Η πολιτική αλλαγή και η επιστροφή στην κανονικότητα (του Σπύρου Καπράλου)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 15:04 Η πολιτική αλλαγή και η επιστροφή στην κανονικότητα (του Σπύρου Καπράλου)

Άρθρο του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρου Καπράλου* στο capital.gr

Στην αυγή του 2018, η κυβέρνηση, πιστή στο δρόμο που χάραξε από την πρώτη μέρα που υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο, το δικό της μνημόνιο,  επιφυλάσσει νέες δυσάρεστες εκπλήξεις  για τους πολίτες. Η ραστώνη των γιορτών πέρασε και πλέον η κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη για μία ακόμη φορά με τις αδιανόητες επιλογές των κ.κ Τσίπρα Καμμένου.     

Το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή καταδεικνύει εμφανώς αυτό που είχαμε επισημάνει από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ: Ότι, δηλαδή, η κυβερνητική πλειοψηφία  προκειμένου να παραμείνει λίγο χρόνο παραπάνω στην εξουσία δεν διστάζει να πάρει τα πιο σκληρά μέτρα, να βάλλει εναντίον των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, να τοποθετεί στο στόχαστρο της ακόμα και τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους.

Πέρα από κάθε αμφιβολία, οι κυβερνώντες διακρίνονται από έναν κυνισμό πρωτόγνωρο, από μία έπαρση που προκαλεί τον πολίτη στο πιο απομακρυσμένο χωριό αυτής της χώρας, από αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία. Αντιλαμβάνονται το Κράτος ως λάφυρο για να εξυπηρετούν όχι το δημόσιο συμφέρον, αλλά το  στενό κομματικό τους ακροατήριο.

Υπηρετούν τη λογική της δικής τους μόνης αλήθειας, επιχειρούν να διχάσουν την κοινωνία με διλήμματα μιας ξεπερασμένης εποχής,   ακολουθούν απαρέγκλιτα τη στρατηγική "εμείς" και οι "άλλοι".

Νομίζουν, αφελώς, ότι μ΄ αυτό τον τρόπο θα κοροϊδέψουν ένα μέρος της κοινής γνώμης. Όπως έπραξαν στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις το 2015. Δεν το καταλαβαίνουν ότι σφάλλουν, όπως κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι η κλεψύδρα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της χειρότερης κυβέρνησης που γνώρισε ποτέ ο τόπος, αδειάζει.

Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στην κανονικότητα. Για να συμβεί όμως αυτό χρειάζεται ένα προαπαιτούμενο. Η πολιτική αλλαγή. Με λίγα λόγια, να γίνουν εκλογές το συντομότερο δυνατόν. Όσο παραμένει στην εξουσία αυτή η ανίκανη κυβέρνηση, τόσο ο λογαριασμός ανεβαίνει για τους πολίτες. Και ήδη ο ετερόκλητος κυβερνητικός σχηματισμός έχει ψηφίσει μέτρα ύψους 5,1 δισ. ευρώ για το 2019 και το 2020. Νέες μειώσεις συντάξεων και άλλη μία  μείωση του αφορολόγητου. 

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει συγκροτημένο σχέδιο για να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο! 

Με σεβασμό στους φορολογούμενους πολίτες και περισσότερο σε κείνους που τα βγάζουν πέρα δύσκολα. 

Με λιγότερους φόρους.
Με επενδύσεις. 
Με περισσότερες ευκαιρίες.
Με νέες δουλειές, καλά αμειβόμενες.
Με ένα ακηδεμόνευτο και συμμετοχικό συνδικαλισμό.
Με εξωστρεφή Παιδεία.
Με αναβαθμισμένη Υγεία για όλους τους πολίτες.
Με στήριξη και κοινωνική Δικαιοσύνη για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Όλα τα παραπάνω συνθέτουν την κανονικότητα σε μία ευρωπαϊκή χώρα. Μία χώρα που σέβεται την ιστορία και το παρελθόν της και κάνει τα απαραίτητα αποφασιστικά βήματα για να βγει από την κρίση και να διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον. Για τους πολίτες της, τους νέους και τους αγέννητους..  

* Ο κ. Σπύρος Καπράλος είναι ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση