Ατρόμητος – Λαμία 1-0: Δεν τα κατάφερε με 10 παίκτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2018 22:03 Ατρόμητος – Λαμία 1-0: Δεν τα κατάφερε με 10 παίκτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Καθοριστική η άδικη αποβολή του Δημούτσου στο 59’, καθώς και η αποχώρηση του «αρχηγού» Αναστασιάδη λόγω τραυματισμού. Δοκάρι με το Βάντερσον στο 85'.

 Η «φρεσκαρισμένη» Λαμία, γνώρισε το βράδυ της Κυριακής την ήττα με σκορ 1-0 από Ατρόμητο στο Περιστέρι, για την 3η αγωνιστική της Super League.

Με πολύ βελτιωμένη εικόνα, η ομάδα μας ήταν αξιοπρεπέστατη, έφτιαξε φάσεις και σίγουρα άξιζε κάτι παραπάνω. «Πλήρωσε» ωστόσο τον τραυματισμό του Αναστασιάδη πριν βγει το ημίχρονο, με τους γηπεδούχους στο 43' να ανοίγουν το σκορ. Στην επανάληψη και πάλι οι παίκτες του Μάκη Χάβου ήταν άτυχοι, αφού με τραβηγμένη αποβολή του Δημούτσο βρέθηκαν από νωρίς με αριθμητικό μειονέκτημα.

Προσπάθησαν στη συνέχεια, είχαν δοκάρι με τον Βάντερσον στο 85', δεν κατάφεραν όμως να πάρουν το αποτέλεσμα.

Την «σκότωσε» στο χειρότερο σημείο!
Αυτή τη φορά, η Λαμία μπήκε στο γήπεδο για να... παίξει μπάλα. Την έβαλε κάτω, οργανώθηκε αμυντικά και με τον Μπερτόγλιο να το παίρνει πάνω του, είχε ορθολογική επιθετική λειτουργία. Η ομάδα μας έκανε αισθητή στα αντίπαλα καρέ στο 6', όταν ο Μπαράλες εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από καλό σημείο, η μπάλα βρήκε στο τείχος, γκέλαρε, αλλά ο Μέγερι έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε σταθερά. Τρία λεπτά αργότερα, ο Καραγκούνης δοκίμασε να αιφνιδιάσει από μακριά τον Μέγερι, όμως το σουτ που έπιασε έφυγε αρκετά άουτ.

Γενικά σε αυτό το πρώτο τέταρτο, οι παίκτες του Μάκη Χάβου είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, με τον Ατρόμητο να μην μπορεί να διασπάσει την αμυντική τους λειτουργία και να απειλήσει. Στο 18' ήρθε και η πρώτη καλή στιγμή της Λαμίας στο ματς. Σε φάουλ που έγινε στον Καραμάνο, ο κ. Ζαχαριάδης άφησε το ματς να εξελιχθεί, ο Καραγκούνης «ζύγισε» τη μπάλα και σούταρε φαλτσαριστά έξω από την περιοχή, την έστειλε όμως λίγο πάνω από τα δοκάρια. Τρία λεπτά αργότερα, ο Μπλάζιτς πήγε να κάνει κάτι... φαντεζί από πολύ μακριά, το σουτ του ήταν πολύ κακό όμως και έφυγε ψηλά άουτ.

Η υπεροχή της ομάδας μας μέχρι τότε, πήγε να μετουσιωθεί σε γκολ στο 22ο λεπτό. Ο Μπερτόγλιο είδε τον Μπαράλες μαρκαρισμένο, έβγαλε πανέξυπνη μπαλιά δεξιά για τον Βασιλαντωνόπουλο, που βγήκε μόνος του απέναντι από τον Μέγερι, πλάσαρε, αλλά ο Ούγγρος γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ. Στο πρώτο μισάωρο, η Λαμία δεν είχε αφήσει τον Ατρόμητο να φανεί καθόλου. Ήταν πιο δραστήρια και έδειχνε να ελέγχει απόλυτα το παιχνίδι. Ο Μπαράλες πάντως, παρέμενε μόνος του μπροστά.

Οι γηπεδούχοι έκαναν για πρώτη φορά μετά από πολύ ώρα αισθητή την παρουσία τους στο 31', όταν σε κόρνερ του Κουλούρη από δεξιά, η μπάλα απομακρύνθηκε, έγινε... καραμπόλα και ένα σουτ, όμως έφυγε άουτ. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Βασιλακάκης έστρωσε στον Κουλούρη, που γύρισε και σούταρε, στέλνοντας τη μπάλα έξω. Το πλήγμα για την ομάδα μας ήρθε στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Αναστασιάδη να τραυματίζεται και να αποχωρεί από το ματς, «αναγκάζοντας» τους Καρυπίδη και Αντέτζο να συνυπάρξουν για πρώτη φορά στην ενδεκάδα.

Μέχρι οι δυο τους να βρουν τα πατήματα τους, στο 41' ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Μάντσον έπιασε μια βολίδα από το χώρο μεταξύ κέντρου και περιοχής, η άμυνα δεν πήγε πάνω του, αλλά ο Σαράνοβ με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ. Δύο λεπτά αργότερα ωστόσο, ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία. Η άμυνα αδράνησε και πάλι, ο Μάντσον από αριστερά την πέρασε σαν σταματημένη και σέντραρε, με τον Κουλούρη να περνάει στην πλάτη όλων και από κοντά με προβολή να ανοίγει το σκορ. Το 1-0 ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Της στοίχησε η αποβολή!

 
Με το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου, η Λαμία ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει στην επανάληψη. Μπήκε και πάλι ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την ισοφάριση. Στο 47' ο Μπαράλες «έσπασε» τη μπάλα με το κεφάλι στον Μπερτόγλιο, αυτός όμως έκανε το κοντρόλ και το σουτ που έπιασε στο ύψος του πέναλτι δεν ήταν καλό και έφυγε άουτ. Δύο λεπτά αργότερα, οι παίκτες του Μάκη Χάβου πλησίασαν και πάλι το γκολ. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των γηπεδούχων, ο Βασιλαντωνόπουλος γύρισε στον Μπαράλες στην κορυφή της περιοχής αριστερά. Αυτός «τσίμπησε» με το μυτάκι τη μπάλα, αλλά ο Μέγερι μπλόκαρε πολύ εύκολα.

Εκεί όμως που ο ΠΑΣ Λαμία έδειχνε να πιέζει, ήρθε η αποβολή του Δημούτσο να τον «σκοτώσει». Ο Έλληνας μέσος δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάντσον και άφησε την ομάδα μας με δέκα παίκτες. Κι αν η δεύτερη κάρτα δίνεται, η πρώτη σηκώνει παρα πολύ συζητήση. Από εκεί και πέρα, τα πράγματα για τον Ατρόμητο ήταν πιο εύκολα, με το υπέρ του σκορ και το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Στο 61' και ύστερα από φάση διαρκείας, η μπάλα έφτασε στον Βασιλακάκη που σούταρε, βρήκε στα σώματα και πήρε ύψος, με τον Σαράνοβ να μπλοκάρε σταθερά πάνω στη γραμμή.

Η Λαμία προσπάθησε -όσο μπορούσε πια- και στο 65' έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Μπερτόγλιο σούταρε από τον άξονα, η μπάλα βρήκε στα σώματα, ο Επστάιν έξυπνα βγήκε αφύλακτος από αριστερά και σούταρε, αλλά ο Μέγερι με δυσκολία έδιωξε. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γερμανός άσος έκανε καλό σουτ, σε γύρισμα του Βασιλαντωνόπουλου από δεξιά, όμως και πάλι ο Ούγγρος γκολκίπερ των γηπεδούχων μπλόκαρε σταθερά. Στο 69' και σε εκτέλεση κόρνερ για τους γηπεδούχους, η μπάλα πέρασε από όλους, ο Βασιλακάκης έβαλε το κεφάλι, όμως βρήκε σε αμυντικό και έφυγε κόρνερ και πάλι.

 

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Καρασαλίδης πήγε από αριστερά με μακρινή σέντρα - σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Σαράνοβ έλεγχε την πορεία της και μπλόκαρε. Στο 75ο λεπτό είχαμε νέα καλή στιγμή για τον ΠΑΣ Λαμία. Ο Μπερτόγλιο εκτέλεσε ένα φάουλ με γέμισμα, ο Μπαράλες πήρε φαλτσαριστή κεφαλιά και ανάγκασε τον Μέγερι να διώξει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Στο 81' ήταν και πάλι σειρά του Ατρόμητου να απειλήσει. Από λάθος του Βάντερσον, ο Κουλούρης βγήκε από αριστερά, την κατάλληλη στιγμή γύρισε, ο Ενσικουλού άφησε για τον Ούμπιδες δεξιά, που σούταρε λίγο άουτ.

Οι γηπεδούχοι στο 83' σπατάλησαν νέα ευκαιρία να «κλειδώσουν» τη νίκη, όταν βγήκαν στην κόντρα από δεξιά, ο Κουλούρης άνοιξε στην άλλη πλευρά στον Ενσικουλού, που εξ' επαφής νικήθηκε από τον Σαράνοβ, που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια. Πάντως, στο 85ο λεπτό, η Λαμία είχε την ευκαιρία να «παγώσει» το Περιστέρι. Ο Βάντερσον έκανε εκπληκτική εκτέλεση ενός φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, «σημάδεψε» όμως το δεξί «γάμμα» του Μέγερι και εν συνεχεία η μπάλα έφυγε άουτ. Ουσιαστικά εκεί τελείωσε και το ματς. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι Φθιωτοί δεν μπορούσαν να αντιδράσουν.

Μάλιστα, στο 93' ο Κωτσόπουλος από δεξιά σέντραρε, ο Κουλούρης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και έβαλε την προβολή, δεν αιφνιδιάστηκε όμως ο Σαράνοβ που μπλόκαρε. Έτσι, το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Μέγερι, Καρασαλίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (71' Ούμπιδες), Σάκιτς, Βασιλακάκης (78' Κωτσόπουλος), Ενισκουλού, Ούγκραϊ (59' Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης

 

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης (38' Καρυπίδης), Αντέτζο, Σκαρντοβέλι, Δημούτσος, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο, Καραγκούνης (63' Επστάιν), Καραμάνος (70' Σκόνδρας), Μπαράλες

 

ΓΗΠΕΔΟ: Δημοτικό Περιστερίου.

Πηγή: LamiaOle

Προσαρμοσμένη αναζήτηση