Καλώς ήλθατε στην πόλη μας κ. πρωθυπουργέ της μετααλήθειας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 27 Ιουλίου 2017 22:58 Καλώς ήλθατε στην πόλη μας κ. πρωθυπουργέ της μετααλήθειας

Κύριε Πρωθυπουργέ

Σας καλωσορίζουμε στην πόλη μας. Όπως γνωρίζετε η Ρούμελη και η Λαμία ειδικότερα είναι η γενέτειρα του Άρη Βελουχιώτη του Αθανασίου Διάκου , ενώ τα χώματά της ποτίστηκαν  από το αίμα του Λεωνίδα και τόσων άλλων που εσείς της «πρώτης φοράς» κατά πως λέτε,  τους θαυμάζετε και σας εμπνέουν.

Με την  ευκαιρία που ήρθατε στην πόλη μας κύριε Πρωθυπουργέ  θα ήθελα να σας απευθύνω καλόπιστα κάποια ερωτήματα .

Ήρθατε στην πόλη μας γιατί διοργανώνετε με τα κομματικά σας στελέχη κάποιο αναπτυξιακό συνέδριο. Αν έχετε την καλοσύνη κύριε Πρωθυπουργέ πείτε και σε μένα ποιες παραγωγικές μονάδες πρόκειται να ιδρυθούν στην περιοχή μας και ποιες είναι οι πρώτες ύλες που θα μεταπλάσουν σε νέα προϊόντα ή θα ενσωματώσουν «υπεραξία» ώστε να μεγαλώσουμε  την πίττα για να πάρει η πολιτεία το δικό της κομμάτι , οι εργαζόμενοι το δικό τους και ο επιχειρηματίας  ένα δικό του έστω και μικρότερο .

Αν δεν έχετε να μας ανακοινώσετε  τίποτα από  τα παραπάνω γιατί κάνατε τον κόπο να ταλαιπωρηθείτε και να έρχεστε στη Λαμία «κατακαλόκαιρο», αφού αν βρίσκεστε ακόμα στο στάδιο της κατάρτισης τέτοιων σχεδίων, στην Αθήνα έχετε όλους τους «ειδήμονες» και το επιτελείο σας στην κατάστρωση των αναπτυξιακών παρεμβάσεων .

Αν απλώς επιθυμείτε τις επευφημίες του ακροατηρίου σας ακόμα και μέσα στο γραφείο σας οι της ΕΡΤ είναι «μανούλες» στην κατασκευή της μετααλήθειας που σας είναι αρεστή και θα σας  δημιουργούσαν βίντεο- «παπάδες» κατά την λαϊκή έκφραση , άλλωστε επ΄αυτού κάτι θα ξέρει για να βοηθήσει και ο συντοπίτης μας Υπουργός της Κυβερνήσεως σας κ. Παπάς.

Με την ευκαιρία να σας ρωτήσω και κάτι άσχετο που μου ήρθε στο μυαλό. Τι γίνεται με το γραφείο σας στη Θεσσαλονίκη , πόσες φορές ανεβήκατε  επί τόπου , ποια προβλήματα της Βόρειας Ελλάδας λύθηκαν από το συγκεκριμένο γραφείο και πότε  έχετε προγραμματίσει το επόμενο ταξίδι σας στη Θεσσαλονίκη , εκτός από την περίοδο της Διεθνούς Εκθέσεως γιατί  προφανώς τα «βοθροκάναλα» όλο και κάποιο σαμποτάζ θα κάνουν.

Πριν από μερικές ημέρες  κύριε Πρωθυπουργέ μας ανακοινώσατε την έξοδο στις αγορές και  το τέλος των μνημονίων. Αλήθεια πως κατορθώσατε να διορθώσετε τα δημόσια οικονομικά της χώρας . Μεγαλώσατε την «πίτα» ή απλώς μεγαλώσατε τα ποσοστά της φορολογίας . Αν πετύχατε το πρώτο σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια , αν όμως προσφύγατε στην δεύτερη επιλογή που είναι η εύκολη λύση,  φοβάμαι ότι «έχετε κάνει μία τρύπα στο νερό» όπως λέμε εμείς εδώ στην περιοχή μας.

Τα χρήματα που ανλείτε από την «έξοδο στις αγορές»  κύριε Πρωθυπουργέ θα τα διαθέσετε σε μισθούς  ή για παραγωγικές επενδύσεις που θα αποφέρουν πολλαπλάσιο όφελος από  το 4,65% του   επιτοκίου .

Αν πρόκειται να τα διαθέσετε σε μισθούς κύριε Πρωθυπουργέ φοβάμαι ότι την ώρα που θα πρέπει να επιστρέψουμε τα δανεικά θα είμαστε πάλι στην κατάσταση που βρεθήκαμε το 2015 και το μόνο που θα πετυχαίνουμε σαν χώρα είναι να επιβεβαιώνουμε στην πράξη τον μύθο του Σισύφου.

Κύριε Πρωθυπουργέ δεν θέλω να σας στενοχωρήσω ούτε να χαλάσω την γιορτή που διοργανώνετε , χωρίς βέβαια να είμαι σε θέση να καταλάβω τις ακριβώς γιορτάζετε.

Εύλογα θα μου πείτε αν διατύπωσα τέτοια ερωτήματα σε προκατόχους σας , σας λέω απερίφραστα όχι , όμως για κείνους δεν άκουσα ούτε «πρώτη  φορά» ούτε να λένε ότι θα παίζουν ντέφι και θα χορεύει η κ. Μέρκελ, ούτε άλλα παρόμοια . Εξάλλου οι προηγούμενοι ήταν εκπρόσωποι των δανειστών , της διαπλοκής και τόσα άλλα που ευτυχώς μας ανοίξατε τα μάτια και τα είδαμε για το λόγο αυτό ο Ελληνικός Λαός έδωσε εντολή σε σας με την βοήθεια του κ. Καμμένου να καθαρίσετε την πολιτική «κόπρο του Αυγείου».

Κύριε Πρωθυπουργέ

Κοιτάζοντας πίσω στην πολιτική ιστορία του τόπου μας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα προσπαθώ να διακρίνω την διαφορά σας από τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς . Επιτρέψτε μου μία πικρή διαπίστωση  ότι όλοι μοιάζετε  όπως οι σταγόνες του νερού μεταξύ τους . Φροντίστε η προσωπική σας σταγόνα τουλάχιστον να μην είναι θολό νερό.

Και πάλι καλωσορίσατε κ. Πρωθυπουργέ στην πόλη μας.

ΜΕ ΤΙΜΗ

Χρήστος Η. Γιαταγάνας

Προσαρμοσμένη αναζήτηση