Ανώτερη η Τσέλσι 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 23:00 Ανώτερη η Τσέλσι 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Καλύτερη και στα δυο ημίχρονα, η Τσέλσι νίκησε στην Τούμπα τον ΠΑΟΚ με 1-0 έχοντας πλήρη κυριαρχία και κατοχή της μπάλας στη μεγάλη διάρκεια του αγώνα, που έγινε στο κατάμεστο γήπεδο της Θεσσαλονίκης.

Το γκολ που έκρινε τον αγώνα σημειώθηκε στο 7' από τον Γουίλιαν αλλά οι Άγγλοι ήταν αυτοί που έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες φανερώνοντας μια εμφανή ανωτερότητα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε στο τελευταίο 20λεπτο για το γκολ της ισοφάρισης χωρίς να το πετύχει. Λίγο πριν την λήξη αποχώρησε τραυματίας στην ωμοπλάτη ο Πέδρο. 

Η βασανιστική για τον ΠΑΟΚ αγωνιστική κυριαρχία της Τσέλσι, η συντριπτική κατοχή της μπάλας, το ασταμάτητο πρέσιγκ των παικτών της και στις τρεις γραμμές ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του πρώτου ημιχρόνου στην Τούμπα, όπου η αγγλική ομάδα, κλάσεις καλύτερη από τον ΠΑΟΚ, έπαιξε τους Θεσσαλονικείς σαν την "γάτα με το ποντίκι" και προηγήθηκε από πολύ νωρίς. Μόλις στο 7' από ταχύτατη επίθεση, ο Μπάρκλεϊ έδωσε  ασίστ στον Γουίλιαν και ο Βραζιλιάνος πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 0-1.

Μετά το γκολ αυτό η Τσέλσι συνέχισε και άπλωσε την κυριαρχία της ακόμα περισσότερο και στιγμές- στιγμές φαίνονταν πως είχε "αιχμαλωτίσει" τους αντιπάλους της, που δεν μπορούσαν να βρουν τον έλεγχο όχι για  να ισορροπήσουν το παιχνίδι, αλλά έστω για να πάρουν κάποια κατοχή μπάλας που θα έδινε ανάσες στο σύνολο. Στο 10΄ νέα μεγάλη ευκαιρία για την Τσέλσι, με τον Πέδρο να βγάζει τη σέντρα από τα δεξιά, τον Μοράτα να παίρνει την κεφαλιά και τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Στο 12' ο ΠΑΟΚ έδειξε να έχει "σφυγμό". Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαρέλα πήρε την κεφαλιά, όμως η μπάλα έφυγε ψηλά. Κάτι αντίστοιχο έγινε και στο 21?  για τους Άγγλους από κόρνερ που εκτελέστηκε από τα αριστερά και στην εξέλιξη της φάσης ο Μοράτα δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα όπως θα ήθελε κι αυτή έφυγε άουτ. Στο 38' σουτ του Πέδρο από κοντά εξουδετέρωσε ο Πασχαλάκης σε κόρνερ.

Με την κυριαρχία που αποτυπώθηκε στο εξαιρετικά υψηλό ποσοστό 72-28% για την Τσέλσι τέλειωσε το πρώτο ημίχρονο, με τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει στο δεύτερο όπως τέλειωσε στο πρώτο μέρος. Με προσήλωση να μην ανοίξει την άμυνά του και να αγωνίζεται έτσι ώστε να ψάχνει την αντεπίθεση που θα του έδινε την ευκαιρία να πλησιάσει ή και να απειλήσει την εστία του Κέπα.

Ο Δικέφαλος με αργό κέντρο και παίκτες που δεν μπορούσαν να αντιπαρατεθούν σε τεχνική και ταχύτητα τους φιλοξενούμενους ήταν αναγκασμένος να παρακολουθεί... διακριτικά το παιχνίδι των Άγγλων, καιροφυλακτώντας για τη δημιουργία μιας ευκαιρίας.

Όμως η Τσέλσι δεν... κατέβαζε ταχύτητα. Στο 62' μια εξαιρετική ευκαιρία χάθηκε πάλι για τους Άγγλους μετά από πολύ καλή προσπάθεια του Μάρκος Αλόνσο. Αυτός απέφυγε τον Βιεϊρίνια μέσα στην περιοχή, έκανε το πλασέ, η μπάλα κόντραρε όμως και έφυγε κόρνερ. Η Τσέλσι συνέχισε να προσπαθεί για το δεύτερο γκολ. Στο 72' βολίδα του Πέδρο αποκρούστηκε από τον Πασχαλάκη που κράτησε στην περίπτωση αυτή το 0-1 και το παιχνίδι συνέχισε να εξελίσσεται σε μονόλογο για τους Βρετανούς, που πολιόρκησαν την εστία του ΠΑΟΚ. 

Στο 69' γκολ του Μοράτα ακυρώθηκε σαν οφ-σάϊντ και στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να διεκδικήσει το καλύτερο, που φυσικά ήταν το γκολ. Παρά τις προσπάθειες εκατέρωθεν το σκορ δεν άλλαξε και η Τσέλσι φανερώνοντας μια εξόφθαλμη ανωτερότητα κέρδισε τον αγώνα, από έναν ΠΑΟΚ μουδιασμένο και ανήμπορο να βρει λύσεις απέναντι σε μια άλλης κλάσης ομάδα, από τις κορυφαίες της διοργάνωσης και σαφώς του ομίλου.

Διαιτητής: Μαγιένκο (Ισπανία)

Κίτρινες: Βέρνμπλουμ, Ουάρντα, Ελ Καντουρί - Αθπιλικουέτα, Ρούντιγκερ, Μπάρκλεϊ

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Τόσκα, Χατσερίντι, Βαρέλα, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69' Πρίγιοβιτς), Ζαμπά (82'  Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί, Πέλκας (62' Ουάρντα).

Τσέλσι: Κέπα, Τζαπακόστα, Αλόνσο (66' Αθπιλικουέτα), Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Καντέ, Ζορζίνιο (65' Φάμπρεγας), Μπάρκλεϊ, Γουίλιαν, Μοράτα (81' Ζιρού), Πέδρο.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση