Συνέδριο ΝΔ - Στέλιος Κανέλλος: Ιστορική συγκυρία για την παράταξη

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 26 Νοεμβρίου 2017 09:43 Συνέδριο ΝΔ - Στέλιος Κανέλλος: Ιστορική συγκυρία για την παράταξη

Άρθρο του Προέδρου της ΝΟΔΕ Φθιώτιδας στο parapolitika.gr

Το 11ο συνέδριο της παράταξης πραγματοποιείται σε μία εξέχουσα ιστορική συγκυρία. Η δραματική φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας και η θεσμική πολύπλευρη κρίση συνθέτουν ένα βαθειά εκρηκτικό περιβάλλον.

Η Νέα Δημοκρατία καλείται σε αυτές τις συνθήκες να επαναθεμελιώσει την δημοκρατία και τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό. Με αξιοπιστία, σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα. Με τους όρους του πολιτεύεσθαι αυστηρά απαιτητικούς, με την πολιτική δράση ως λειτούργημα και όχι ως διαδρομή και σύνθημα. Με έργα. Όπως την οραματίστηκε και την διαπαιδαγώγησε ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής. Όπως έπραξαν οι μετέπειτα Πρόεδροί της, μπροστά από την εποχή τους. Όπως διαπνέεται και ο σημερινός Πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η πατρίδα θέτει τον πήχη ψηλά, η ιστορική συνθήκη. Με τις προσυνεδριακές διαδικασίες σε εξέλιξη, με όλη την κοινωνία ενεργή και παρούσα. Η κύρια ευθύνη μας είναι να γνωρίζουμε το διακύβευμα, την ανατροπή της παρακμής, την αναγέννηση των κυττάρων του δημιουργικού ελληνισμού. Και, επίσης, να μπορούμε. Να εξελισσόμαστε ως στελέχη και πολιτικός οργανισμός, να ενώνουμε γενιές και αφετηρίες. Ο προορισμός, γνωστός. Η πρόοδος της πατρίδας, η ενότητα των Ελλήνων, η γέννηση της ελπίδας και της εθνικής αυτοπεποίθησης.

Μόνο με διαχρονικές και στιβαρές αρχές και αξίες θα πετύχουμε. Μόνο με αίσθημα καθήκοντος. Κριτές μας οι πολίτες. Όχι μόνο, όμως. Κριτές μας και αγέννητοι και οι νεκροί, κριτής μας η Ιστορία. Το 11ο Συνέδριο δεν είναι μία στάση, ούτε ο προορισμός. Είναι η στιγμή. Η καμπή. Ας γίνει και το Ένα που θα τα αλλάξει όλα.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση