Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φτιάξτε μας τη μέρα... (Από τη Δυνατή Νεοελληνική Πένα)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2015 12:03 Φτιάξτε μας τη μέρα... (Από τη Δυνατή Νεοελληνική Πένα)
     Φτιάξτε μας τη μέρα ,φτιάξτε μας  τη ζωή: είναι το αιτούμενο από την νεοεκλεγμένη  συγκυβέρνηση, που επιτέλους τόλμησε  να ορθώσει το ανάστημα της στην αντιεταιρική Ευρώπη, στην Ευρώπη των ισχυρών και όχι των λαών, της επιλεκτικής λιτότητας για τους φτωχούς του Νότου.
 
  Πόσο ακόμα να έμενε  σε λανθάνουσα κατάσταση, σε νάρκη αυτό το περίφημο ελληνικό DNA,που έχει κάνει όλη την ανθρωπότητα να υποκλίνεται μπροστά στα θαύματα του, που ξεκινούν από αρχαιοτάτων χρόνων και επαναλαμβάνονται ,όταν οι συνθήκες το απαιτούν, έστω και με κάποια χρονοκαθυστέρηση?
 
  Ωραίοι και τολμηροί ως Έλληνες ,καταφέραμε να ταρακουνήσουμε σαν  Εγκέλαδος  την Ευρώπη, να στρέψουμε τα μάτια όλης της ανθρωπότητας πάνω μας, να γεμίσουμε πλατείες με ανθρώπους που διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια.
 
  Επιτέλους μετά το ισχυρό μνημονιακό σοκ, που μας προκάλεσε  μιας βαρύτατης μορφής Εθνική κατάθλιψη, που κυριολεκτικά  μας είχε καθηλώσει, καταφέραμε  να ξεφύγουμε, να ενεργοποιηθούμε, να  ελπίζουμε, να διεκδικούμε.
 
  Δώστε μας χρόνο, χώρο και ανάσες, απαιτούμε μαζί με έναν πρωθυπουργό, που αυτή τη στιγμή επιβάλλεται να είναι όλων των Ελλήνων, καθώς η κρισιμότητα των καταστάσεων  επιβάλει ομόνοια, σύμπνοια, συναίνεση ,υπέρβαση.
 
  Ξεχνάμε αυτά που μας χωρίζουν, που πλέον φαντάζουν στα ορθάνοιχτα  μάτια και αυτιά μας, τόσο μικρά και ασήμαντα, ανακαλύπτουμε  αυτά που μας ενώνουν και είναι τόσο μεγάλα ,τόσο πολλά ,τόσο σημαντικά, συνδιαλεγόμαστε, συγχρωτιζόμαστε στις πλατείες και όλοι μαζί παλεύουμε για το εθνικό μας συμφέρον, για αυτή την όμορφη και παράξενη πατρίδα που μας έλαχε και που με ευθύνη κάποιων απάτριδων κυβερνώντων και  συνευθύνη όλων ημών, βιάστηκε κατ- εξακολούθησιν, απαξιώθηκε, υποδουλώθηκε.
 
   Φυσικά και δεν περιμένουμε θαύματα  και όλοι συναισθανόμαστε τις τεράστιες δυσκολίες ,στις συχνές συναντήσεις, συσκέψεις, συνόδους  για το Ελλαδικό ζήτημα.
 
  Κανένας Έλληνας πολίτης δεν ευελπιστεί σε τίποτα περισσότερο από μικρές τονωτικές ενέσεις, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα του και θα του δώσουν την δυνατότητα να ελπίζει, γιατί δεν παλεύεται η ζωή αν δεν υπάρχουν στόχοι, έστω μικροί, αν δεν υπάρχει αισιοδοξία και προοπτική για το μέλλον.
 
 Ποιες είναι αυτές? Σε πρώτη και απόλυτη προτεραιότητα να μην υπάρχει έλληνας πολίτης ,που να στερείται τα δυο βασικά αγαθά :το φαγητό και την υγεία: αυτά δεν κοστολογούνται, είναι προαπαιτούμενα, που δεν χρειάζονται ισοδύναμα.
 
 Έπονται οι μισθοί και οι συντάξεις της στοιχειώδους-αξιοπρεπούς διαβίωσης, η επαναφορά του καταστρατηγημένου εργατικού δικαίου και των αιμάτινων κεκτημένων, η δίκαιη και αναλογική φορολογία ,με ένα απλό φορολογικό σύστημα που δεν θα εκδιώκει τους επιχειρηματίες ,αλλά θα τους προσελκύει, η παιδεία, η δημόσια διοίκηση ,η δημόσια υγεία, η δικαιοσύνη και η παιδεία που όλα αυτά τα χρόνια, είχαν καταντήσει σαν το γεφύρι της Άρτας: ολημερίς τα χτίζανε ,το βράδυ γκρεμιζόταν.
 
  Επειδή όμως  η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κρίση θεσμών και αξιών, που είχε μετατρέψει την χώρα σε ένα απέραντο διαφθορείο, εδώ είναι που πρέπει να γίνει το μεγάλο εγχείρημα: άμεση ικανοποίηση του περί δικαίου λαϊκού αισθήματος, με εξεταστικές που θα αποκαλύψουν πως φτάσαμε ως εδώ, ποιοι ευθύνονται για τα απανωτά μνημόνια και το καταστροφικό PSA.Έγκλημα  και Τιμωρία και για όλους αυτούς που κοσμούν τις σχετικές λίστες της φοροδιαφυγής και για όσους συνειδητά φοροκλέβουν και φοροδιαφεύγουν.
 
  Οι κυβερνώντες  με το βίο και την πολιτεία τους θα πρέπει να δώσουν  το παράδειγμα σε ένα λαό ,που είναι πλέον σε φάση ενδοσκόπησης επαναπροσδιορισμού  και αναμόρφωσης. Θεωρώ ότι πλέον έχουμε αποκτήσει την ωριμότητα, την κριτική και αυτοκριτική  ικανότητα ,που θα μας βοηθήσουν να γίνουμε καλλίτεροι πολίτες, καλλίτεροι άνθρωποι.
 
   Δεν μπορώ βεβαίως κλείνοντας να μην αναφερθώ στον Υπουργό Οικονομικών, τον Γιάνη τον Βαρουφάκη ,τον super star,πο ξεχωρίζει τόσο με την ενδυματολογική του παρουσία, όσο και με το σκληρό πολιτικό πόκερ που παίζει.
 
 Επιτέλους ένας πολιτικός, που λέει τα σύκα –σύκα και την σκάφη-σκάφη, έτσι γιατί πρέπει να καταλαβαινόμαστε τώρα και να μην χρειάζονται περισσότερα.
 
  Πολύ τον γουστάρω( τι πειράζει λαϊκά αν τα μιλάμε),γιατί είναι ένας ιδιαίτερος, χαρισματικός άνθρωπος, που ουδέποτε θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητος, αυθόρμητος,  παρορμητικός, ευθύς και ειλικρινής.
   Για τους επικριτές του , να θυμίσω  ότι τα ράσα δεν κάνουν τον παπά κι όσον αφορά κάποιους άλλους προκατόχους του σοβαροφανείς και γραβατοφορεμένους, ανήκαν δυστυχώς στους σαραπέντε Γιάννηδες, που διέθεταν ενός κοκόρου γνώση, κατά την γνωστή λαϊκή παροιμία.
 
ΔΥΝΑΤΗ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΕΝΑ
 
«Αλλά πάσαν μεν θάλλασαν και γην εσβατόν τη ημετέρα τόλμη καταναγκάσαντες γενέσθαι, πανταχού δη μνημεία κακών  τε καθαγαθών  ίδια ξυγκατοικίσαντες»
 
Μεθερμηνευόμενο: Εξαναγκάσαμε με την τόλμη μας, ολόκληρη τη θάλασσα  και την ξηρά, να γίνει προσιτή ,ιδρύσαμε παντού αιώνια μνημεία και των συμφορών και των επιτυχιών μας. Θουκυδίδη-Περικλέους Επιτάφιος, από την εκπληκτική ,απολύτως εθνική,πατριωτική, ομιλία του βουλευτή Κώστα Ζουράρι, στην ελληνική βουλή.
 
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ-ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ
ΟΜΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ!