Ζούμε ακόμη στον κόσμο μας! (του Χρήστου Αλεξανδρή)

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015 17:51 Ζούμε ακόμη στον κόσμο μας! (του Χρήστου Αλεξανδρή)

Είμαστε ανεκδιήγητοι και αδιόρθωτοι . Η χώρα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει . Μέχρι τώρα ζούσε με δανεικά και η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί .

Πρώτον γιατί κανένας δεν θέλει να μας δανείσει τουλάχιστον με την ευκολία που το εκανε μέχρι σήμερα και δεύτερον γιατί δεν το αντέχει η τσέπη μας να δανειζόμαστε για να ξεπληρώσουμε παλιά δανεικά και να αναλαμβάνουμε με τον τρόπο αυτό του συνεχούς δανεισμού ολοένα και μεγαλύτερες υποχρεώσεις στις οποίες είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Και όμως εξακολουθούν να υπάρχουν ακόμη κοινωνικές ομάδες που ασχολούνται με  ενα και μοναδικό θέμα . Ποιά και πόσα επιδόματα θα δοθούν .

Αν θα πάρουμε αναδρομικά και πόσα και πως θα μπορέσουμε να πάρουμε περισσότερα . Ουδείς πραγματικά νοιάζεται για τα χρήματα των φορολογουμένων . Όλοι φροντίζουν για τις στενές προσωπικές τους οικονομικές επιδιώξεις ,τις οποίες συχνά ονοματίζουν κοινό καλό . Με πρώτη και καλύτερη την κυβέρνηση της χώρας που θέλει συνεχώς να υποδύεται την κοινωνικά ευαίσθητη και κάθε μέρα που περνά ανακοινώνει παροχές σε διάφορες κοινωνικές ομάδες. Και  στο όνομα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης προγραμματίζει και άλλες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα και άλλες αυξήσεις αποδοχών επίσης στους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα . Ο ιδιωτικός τομέας δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό της . Και ας είναι αυτός που πλήρωσε το μεγαλύτερο τίμημα της κρίσης μετρώντας ένα εκατομμύριο και παραπάνω ανέργους  και χιλιάδες λουκέτα στην αγορά . Και ας είναι αυτός που κλήθηκε να σηκώσει το βάρος μιας εξοντωτικής φορολογίας σε βαθμό δήμευσης των περιουσιακών του στοιχείων .Στην κοσμάρα τους , εκτός απο την κυβέρνηση , ζουν ακόμη οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι δικαστές !

Διαβάσαμε την είδηση και φρίξαμε . Πρόστιμο 200.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το υπουργείο Οικονομικών ,επειδή δεν συμμορφώθηκε με τις τελεσίδικες και αμετάκλητες αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές των αποδοχών των ενστόλων !!

Ολα κι ολα, ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται. Ακόμη και οταν δεν υπάρχουν τα λεφτά και το κράτος τρέχει από χώρα σε χώρα για δανεικά .  Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι μέσα στην κρίση ακόμη και την εποχή που η χώρα κινδύνευε να καταρρεύσει εντελώς ,αυτοί που φώναζαν περισσότερο ήταν όσοι πλήττονταν λιγότερο από την κρίση .

Οι προνομιούχες ομάδες του δημοσίου τομέα δηλαδή . Που τα προηγούμενα χρόνια ως κακομαθημένα παιδιά του πολιτικού  πελατειακού κομματικού και συντεχνιακού μας  συστήματος απολάμβαναν τις προσόδους,τα προνόμια και τις κυβερνητικές εύνοιες. Και τις παράλογες αλλά καθ’ όλα νόμιμες πολιτικές αποφάσεις . Ποτέ καμία κυβέρνηση και καμία ΑΔΕΔΥ , ΟΤΟΕ και ΔΕΚΟ όταν  έπαιρνε αυτές τις αποφάσεις για αυξήσεις μισθών ,συντάξεων και επιδομάτων δεν ρωτούσε αν αντέχει η παραγωγικότητα της οικονομίας να τις σηκώσει .

Δεν λογάριασαν ποτέ την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και τις αντοχές της οικονομίας ,όταν αποφάσιζαν να προσλάβουν στο δημόσιο περισσότερους απο όσους χρειαζόταν . Δεν σκέφτηκαν ποτέ αν αντέχει ο κρατικός προϋπολογισμός να σηκώσει τα βάρη απο την αύξηση των αμοιβών στις ΔΕΚΟ που ηταν πάντα πολύ υψηλότερες απο αυτές που δίνονταν στους ανταγωνιστικούς κλάδους του ιδιωτικού τομέα .Δεν σκέφτηκαν ποτέ τον φορολογούμενο πολίτη οταν μοίραζαν πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με υψηλά εφάπαξ .

Το χειρότερο ομως είναι οτι ολοι αυτοί εξακολουθούν να ζούν στον κόσμο τους και περιμένουν απο την κυβέρνηση της Αριστεράς την αποκατάσταση των αδικιών . Σε σχέση πάντα με το δημόσιο . Διότι ο ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα ,επιχειρηματίες και εργαζόμενοι, αντιμετωπίζονται ως εχθροί της πατρίδας που πρέπει να τους εξοντώσουμε στα χαράτσια και τη φορολογία .

 Χρήστος Αλεξανδρής  

Προσαρμοσμένη αναζήτηση