Μνήμες ΄89 (του Γιάννη Μακρή)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 17:55 Μνήμες ΄89 (του Γιάννη Μακρή)

Όσοι από εμάς έχουν περάσει τα 70 θυμόμαστε καλά τι έγινε το 1989. Ο αποστάτης Κων/νος Μητσοτάκης (μόνον αυτός έμεινε στη μνήμη των νέο-Ελλήνων ως αποστάτης) σε αγαστή συνεργασία με την ηγεσία της αριστεράς Φλωράκη-Κύρκο, (όχι της γιαλαντζή αριστεράς του Τσίπρα), αποφάσισαν να διαλύσουν το ΠΑΣΟΚ και να μοιράσουν τους ψηφοφόρους του μεταξύ τους.

Για να το πετύχουν αυτό παρέπεμψαν τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ειδικό δικαστήριο, το οποίο τελικά τον αθώωσε. (Αργότερα  ο Κύρκος παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του και προσωπικό η παραπομπή του Α.Π..) Αποτέλεσμα δεν πέτυχαν το σκοπό τους και το ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον ΑΠ έγινε πάλι κυβέρνηση μετά από τρία χρόνια…

Τώρα η ιστορία επαναλαμβάνεται με πρωταγωνιστή τον Τσίπρα. Προωθεί ένα σχέδιο να απαξιώσει όλους όσους φοβάται ότι θα τους βρει μπροστά του στην επιδίωξή του να διατηρήσει την πρωτοκαθεδρία στην πολιτική σκηνή. Κόμματα, πρώην πρωθυπουργούς, προβεβλημένα πρόσωπα κτλ. Και βέβαια σε πρώτη προτεραιότητα η πλήρης διάλυση του ΠΑΣΟΚ. Αν προσέξει κάποιος σε ποιους επιτίθεται με τους μηχανισμούς που έχει αναπτύξει, θα το διαπιστώσει.

Τελευταία στοχοποίησε τον Κώστα Σημίτη, το Γιάννη Στουρνάρα (τον φοβάται κι αυτόν), το Γιώργο Παπανδρέου τον άφησε στην ησυχία του (τον θεωρεί καμένο χαρτί), το Βενιζέλο για να αναφερθώ στην τελευταία «φουρνιά». Τους υπόλοιπους θα τους δούμε ή ακούσουμε σύντομα από τις επιθέσεις που θα εξαπολύσουν «οι κύκλοι του μεγάρου Μαξίμου» με τα παπαγαλάκια τους. Μόνον για έναν δεν θα ακούσετε κακή κουβέντα, τον Κώστα Καραμανλή! Λες και δεν υπήρξε πρωθυπουργός έξι χρόνια, λες και στη θητεία του δεν παρήχθη έργο, δεν έγινε τίποτα «κακό». «Λάθε βιώσας ή μάλλον λάθε πρωθυπουργεύσας», λοιπόν, Κώστα μου;… Και δεν ξέρω, αν αυτό σου περιποιεί τιμήν… Μάλλον  αυτόν τον προορίζει για επόμενο πρόεδρο Δημοκρατίας!

Ταυτόχρονα χτυπάει όπου και όπως μπορεί τον Κυριάκο και τη Φώφη. Θέλει να τα ελέγχει όλα… «Διαίρει και βασίλευε», Αλέξη; Το εγκατέλειψαν  οι πρώτοι διδάξαντες Άγγλοι και το υιοθέτησες εσύ; Πόσο γρήγορα μιμούμαστε αυτά που έπρεπε μα αποφεύγουμε!…

Κρίμα, γιατί η νιότη σου έδειχνε «πως θα γινόσουν άλλος» κατά τον ποιητή…  

 Γιάννης Μακρής

Προσαρμοσμένη αναζήτηση