Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 10:04 Χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία

Άρθρο Γιώργου Σμοκοβίτη για το Πανεπιστήμιο Στερεάς!

22.000 Κινέζοι ενδιαφέρονται για Κλασσικές Σπουδές σε Πανεπιστήμιο της Ελλάδας.

Το 2011 μ.Χ. στην επίσημη επίσκεψη της Περιφέρειας στο Υπουργείο Παιδείας μετά από προφορική εισήγησή μου ενώπιον της Υπουργού αναλύοντας την ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ εισήγηση ΦΟΡΕΩΝ της Φθιώτιδας έχοντας εκπροσωπήσει όχι μόνο φορείς της Φθιώτιδας αλλά και τη ΒΟΥΛΗΣΗ ΟΛΗΣ της Περιφέρειας ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας για το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ, η Υπουργός δέχθηκε να ΙΔΡΥΘΕΙ στο (τότε εν ΖΩΗ) Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ η ΣΧΟΛΗ Ελληνικού Πολιτισμού αυξάνοντας κατά επιπλέον 4 (τέσσερα) Τμήματα το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ το έτος 2012 μ.Χ. το ΚΡΙΣΙΜΟ για την εξέλιξη  και συνέχιση του Πανεπιστημίου ΜΑΣ έτος, ούτε ένας, ΟΥΔΕΙΣ “ευρέθη εν ζωή” διορισμένος ή εκλεγμένος “αξιωματούχος” κάθε επιπέδου για να ΠΡΑΞΕΙ για το ΕΤΟΙΜΟ αποδεκτό από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ αίτημα ΠΟΛΙΤΩΝ - Φορέων για την αξιοποίηση πραγματοποίηση του τεράστιου επιτεύγματος για όλη την περιοχή και Πανελληνίως της ΣΧΟΛΗΣ Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας. Σύμφωνα ΚΑΙ με την Υπουργό επισήμως το ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ έτυχε αποδοχής του διότι :

        α) ήταν σύμφωνο με τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ του Υπουργείου για  Ίδρυση ΝΕΩΝ Σχολών στα Πανεπιστήμια και ήταν ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ
        β) είχε ΔΙΕΘΝΩΣ ανταπόκριση
        γ) έφερνε ΕΔΩ Σπουδαστές από ΟΛΟ τον Κόσμο
        δ) Πρόβαλε ΔΙΕΘΝΩΣ τη χώρα μας.

Το 2014 μ.Χ. δηλαδή ΤΡΙΑ χρόνια ΜΕΤΑ την αποδοχή του ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ “ΣτερεοΕλλήνων” για την Περιφέρεια ΣΤΕΡΕΑΣ  Ελλάδας η ΣΧΟΛΗ Ελληνικού Πολιτισμού εντάχθηκε σε διεκδίκηση ΙΔΡΥΣΗΣ της από το Πανεπιστήμιο της Κομοτηνής - Θράκης.
Σήμερα διεκδικήθηκε από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Οι 22.000 Κινέζοι που αναζητούν στην Ελλάδα ΣΧΟΛΗ Κλασσικών Σπουδών με δίδακτρα από αυτούς 8.000 ευρώ το έτος στο Πανεπιστήμιο που θα φοιτήσουν, ΑΝ είχαν βρει στη ... Λαμία, τη Φθιώτιδα, τη ΣΤΕΡΕΑ στο Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ Ελλάδας 4 Τμήματα εν λειτουργία από ΜΟΝΟ του το Πανεπιστήμιο ΣΤΕΡΕΑΣ από έστω ΜΟΝΟ 5.000 από τους 22.000 να είχε, θα εισέπραττε μόνο το Πανεπιστήμιό ΜΑΣ 40.000.000 ευρώ ετησίως έσοδα από δίδακτρα ΞΕΝΩΝ Φοιτητών και η Οικονομία της περιοχής από τη «φιλοξενία» ΞΕΝΩΝ Σπουδαστών και όχι μόνο από τη ... Κίνα αλλά από όλο τον ΚΟΣΜΟ και όχι μόνο από Ευρωπαϊκές χώρες αλλά από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα στην περιοχή τουλάχιστον 50.000.000 ευρώ ετησίως. Από εδώ από τη γη του Έλληνα θα είχαμε τζάμπα διαφήμιση της περιοχής μας από χιλιάδες νέους στις χώρες τους για μια Στερεά Ελλάδα, σπουδαστές του αρχαίου αλλά και του νεότερου και του σύγχρονου Ελληνικού Πολιτισμού.

 ΑΥΤΑ πετύχαμε να προσφέρουμε με την Αποδοχή τους από το Υπουργείο ΠΑΙΔΕΙΑΣ οι ΠΟΛΙΤΕΣ-Φορείς της ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ.

Οι ... «άλλοι» επέτυχαν να καταργήσουν το τότε ΥΠΑΡΧΟΝ Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας ως ... «αξιωματούχοι» διορισμένοι και εκλεγμένοι πρώην και νυν και ... “εσαεί” ... Και που να φανταστεί κανείς τότε, ότι όχι μόνο για Πανεπιστήμιο αλλά ούτε για ένα Τμήμα «Παραρτήματος» δεν θα ήταν ικανοί να πράξουν και η ηθελημένη αδράνειά τους θα συναγωνίζοταν την αθέλητη ανικανότητά τους, διαχρονικά, τοπικά, πανελληνίως.

Γιώργος Σμοκοβίτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση