Ο Πρόεδρος από … Γαλλία «χαλάει» στην … Ελλάδα την παληά και τη νέα ίδια «πολιτική πιάτσα»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017 15:35 Ο Πρόεδρος από … Γαλλία  «χαλάει» στην … Ελλάδα  την παληά και τη νέα ίδια «πολιτική πιάτσα»

(του Γιώργου Σμοκοβίτη)

Στην Ολλανδία με διπλάσιο σχεδόν πληθυσμό από την Ελλάδα, με 150 Βουλευτές (εκατόν πενήντα βουλευτές) λειτουργεί Άριστα η Δημοκρατία τους. Και ο … «λαός τους» ευημερεί. Στην Ελλάδα μονίμως χρειάζονται 300, ούτε καν 200 αλλά σταθερά 300 για την … καταστροφή του «λαού τους».

Στη Γαλλία ο Πρόεδρος του … «νέου» Προεδρικού Μεγάρου ΠΡΩΤΗ απόφαση του, αμέσως με το … «καλημέρα»…:

α) ΜΕΙΩΝΕΙ τον αριθμό των Βουλευτών κατά 1/3, β) ΜΕΙΩΝΕΙ κατά 1/3 και τα μέλη της Γερουσίας που εκεί λειτουργεί. Δηλαδή: αντίστοιχα ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και … για πρώτη φορά … δεξιά … με … μεσαίου χώρου … με … αριστερά 200 Βουλευτές με αντίστοιχη μείωση Υπουργών και λοιπών «υπηρετών τους» αλλά … όμως: το ΙΔΙΟ συνεχώς με κάθε σύνθεση αποφασίζει ολόκληρο το Κοινοβούλιο, ΑΜΕΙΩΤΟΣ ο ΑΡΙΘΜΟΣ των … Σπαρτιατών στον … Ναό της Δημοκρατίας: 300. Μεγάλη ιεροσυλία η μείωσή τους. Μεταρρυθμίσεις, Μέτρα, Αξιολογήσεις, Επιτροπείες, Τρόϊκες, Θεσμοί, «Χαράτσια», απολύσεις, «βοθροκάναλα», «θεσμικά εμπόδια», γραβάτες, και … παπιγιόν, ΧΡΕΗ, «κοντρόλ», διαπραγματεύσεις, «σχίσιμο», Δημοψήφισμα, εκλογές, «Ε, ρε π..στη μου … με τί Μ…..ακες μπλέξαμε», ο Πρόεδρος «Φρουρά! Φρουρά! που είναι;», ο Αντιπρόεδρος. Και ο πιο «Λεβέντης» σαν «ψεκασμένος Λαγός» τρέχει να φύγει μακρυά από τον … «εξαποδώ τον … εξαποδώ… αριθμόν Βουλευτών» Μεγάλων Ναπολεόντων ΟΛΩΝ «μαχητών ανυποχώρητης θέσης τους και για τη … θέση τους τα ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ με … υπογραφή τους» υπερασπιζόμενοι Υπέρ Πίστεως και Πατρίδος τον … αριθμό τους: 300 ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ «ούτε ένα … ευρώ δεν αξίζει» να μειωθεί ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ. Όσοι και του … Λεωνίδα Αμετακίνητοι, ανίκητοι στη ΘΕΣΗ τους. Θα πέσουν όλοι υπερασπιζόμενοι τον … «Ναό των … 300…». Μακάρι να γίνουν … και … 400 …, 500…, ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα του Αγώνα ΤΟΥΣ «υπέρ αριθμού ΤΟΥΣ».

Για άλλη μια φορά να επαναλάβω:

1)ΔΕΝ χρειάζεται καμμιά «αναθεώρηση» του Συντάγματος που ΙΣΧΥΕΙ για τη ΜΕΙΩΣΗ σε 200. Τις πρώτες 100 μέρες να έφερναν απλό Νομοσχέδιο, με είδος αναλογικής και ενδεχομένως σύσταση Σώματος Γερουσίας και νέου Δικαστηρίου.

2)ΔΕΝ χρειάζεται καμμιά «αναθεώρηση» του Συντάγματος που ΙΣΧΥΕΙ για να ΜΕΙΩΘΕΙ η πάσης φύσεως ΣΥΝΟΛΙΚΑ Αποζημίωση τους κατά 40-50% ΟΣΟ ΜΕΙΩΘΗΚΕ με δικούς τους Νόμους και εγκυκλίους Υπουργών ΤΟΥΣ, εισόδημα κατά μέσον όρον του ΕΛΛΗΝΑ Πολίτη. Κάθε ΜΕΙΩΣΗ μισθών – συντάξεων και λοιπών εκ πάσης φύσεως ΝΟΜΙΜΟΥ δραστηριότητας ΠΟΛΙΤΩΝ με Νόμους και «ρυθμίσεις Βουλευτών και Υπουργών» αυτόματα να ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ τις ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. Μετά την κρίση ΟΤΑΝ και ΕΑΝ και ΟΠΟΤΕ αυξηθούν τα εισοδήματα ΠΟΛΙΤΩΝ κατά μέσο όρο ΤΟΤΕ να … αυξάνονται και οι ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. Γιατί όχι; Το ΙΔΙΟ να ισχύει το ΙΔΙΟ «Μέτρο με … Νόμο ΤΟΥΣ» ΚΑΙ για τους «ΕΝΤΟΣ Βουλής … 300 Ναπολέοντες που ΣΩΖΟΥΝ Πατρίδα και Πολίτευμα"! Οι ... πατριώτες ΜΟΝΟ εντός Βουλής «ιδρώνουν» και «πονούν», πολύ πονούν. Οι άλλοι οι … απέξω ως … «λαός τους», που αυτοκτονούν (ποιος εντός Βουλής αυτοκτόνησε από … μείωση αριθμού ή αποζημίωσής του ή ευθυνών του) γυρίζουν τους σκουπιδοτονεκέδες  και «κρύβουν ακόμα και το … εσωβρακιόν τους» να το γλυτώσουν από την … «ανακύκλωσή του» σε … γραβάτες ή … παπιγιόν «για υπηρέτες του … Κοινοβουλίου»; 300 ακριβώς, ούτε ένας παρακάτω.

Τόσοι  είπε και το Πανεπιστήμιο της … Φλωρεντίας χρειάζονται με … «άδειες εκπομπής Σοφίας ΤΟΥΣ εντός … Ναού… για να υπηρετούν το συμφέρον». Τίνος; ….Άγνωστο και ως παραλήπτη  και ως … δημιουργού.

ΔΕΝ χρειάζεται καμμιά «αναθεώρηση» Συντάγματος. Αναθεώρηση «νοοτροπίας» του κάθε και… της κάθε … αξιωματούχου  που ως Ιππέας ή Αμαζών καλάμου «καλαμοϊππευτές» μετά την χειροτονία από Κίρκη που είναι αναγκαία, αλλοιώς Εξουσία δεν μπορείς να ασκείς, ούτε «θέση», καρέκλα να κατέχεις και στο τελευταίο Συμβούλιο, πολύ περισσότερο σε … ΚΟΙΝΟ-βούλιο….

Τις πρώτες 100 ημέρες το Ήθος και η Ικανότητα είτε του «παληού» είτε του «νέου» τρόπου Πολιτικής Σκέψης και Πράξης ήταν αρκετές για τις «αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος» μονίμως διότι μονίμως ΟΥΔΕΙΣ με ΟΥΔΕΝ μέτρο ΟΥΔΕΜΙΑ μεταρρύθμιση ΟΥΣΙΑΣ και διαρκείας και αποτελέσματα για την …Πορεία με ΔΗΜΟ-Κρατία έφερε, έπραξε, δημιούργησε, «άλλαξε» στις ΚΥΡΙΕΣ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ βάσεις λειτουργίας Πολιτεύματος και Σεβασμού Eκλογικού Σώματος ΠΟΛΙΤΩΝ, εντός χώρας. Άλλο ο εξωτερικός «προσανατολισμός» άλλο ο … εσωτερικός «υποταχτικός».  Ο υπογράφων πριν χρόνια και επίμονα επί χρόνια από τη μεριά Πολίτη συνεχώς εξηγεί δημοσίως και ενυπογράφως. Είμαι σίγουρος ότι ΑΝ πρότεινα εξαντλώντας, όπως πάντα, όλα τα επιχειρήματα ΥΠΕΡ μιας … «νέας» μεταρρύθμισης για τον … Λαό … να ΑΥΞΗΘΕΙ ο αριθμός Βουλευτών σε 400-500 και των Υπουργών σε 150 και των Υπουργοβουλευτών σε 200 και των Δημοτικών Συμβουλίων σε όχι λιγότερους από 150 και στο τελευταίο «διαμέρισμα»,  σίγουρα θα είχα χειροκροτητές «υπερασπιστές … των απόψεών μου» ΟΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ με «καρέκλες τους». Αντ΄αυτού επαναλαμβάνω απολύτως τεκμηριωμένα ΚΑΙ με την συνεχώς επικαιρότητα και … «στοιχειωμένα»: «ΘΥΣΙΕΣ μόνο απλών οικογενειών για απολαύσεις ΜΟΝΟ Μεγάλων και μικρομέγαλων Εγκληματιών». Το επαναλαμβάνω επί χρόνια. Και δεν έχει αλλάξει  ουδέ κατά κεραία το περιεχόμενό ΤΟΥ.

ΑΝ οι Πολίτες ΔΕΝ πάρουν ΝΟΜΙΜΩΣ και ΗΘΙΚΩΣ και ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΣ την μάνικα ως ΠΟΛΙΤΕΣ και τη σκούπα να καθαρίσουν από καθέναν και καθεμιά που απέκτησαν μια «καρέκλα» και στο τελευταίο Συμβούλιο, με ανανέωση όλων σε όλα, ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΕΝ έρχεται. Ο «λαός θα λιγοστεύει» ο κάθε Αρχηγίσκος θα αυξάνεται και πληθύνεται και αφηγείται δι’ εαυτόν «Και εμείς πολύ καλύτερα από τον λαόν» με κάθε μορφής φανερόν ή κεκρυμμένον εκμαυλισμόν.

Υ.Γ. Ούτε «αναθεώρηση Συντάγματος» χρειάζεται για να σταματήσει το «φαινόμενο» των «Υπουργοβουλευτών» ή «Βουλευτοϋπουργών». Ουδείς απαγορεύει στον Βουλευτή ΠΡΙΝ διορισμού του ως Υπουργού να παραδώσει ΕΔΡΑ Βουλευτή ή απλούστατα να ΑΡΝΗΘΕΙ τον διορισμό του σε Υπουργό και να μείνει «μόνο Βουλευτής». Άλλωστε για Βουλευτής εξελέγη όχι για Υπουργός, αν είχε ή όχι τα «προσόντα Υπουργού» δεν κρίθηκε «διά σταυρού». Εναντίον του Κοινοβουλευτισμού κάθε περίπτωση «Βουλευτοϋπουργού» να το «ξαναεξηγήσω και … πάλι … με… πολλά …. και περισσότερα πιο αναλυτικά»; Την πρώτη κιόλας ημέρα κάθε Κυβέρνησης «το βράδυ μετά τις εκλογές» ΜΠΟΡΟΥΣΕ να είχε γίνει. ΔΕΝ έγινε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑΝ διότι ΔΕΝ ήθελε ουδείς και το ανέχθηκαν ΟΛΟΙ. Και με τον «παληό» και με τον «νέο» κοινο-Βουλευτισμό, «έρευνας καινοτομίας και αειφόρου υπερανάπτυξης ευτελισμού Δημοκρατίας».

Γιώργος Σμοκοβίτης

Προσαρμοσμένη αναζήτηση