιρό». Κάποτε, λοιπόν, στη Λαμία είχαμε Πανεπιστήμιο που από ολιγωρία, αδιαφορία και αδράνεια των τοπικών αρχών, βοηθούσης και της στάσης της κεντρικής εξουσίας, το χάσαμε. Τελικά έμειναν δυο σχολές νομίζω στη Λαμία, ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίες, όπως  φαίνεται λειτουργούν καλά, παρ’ όλα τα σοβαρά προβλήματα που έχουν. Σήμερα αντιμετωπίζουν στεγαστικό πρόβλημα λόγω του μεγάλου αριθμού φοιτητών. Ναι, καλά διαβάσατε. Έχουμε μεγάλο αριθμό φοιτητών που δεν μπορούν να στεγαστούν στις υπάρχουσες αίθουσες.  

Και οι τοπικοί μας άρχοντες τι κάνουν; Θα λύσουν το πρόβλημα αυτό ή η γνωστή από παλιά διάθεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να εντάξει και τις σχολές αυτές στο θεσσαλικό χώρο θα βρει την ευκαιρία που ζητά να μας πάρει και τις δυο εναπομείνασες σχολές κι εμείς θα κλαίμε πάνω στα ερείπια ή μάλλον δίπλα στην πινακίδα της πρόσοψης που θα μας την αφήσουν για λίγο καιρό, για να θυμίζει ότι εδώ στεγάστηκε κάποτε, το πάλαι ποτέ, Πανεπιστήμιο της Λαμίας. Μόνο γι’ αυτό είμαστε καλοί…  

Δεν είμαι γνώστης του θέματος. Είμαι όμως ένας ενεργός πολίτης που θα ήθελε να μαγειρεύουμε πριν πεινάσουμε…

Κι εμείς, όπως φαίνεται, όχι μόνον δεν μαγειρεύουμε πριν πεινάσουμε, αλλά χαλάμε το φαγητό που πάνε να μαγειρέψουν κάποιοι άλλοι, δηλαδή σαμποτάρουμε τις λύσεις που προωθούν κάποιοι άλλοι. Αισθάνομαι ντροπή και αγανάκτηση και προτείνω στους Λαμιώτες να καταγγείλουμε αυτούς που σαμποτάρουν την υπόθεση. Θα τους βρούμε ποιοι είναι. Είναι μάλλον όλοι τους αιρετοί, τρομάρα τους! Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν να υποστηρίξουν μια κοινά αποδεκτή λύση, δεν μας χρειάζονται.

Δεν αξίζει να μας εκπροσωπούν. Και για να τελειώνουμε με τα παιχνίδια. Προτείνω:
Να γίνει μια κοινή σύσκεψη όλων όσοι έχουν λόγο σ΄ αυτό, να κρατηθούν πρακτικά και να δημοσιευτούν για να βγάλουμε κι εμείς οι απλοί πολίτες τα συμπεράσματά μας… 

 Γιάννης Μακρής

Υ.Γ. Πριν στείλω τις παραπάνω σκέψεις μου διάβασα στο λαμία ρεπόρτ κάποιες ανακοινώσεις, συλλογικών φορέων κτλ. Όλοι θέλουν το καλό του Πανεπιστημίου, αλλά… (στο αλλά τα χαλάμε…) Αφήστε τα αυτά. Ο δρόμος της άρνησης και της αντίδρασης είναι στρωμένος πάντοτε με καλές προθέσεις. Όμως έτσι και χαθεί αυτή η υπόθεση πού θα πάτε να κρυφτείτε μερικοί…! 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση