Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ελλάδα: Η μεγάλη Πολιτική και Κοινωνική μάχη (του Γιώργου Δούμα)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015 13:20 Ελλάδα: Η μεγάλη Πολιτική και Κοινωνική μάχη (του Γιώργου Δούμα)

Αυτές τις μέρες η χώρα μας δια της έχουσας  δημοκρατική νομιμοποίηση και σαφή «Πανελλήνων» εντολή διαπραγμάτευσης  με τους Ευρωκράτορες εταίρους μας, έναντι της επικρατούσας μέχρι σήμερα σιωπής, ορθώνει λόγο διαμαρτυρίας με δομημένες θέσεις αντίστασης στην συνεχιζόμενη ανερυθρίαστα εξαθλίωσή μας.

Ορθώνει ένα πολιτικό  και ουσιαστικά  δημοκρατικό και δίκαιο κοινωνικά λόγο ενάντια στην επιχειρούμενη και δυστυχώς διαρκώς διογκούμενη από εξωθεσμικά όργανα προσπάθεια παντελούς αποσύνθεσης του κοινωνικού ιστού της χώρας,   η οποία προσπάθεια, αποδυνάμωσε στη βάση  θεσμούς που αποτελούσαν θεμέλιες εγγυητικές δυνάμεις ενός κράτους δικαίου, το οποίο εντέλει  δραματικά κατάφεραν να συρρικνώσουν.

Αντιμέτωπες στο λόγο μας αυτό βρίσκονται επί του παρόντος τουλάχιστον σχεδόν στο σύνολο τους όλες οι ηγεσίες και όχι οι λαοί των Ευρωπαϊκών χωρών που φαίνεται να είναι σαφώς διατεθειμένες να εκτεθούν σε σοβαρούς και ουσιαστικούς πολιτικούς και οικονομικούς κινδύνους,  προκειμένου να επιβάλλουν τις βίαιες αλλαγές  που τις εμφανίζουν ως δήθεν διαρθρωτικές αλλαγές, με τη μονομερή και βίαιη επιβουλή μακροοικονομικών οικονομικών πολιτικών, που όχι μόνον επεκτείνουν την ήδη μεγάλη ύφεση,  αλλά την οδηγούν σε επίπεδα οικονομικού μαρασμού.

Στα επίπεδα αυτά εντάσσεται  και η  καθόλα επαίσχυντη αχαρακτήριστη και αήθης ενέργεια του  διπρόσωπου ως απεδείχθη εκπροσώπου της ΕΚΤ Ντράγκι. Αυτός ο κύριος, αντί να καταβάλλει προσπάθεια σταθεροποίησης των κλυδωνιζόμενων και σκοπίμως βαλλόμενων πανταχόθεν ελληνικών ομολόγων και να γεφυροποιήσει το ανυπαιτίως από τη πλευρά μας τουλάχιστον δημιουργηθέν χάσμα με τους Ευρωπαίους οικονομικούς μας δυνάστες, προτίμησε με την σε όλα τα επίπεδα οικονομικά κοινωνικά και πολιτικά απόφαση του, να υποκινήσει και να δημιουργήσει σοβαρή και δύσκολα αναστρέψιμη κατάσταση πανικού σε επενδυτές , καταθέτες κλπ και να καταστήσει επαχθέστερους τους ήδη δυσβάστακτους όρους δανεισμού μας.

Η χώρα μας είναι πρόδηλο πως δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο, ένα σφυροκόπημα, ένα άνευ προηγούμενου ενορχηστρωμένο χτύπημα,  που μόνο ως σκληρή τιμωρία ενός λαού που δίδαξε το πολιτισμό  και τη δημοκρατία  σε αυτούς που μέχρι πρότινος  δίδασκαν τον ολοκληρωτισμό και τη βία,  μπορεί να εκληφθεί.

Σε όλα αυτά, η χώρα μας, αντέταξε έναν ήπιο λόγο «διαλόγου» με προτάσεις θέσεις και απόψεις και με αρκετές υποχωρήσεις από τις αρχικές της θέσεις, όπως το κούρεμα του χρέους  και κατέστησε σαφές ύστερα από χρόνια σιωπής, ότι τίποτε το λιγότερο και τίποτε το περισσότερο από μια αξιοπρεπή και δίκαιη μεταχείριση επιζητά . Θα πρέπει όμως και οι Ευρωπαίοι ηγέτες να αφήσουν κατά μέρος τις φθηνές δικαιολογίες  ότι δήθεν η στάση των επιβάλλεται από τους λαούς των  και τους ψηφοφόρους των,  γιατί οι λαοί τους έχουν ήδη εκφραστεί για τα δίκαια μας μέσα από πεφωτισμένες προσωπικότητες. Και ας σταματήσουν οι κύριοι τη σκόπιμη προπαγάνδα,  να μας εμφανίζουν ως λαό οκνηρό,  ράθυμο,  διαπλεκόμενο και διεφθαρμένο, γιατί με  την πολιτική αυτή της στρέβλωσης προσπαθούν να χειραγωγήσουν τους λαούς τους και να νομιμοποιήσουν τις ανομολόγητες και στρεβλωμένες επιλογές και επιδιώξεις των. Να σεβαστούν ένα λαό πονεμένο που δοκιμάζεται σκληρά με μέτρα που βίαια του επιβλήθηκαν, όσο σε κανένα λαό στην Ευρώπη (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία, Ιρλανδία) ένα λαό που έχει δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και ασφαλώς στη στοιχειώδη αξιοπρεπή διαβίωση. Να πάψουν τους εκβιασμούς, γιατί το γενναίο και αποφασισμένο φρόνημα είναι και στέκεται πέρα απ´ όλα αυτά και προχωρά  χωρίς φοβικά σύνδρομα και προκαταλήψεις.

Πρέπει επιτέλους να γίνει στο στάδιο αυτό κοινή και αδιαμφισβήτητη συνείδηση ότι έχουν υποχρέωση και εθνική επιταγή, όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου ανεξαιρέτως, ενεργά και δυναμικά να συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή της Κυβέρνησης. Να συνειδητοποιήσουν ότι αυτό είναι αίτημα των Πανελλήνων και ότι στην προσπάθεια αυτή δε χωρούν μικρότητες,  μικροπολιτικές,  ιδεασμοί,  φοβικά σύνδρομα  και διαχωρισμοί.

Γιατί το πρόβλημα είναι πρόβλημα όλων μας,  είναι πρόβλημα της Ευρώπης!

Με Εκτίμηση
Γιώργος Δούμας
Δικηγόρος