Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι… παγκόσμιοι Έφηβοι του πόλο! pic - video

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018 15:31 Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι… παγκόσμιοι Έφηβοι του πόλο! pic - video

Η Εθνική Εφήβων έδωσε… συνέχεια στο μεγάλο καλοκαίρι του ελληνικού αθλητισμού, κατακτώντας την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα πόλο που φιλοξενήθηκε στο Σομπατέλι της Ουγγαρίας.

Έτσι, οι παίκτες του Δημήτρη Κραβαρίδη ακολούθησαν… πιστά το δρόμο προς τη δόξα που χάραξε το περασμένο καλοκαίρι στο Βελιγράδι η εθνική Νέων Ανδρών, η οποία είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην αντίστοιχη διοργάνωση.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια επέστρεψε το μεσημέρι της Δευτέρας (20.08.2018) στην Ελλάδα, έχοντας στις αποσκευές της το χρυσό μετάλλιο (νίκησε με 9-8 την Ισπανία στον τελικό της περασμένης Κυριακής).

Οι “χρυσοί” έφηβοι έφτασαν στο “Ελ. Βενιζέλος” στις 13:35 τη Δευτέρα (20/8) με την πτήση 801 της Austrian Airlines, μέσω Βιέννης. Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, υποδέχθηκε τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και τους συνεχάρη δια ζώσης για την τεράστια επιτυχία τους, εκ μέρους της αθλητικής ηγεσίας. Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, βρίσκεται για διακοπές εκτός Αθηνών με την οικογένειά του και δεν μπόρεσε να παραστεί.

Συγγενείς και φίλοι των “τρομερών” αθλητών του Δημήτρη Κραβαρίτη υποδέχθηκαν με κόρνες και ανθοδέσμες τους “χρυσούς” εφήβους, μετατρέποντας την αίθουσα υποδοχής σε… εξέδρα γηπέδου. Χαμόγελα, συγκίνηση αλλά και ξεσπάσματα χαράς για τους διεθνείς που φωτογραφήθηκαν με τα χρυσά τους μετάλλια.

“Η δικαίωση είναι των αθλητών, γιατί αυτοί είναι κάθε μέρα στην πισίνα και μάχονται με αντίξοες συνθήκες και κάνουνε προπόνηση πολλές ώρες. Χάνουν την καθημερινότητα τους, χάνουν άλλα πράγματα για να κερδίσουν αυτά που κερδίσανε τώρα”, ανέφερε αρχικά ο Ομοσπονδιακός τεχνικός.

 

Στη συνέχεια ο κ. Κραβαρίτης σχολίασε τις συνεχόμενες επιτυχίες των μικρών εθνικών ομάδων του πόλο: “Είναι μια τεράστια επιτυχία για το ελληνικό πόλο! Θα δούμε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πάλι μια ισχυρή εθνική ομάδα ανδρών”.

Σε ερώτηση για το αν εδραιώνεται το ελληνικό πόλο στη συνείδηση του κόσμου ως υπερδύναμη, ο κ. Κραβαρίτης εξέφρασε τη βεβαιότητα του: “Σίγουρα! Αυτό “αποτυπώθηκε” και από τους προπονητές των άλλων ομάδων από το εξωτερικό. Μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τις μικρές εθνικές αλλά και για τη μεγάλη. Μην ξεχνάμε την εθνική ανδρών, γιατί τε τελευταία χρόνια έχει κάνει τεράστια βήματα και έχει σταθεροποιηθεί στις 4-5 μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου”.

“Τα είπα όλα προχτές” τόνισε, σχολιάζοντας την ερώτηση που έγινε για το που αφιερώνει αυτή την επιτυχία. Ο κ. Κραβαρίτης αφιέρωσε -μετά τον τελικό- την επιτυχία της εθνικής στους δικούς του ανθρώπους, όπως χαρακτήρισε τους συναδέλφους του πυροσβέστες, που έδωσαν μάχη στις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

“Κάποια στιγμή όλη μας η καρδιά ήταν με αυτό που έγινε. Ήταν ένα μεγάλο κακό. Οι ανθρώπινες ζωές δεν αναπληρώνονται με τίποτα. Ούτε με αυτές τις επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού”, ανέφερε.

“Δυσκολίες σε οικονομικό επίπεδο περνάει όλη η χώρα, όχι μόνο εμείς”, σχολίασε για τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το ελληνικό πόλο.

Να θυμίσουμε πως παγκόσμιοι πρωταθλητές στο Σομπατέλι στέφθηκαν οι: Ούγκο Πιοβάν, Σταύρος Μανθογιάννης (τερματοφύλακες), Θοδωρής Πάτερος, Νίκος Παπανικολάου, Αριστείδης Χαλυβόπουλος, Ιπποκράτης Χαλυβόπουλος, Διονύσης Μπραϊμης, Νίκος Κουρούβανης, Τάκης Δήμου, Στάθης Καλογερόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Αχιλλέας Γραμματικός και Γιάννης Κεχαλάρης. Προπονητής της ομάδας ο Δημήτρης Κραβαρίτης και συνεργάτη του ο Σάκης Πλατανίτης.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση