«Στο σκοτάδι της ανομίας απαντάμε με φως»

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017 20:18 «Στο σκοτάδι της ανομίας απαντάμε με φως»

Γράφει ο Λευτέρης Αυγενάκης*

Το αρνητικό σερί της Κυβέρνησης που δε σταματά να απογοητευτεί τους Έλληνες πολίτες συνεχίζεται. Πεδίον δόξης, η εγκληματικότητα και η ανομία που καταδυναστεύουν καθημερινά τις ζωές χιλιάδων συμπολιτών μας ανά την επικράτεια με συνεχώς κλιμακούμενη, μάλιστα, ένταση.

Η κυβέρνηση των νοσταλγών της Οκτωβριανής Επανάστασης, υποπίπτει στο ένα ατόπημα μετά το άλλο, μην μπορώντας να κρύψει τη συμπάθειά της και την ιδεολογική της συγγένεια με σκιώδεις συλλογικότητες, ποινικούς ακόμη και πρωτοκλασάτα στελέχη τρομοκρατικών οργανώσεων.

Χαρακτηριστικό δείγμα της «αδυναμίας» της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την ανομία αποτελεί ο  Νόμος Παρασκευόπουλου. Ένας νόμος τον οποίο ο ίδιος ο Υπουργός που τον εισηγήθηκε, τον αποποιείται φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να τον «αναθεματίζει».  

Παράλληλα, το «Μέγα των Εξαρχείων κράτος» καλά κρατεί, με αστυνομικούς των 800 ευρώ να παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα-γράμματα δεχόμενοι φονικές επιθέσεις με μολότοφ και καλάζνικοφ και τους πάσης φύσεως Ρουβίκωνες να δρουν ανεξέλεγκτα στα Πανεπιστήμια, τα οποία μετατρέπονται, με πρόφαση το άσυλο, σε φυτώρια ανομίας, παραβατικότητας και τέλεσης αξιόποινων ποινικών πράξεων, όπως η διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.   

Η Κυβέρνηση δήθεν καταγγέλλει και μόνο στα λόγια, όλες αυτές τις οδυνηρές πραγματικότητες, ενώ εκ των πραγμάτων τις προστατεύει. Σε όλα αυτά η Κυβέρνηση απαντά με γενικότητες και αποπροσανατολιστικές συκοφαντίες. Μόνο που καμία συκοφαντική παράσταση δεν μπορεί πια να σκεπάσει την σκληρή πραγματικότητα.  

Πιο πρόσφατο περιστατικό της κυβερνητικής αμηχανίας απέναντι στην καταδίκη της εγκληματικότητας και των εχθρών της Δημοκρατίας, η διήμερη άδεια στο αιματοβαμμένο πιστόλι της 17 Νοέμβρη, τον αμετανόητο δολοφόνο Κουφοντίνα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά στην «επιτροπή υποδοχής» του έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού βρισκόταν ο γιος του Προέδρου της Βουλής κ. Νίκου Βούτση.

Η ΝΔ δεν αμφισβητεί το πνεύμα του νόμου, αλλά ευλόγως γεννώνται τα ακόλουθα ερωτήματα: Πληρούνται, οι τυπικές, αλλά και οι ουσιαστικές προϋποθέσεις για την χορήγηση μιας τέτοιας άδειας; Έχει δείξει μεταμέλεια, συμμόρφωση και διάθεση ομαλής κοινωνικής επανένταξης;

Στην περίπτωση, του Δημήτρη Κουφοντίνα, η ουσιαστική αυτή προϋπόθεση απλά δεν υπάρχει. Ο Κουφοντίνας, μέσα από το δημόσιο λόγο του, όλα αυτά τα χρόνια, δηλώνει ότι παραμένει αμετανόητος. Λειτουργεί - και μέσα από την φυλακή - ως ο ουσιαστικός ιδεολογικός καθοδηγητής μιας νέας γενιάς τρομοκρατών. Ουσιαστικά καλεί, με τις δημόσιες παρεμβάσεις του, νέους ανθρώπους να ακολουθήσουν το δρόμο του, να γίνουν και αυτοί δολοφόνοι. Δείχνει αυτή η συμπεριφορά, άνθρωπο που θέλει να επανενταχτεί ομαλά στην κοινωνία;

Η Δημοκρατία δεν εκδικείται. Όμως η Δημοκρατία αμύνεται. Υποστηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις μια ανεκτική Δημοκρατία, αλλά σε καμία περίπτωση μια αδύναμη Δημοκρατία. Η ανοχή σε όλους όσοι εξακολουθούν να δηλώνουν εχθροί της Δημοκρατίας και να εργάζονται συστηματικά εις βάρος της πρέπει να είναι μηδενική.

Θέλουμε ασφαλείς, ελεύθερους και αξιοπρεπείς πολίτες, σε μια ασφαλή και αξιοπρεπή Ελλάδα. Αυτό αξίζουμε και αυτό θα πετύχουμε  με:

  • τη λειτουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας, τις οποίες η Κυβέρνηση κατήργησε, ώστε να σταματήσουν να αποτελούν διευθυντήρια του οργανωμένου εγκλήματος,
  • τις περιπολίες της αστυνομίας, που έχουν περιοριστεί δραματικά με συνέπεια να αυξηθεί η καθημερινή εγκληματικότητα.

Ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή όχι μόνον δεν μπορούν, αλλά και δεν θέλουν να προστατεύσουν την τάξη και την ασφάλεια στη χώρα μας. Αντί, λοιπόν να μιλάνε γενικά και αόριστα για προβοκάτορες, ας τους συλλάβουν. Αντί να μιλάνε για παρακράτος, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη τους για τις δικές τους ευθύνες. Και ας αφήσουν, επιτέλους, την Ελληνική Αστυνομία να κάνει αποτελεσματικά τη δουλειά της.


*Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης είναι Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Ηρακλείου

Προσαρμοσμένη αναζήτηση