Άρης-Λάρισα 2-0: Επέστρεψε και γουστ-Άρη!

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 02 Σεπτεμβρίου 2018 21:53 Άρης-Λάρισα 2-0: Επέστρεψε και γουστ-Άρη!
Μπορεί να αγχώθηκε, αλλά όπως και στην Λαμία, έτσι και κόντρα στην ΑΕΛ ο Άρης βρήκε δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, έκανε το 2χ2 - Περισσότεροι από 20.000 οπαδοί των κίτρινων στο Καυταντζόγλειο
 

Ο Άρης βασίστηκε σ’ ένα εκρηκτικό τετράλεπτο και επικράτησε της Λάρισας με 2-0 στο Καυτανζόγλειο μπροστά σε περίπου 18.000 φίλους του. Χαμζά Γιουνές και Νικολάς Ντιγκινί ξεκλείδωσαν την άριστα στημένη άμυνα της Λάρισας η οποία προσπάθησε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά έφυγε από τη Θεσσαλονίκη με άδεια χέρια.

Οι «κίτρινοι» δεν είχαν την εκρηκτικότητα, την ταχύτητα αλλά και τη δημιουργία που τους χαρακτήρισαν στην πρεμιέρα της Superleague απέναντι στη Λαμία. Για την ακρίβεια, για σχεδόν 70 λεπτά… σκόνταφταν πάνω στην αμυντική γραμμή της Λάρισας «αγχώνοντας» τους χιλιάδες φίλους τους που βρέθηκαν στο Καυτανζόγλειο. Τους έλειπε η φρεσκάδα, η ψυχραιμία στην τελική πάσα, με συνέπεια να περιοριστούν σε υποψία ευκαιριών. Κι εκεί που οι κόκκοι άμμου της κλεψύδρας άδειαζαν επικίνδυνα, με… αυτοκρατορικό τρόπο ο Χαμζά Γιουνές έζησε και την προσωπική εξιλέωσή του.

Με τους κανόνες της Λάρισας

Η Λάρισα στόχευσε και κατάφερε να καταστρέψει το παιχνίδι του Άρη στο πρώτο ημίχρονο βασιζόμενη στην πολυπροσωπεία της στη μεσαία γραμμής και στις μικρές αποστάσεις μεταξύ των γραμμών. Έκλεισε τους χώρους στους δύο κεντρικούς χαφ(Ματίγια,Μπάσα), ανάγκασε τον Άρη να επενδύσει περισσότερο και ανεπιτυχώς στη δική του αριστερή πλευρά και ουσιαστικά δεν του επέτρεψε να κάνει το passing game που τον χαρακτήρισε στην πρεμιέρα με τη Λαμία. Το… μπροστά ουδόλως απασχόλησε τους Θεσσαλούς καθώς ήταν φανερό ο στόχος της ισοπαλίας και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πέρα από τρία-τέσσερα τρεξίματα των Ντέλετιτς, Σαχίντι στη δεξιά πλευρά, δεν ήταν απειλητική. Ειδικότερα, ο Κουέστα χρειάστηκε μόνο σε μια εκτέλεση φάουλ από τον Πίτι όπου μπλόκαρε δίχως βαθμό δυσκολίας.

Έπαιξε με… βαρύ στομάχι

Ο Άρης δεν είχε ζωντάνια στο παιχνίδι του, του έλειψε η δημιουργία του Ματίγια και παρά τις εσωτερικές αλλαγές του Πάκο Ερέρα από το πρώτο κιόλας 20πτο (σ. σ. χρησιμοποίησε τον Μπρούνο Γκάμα σε ρόλο επιτελικού μέσου και πέρασε τον Ντιγκινί στην αριστερή πλευρά), οι «κίτρινοι» δεν βρήκαν ρυθμό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι δημιούργησαν μόλις μία κλασική ευκαιρία στο πρώτο 45πτο, καθώς οι περισσότερες φάσεις ήταν… υποψία ευκαιριών είτε γιατί τα μούσκευαν στο τέλος είτε γιατί δεν γινόταν η σωστή κίνηση χωρίς την μπάλα. Η μοναδική αξιόλογη στιγμή σημειώθηκε στο 32ο λεπτό, ο Τζανακάκης επιχείρησε τη σέντρα από τη δεξιά πλευρά και ο Ντιγκινί αν και ολομόναχος στην πλάτη της άμυνας σούταρε (στην κίνηση) ψηλά πάνω από την εστία του Κρίστιανσον. Πέραν αυτής της φάσης, ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών ένιωσε κίνδυνο μόνο σ’ ένα μακρινό σουτ του Ματίγια όπου αναγκάστηκε να διώξει με τις γροθιές του. Γενικώς στο πρώτο ημίχρονο, οι εμπνεύσεις του Μπρούνο Γκάμα δεν ήταν αρκετές από τη στιγμή που Γιουνές και Ντιγκινί ήταν εκτός ρυθμού.

Η πίεση του Άρη και ο Ντιγκινί

Ο Άρης έψαξε το γκολ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και είδε τον Ντιγκινί σε δύο περιπτώσεις να μη μετουσιώνει δική του έξυπνη κίνηση χωρίς την μπάλα. Ο Γάλλος σε δύο περιπτώσεις βρέθηκε σε θέση βολής μετά από πάσες των Μπάσα, Μπρούνο Γκάμα αλλά στην πρώτη περίπτωση στο 55ο λεπτό σούταρε στο εξωτερικό μέρος των δικτύων και στο 59’ ο Κρίστιανσον απομάκρυνε. Λίγα δευτερόλεπτα μετά και μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας των αμυντικών της Λάρισας, ο τερματοφύλακας των Θεσσαλών είδε την μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι μετά από πλασαριστό σουτ του Μπρούνο Γκάμα από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Γενικώς ο Άρης απέκτησε τα ηνία του αγώνα και στο 63ο λεπτό δεν πλήρωσε ένα λάθος του Βέλεθ όπου ο Ισπανός έδωσε την ευκαιρία στον Γκοίκοβιτς να βρεθεί μόνος στην περιοχή από πλάγια θέση αλλά προσπάθησε ανεπιτυχώς να κρεμάσει τον Κουέστα.

Γιουνές και… λύτρωση και έκρηξη

Ο Άρης ενέτεινε την πίεση του στα τελευταία 25 λεπτά του αγώνα κλείνοντας ακόμη περισσότερο τη Λάρισα στα καρέ της. Ο μέχρι εκείνη τη στιγμή… άφαντος στον αγώνα Χαμζά Γιουνές προειδοποίησε στο 71ο λεπτό όταν μετά από εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση σημάδεψε με το κεφάλι το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Κρίστιανσον. Λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Τυνήσιος πρόλαβε τον Γκόλια και μετά από σέντρα του Τζανακάκη με το στήθος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-0. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Θεσσαλοί και κατευθυνόμενος από τον ενθουσιασμό που προκάλεσαν 18.000 φίλοι της ομάδας, ο Άρης ξαναχτύπησε. Στο 75ο λεπτό και στο transition game ο Μπρούνο Γκάμα έδωσε χώρο στον Ματέο Γκαρσία, αυτός επιχείρησε τη σέντρα και ο Ντιγκινί αν και πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο άγγιξε την μπάλα κι αυτή… βασανιστικά κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Τα ρέστα του ο Αντωνίου

Με την ομάδα του δύο γκολ πίσω και την επιθετική γραμμή να είναι… εξαφανισμένη στο συντριπτικό κομμάτι του παιχνιδιού, ο Αντωνίου έριξε στο παιχνίδι τον Αμπντάλα και είδε τον παίκτη του να απειλεί στο 77ο λεπτό (στην πρώτη επαφή του με την μπάλα) αναγκάζοντας τον Κουέστα να διώξει σε κόρνερ. Ο τερματοφύλακας του Άρη είχε εξίσου εξαιρετική αντίδραση και στο 89ο λεπτό στην κεφαλιά του Αμπντάλα από το ύψος της μικρής περιοχής απαγορεύοντας έτσι τη Λάρισα να ξαναμπεί στο παιχνίδι.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Δεληζήσης(Άρης), Γρομητσάρης, Γκόλιας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γκοίκοβιτς, Χούμπτσεφ(Λάρισα)

Man of the match: Ο Άρης δεν έβγαλε… ηγέτη στο παιχνίδι. Έτσι όπως εξελίχθηκε αυτό, ο Χαμζά Γιουνές παρότι ήταν εκτός ρυθμού στο μεγαλύτερο διάστημα απέδειξε ότι είναι επιθετικός της μίας επαφής.

Αδύναμος κρίκος: Ο Μιλοσάβλιεβιτς. Κακός στο δεύτερο ημίχρονο στα ανασταλτικά καθήκοντά του, δεν κράτησε μπάλα για να πάρει ανάσες η ομάδα του.

Στο ύψος του: Οι φίλαθλοι του Άρη, περίπου 18.000 έδωσαν ενθουσιασμό στην ομάδα τους και το δεύτερο γκολ των «κίτρινων» είναι αυτό που λένε… γκολ κόσμου.

Η γκάφα: Ο Κρίστιανσον δεν υπολόγισε σωστά τη φάση στο δεύτερο τέρμα του Άρη και το λάθος του αποδείχθηκε καταδικαστικό για την ομάδα του.

Το στραγάλι: Εκνευριστικά σχολαστικός ο Τζοβάρας από τη Φθιώτιδα, σταματούσε άσκοπα το παιχνίδι και κυρίως στο πρώτο ημίχρονο η παρουσία του έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να μην αποκτήσει ρυθμό ο αγώνας.

Το ταμείο του Gazzetta: Κέρδισε η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο. Ο Άρης μπορεί να στερήθηκε φαντασίας σε σχέση με την πρεμιέρα αλλά είχε ουσία. Η Λάρισα έπαιξε για τον βαθμό της ισοπαλίας αλλά ουσιαστικά παραδόθηκε στην ατομική ποιότητα των παικτών του Άρη.

ΑΡΗΣ (Ερέρα): Κουέστα, Τζανακάκης, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Δεληζήσης, Μπάσα, Ματίγια(81’ Μενέντεζ), Ντιγκινί(77’ Κολάσο), Ματέο Γκαρσία, Μπρούνο Γκάμα(84’ Ναζλίδης), Γιουνές.
ΛΑΡΙΣΑ (Αντωνίου): Κρίστιανσον, Γκοίκοβιτς, Γκόλιας, Γρομητσάρης, Φατιόν, Μιλοσάβλιεβιτς, Χούμπτσεφ, Ντέλετιτς(76’ Αμπντάλα), Πίτι, Σαχίτι(46’ Καρανίκας), Κούνιτς(64’ Νούνιτς).
 

Πηγή:www.gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση