Θερμαλισμός - Ιαματικός Τουρισμός (του Γιώργου Γαλανού)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 03 Μαΐου 2017 17:51 Θερμαλισμός - Ιαματικός Τουρισμός (του Γιώργου Γαλανού)

Η Ελληνική πολιτεία δια της τότε κυβέρνησης...2004...!!!ψήφισε νόμο για την Ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού ....!!!Επιδίωκε με αυτό ...ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΑ να αναδείξει τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ...να εκσυγχρονίσει την ισχύουσα από το 1920 νομοθεσία σχετικώς με ότι αφορά τις ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ..καθώς και να θέσει τις βάσεις για την ανάπτυξη του ιαματικού τουρισμού και του θερμαλισμού !!!

Προφανώς ΗΤΑΝ όραμα ώστε να υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες για την προσέλκυση καταναλωτών υψηλού εισοδηματικού {ΕΣΩΧΩΡΙΑΣ -ΕΞΩΧΩΡΙΑΣ ΑΓΟΡΑΣ...}επιπέδου κυρίως και όχι μόνο... καθώς και όσων επιδιώκουν ψάχνουν την βελτίωση της ευεξίας τους. Γι΄αυτό τον λόγο παρέχονται προϋποθέσεις και κίνητρα για την προσέλκυση επενδύσεων ανάπτυξης του ιαματικού τουρισμού. Βελτιώνεται ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΑ το νομικό πλαίσιο σε σχέση με τα όσα όριζε η ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ το 1920...84 χρόνια μετά !!!Για το θερμαλισμό ως εξέχουσα ΕΘΝΙΚΗ μορφή τουρισμού -εθνικού πλούτου...Βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής του ανθρώπου με φυσικό τρόπο...μέσω των ιαματικών φυσικών πόρων,ή κατόπιν επεξεργασίας σε εξειδικευμένες εγκαταστάσεις. Στην νομοθεσία γίνεται αναφορά και για πηλοθεραπεία ίσως για πρώτη φορά νομοθετικά . Ο νομοθέτης πλέον γνωρίζοντας την αφθονία των Υδροθερμικών Φυσικών Πόρων σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον θέτει βάσεις υλοποίησης θερμαλιστικών πάρκων...!!!

Ο νόμος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση ώστε να επιτυγχάνεται το ΤΡΙΠΤΥΧΟ...ιαματικός τουρισμός-θερμαλισμός -κέντρα αποκατάστασης, με την πλήρως - ελεγχόμενη εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών της χώρας. Γίνεται παρέμβαση και στην δημόσια υγεία με ιδιαίτερη μνεία στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αναφορικά με την εκπαίδευσή του στον τομέα της ιαματοθεραπείας...Εδώ ο νομοθέτης άφησε ένα τερΑστιο ΗΘΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΟ διότι καθώς η χώρα μας διαθέτει τις περισσότερες ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ανά τον κόσμο...ομολογουμένως...δεν φρόντισε να συστήσει ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ...ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ...!!! έχοντας προβλέψει δυστυχώς το επιστημονικό ιατρικό προσωπικό να στέλνεται στο εξωτερικό για ειδίκευση...και όχι στην ΕΛΛΑΔΑ πατρίδα του ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ και ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ...ο οποίος δίδαξε την ΙΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ...!!! Οι ιαματικές πηγές ΕΊΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ η αξιοποίησή τους όμως ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΚΑΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ χαρακτηρίζεται πολυεπίπεδη και εύστοχα...ήτοι με ανάθεση σε φυσικά πρόσωπα..ήτοι ΙΔΙΩΤΕΣ....ή ΝΠΔΔ ή ΝΠΙΔ....δυστυχώς για την πατρίδα μας η πλειοψηφία των ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα έσοδα με συνδυαστικές ευθύνες όλων μας...!!!

Συμπερασματικά λοιπόν και εν μέσω ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ...έχοντας η χώρα μας όλες τις προδιαγραφές για ανάπτυξη των φυσικών ιαματικών πόρων ....δεν έχει προβεί έως σήμερα σε ενέργειες ώστε ο φυσικός πλούτος που διαθέτει να ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ...ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΣ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΣΩΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΕΞΩΧΩΡΙΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΠΗΓΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ...!!!Μέσα σ΄όλα αυτά η Φθιώτιδα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο...αναφορικά με την ανάπτυξη - προβολή της ΙΑΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ...γνωστή από την αρχαία ΕΛΛΑΔΑ...ΛΟΥΤΡΑ...Πλατυστόμου - Θερμοπυλών - Λουτρών Υπάτης και άλλων ΑΞΙΌΛΟΓΩΝ λουτροπηγών...!!!ΟΨΟΜΕΘΑ....!!!

Γαλανός. Θ. Γεώργιος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  Δήμου Λαμιέων
"Πρόταση  Ευθύνης"

Προσαρμοσμένη αναζήτηση