“Μίλησε” ο Παπαδόπουλος, μείωσε τη διαφορά ο ΠΑΟΚ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 21:34 “Μίλησε” ο Παπαδόπουλος, μείωσε τη διαφορά ο ΠΑΟΚ
Την... αντεπίθεση του με σκοπό να μπει με την καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στα πλέι οφ φαίνεται πως ξεκίνησε ο ΠΑΟΚ, επικρατώντας εντός έδρας της Skoda Ξάνθης με 2-1. Με το αποτέλεσμα αυτό, ο “δικέφαλος του Βορρά” πλησίασε στους δυο βαθμούς τον Παναθηναϊκό. Και τα δυο γκολ των γηπεδούχων ο Παπαδόπουλος - Πολύ καλοί στην επανάληψη οι Ακρίτες

"Πλώρη" για την κατάκτηση της 2ης θέσης έχει βάλει ο ΠΑΟΚ. Με δύο γκολ του Παπαδόπουλου (21΄, 54΄) ο «δικέφαλος» του Βορρά επικράτησε με 2-1 της Ξάνθης στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 30ής αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει δυνατά στην αναμέτρηση, αλλά η πίεση που άσκησε η Ξάνθη στο χώρο του κέντρου και προς την περιοχή του Ιτάνζ δεν του επέτρεψε να γίνει απειλητικός. Οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία της μπάλας και έδειξαν να κερδίζουν εύκολα μέτρα προς τα καρέ των Θεσσαλονικέων.

Η ομάδα του Γεωργιάδη όμως στην πρώτη της καλή ευκαιρία κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 21' ο Κάτσε έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Παπαδόπουλος έκανε το 1-0 με όμορφη κεφαλιά. Ο “δικέφαλος του Βορρά” οπισθοχώρησε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, χωρίς όμως να επιτρέψει στους Ακρίτες να μετουσιώσουν σε χαμένη ευκαιρία της ελαφρά υπεροχή τους

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι στο... γκάζι στην επανάληψη, έχασαν διπλή τεράστια ευκαιρία στο 53', με τον Κυριακίδη να λέει “όχι” στα κοντινά σουτ του Μακ, αλλά στο 54' ο Παπαδόπουλος ήταν στο σωστό σημείο για να κάνει το 2-0.

Οι Θεσαλονικείς συνέχισαν πιο συντηρητικά, προσπαθώντας να ελέγξουν το ρυθμό του παιχνιδιού, αλλά στο 66' χρειάστηκε η επέμβαση του Ιτάνζ στην κεφαλιά του Λουσέρο για να μην πάει η μπάλα στα δίχτυα. Ένα λάθος του Τζαβέλλα όμως στο 74' ήταν αρκετό στον Κλέιτον να επωφεληθεί και να “κρεμάσει” τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ για το 2-1

Τα λεπτά μέχρι τη λήξη του ματς είχαν μεγάλη αγωνία, με την Ξάνθη να πιέζει και τους Θεσσαλονικείς να έχουν καλή ευκαιρία στο 84' με το “ψαλιδάκι” του Τζαβέλλα, φάση που ήταν και η τελευταία του ματς. Άξιο αναφοράς πως το παιχνίδι είχε σημαντική ένταση λίγο πριν τη λήξη, με τον Καζναφέρη να αποβάλλεται και τον Αθανασιάδη να είναι έξαλλος με τον Μπερτο με τον οποίο είχε αψημαχία (πήγαν άνθρωποι της ομάδας για να τον ηρεμήσουν)

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Τζαβέλλας, Βίτορ, Κωνσταντινίδης, Κάτσε, Τζιόλης (46’ Νομπόα), Μακ, Περέιρα, Παπαδόπουλος (69’ Γκολάσα), Αθανασιάδης. 

Στον πάγκο: Γλύκος, Πούγγουρας, Κίτσιου, Πόζογλου, Κουλούρης. 

SKODA ΞΑΝΘΗ: Κυριακίδης, Γκομσί (46’ Μπέρτος), Γούτας, Παπάζογλου, Μπαξεβανίδης,Παπαστεριανός (46’ Βασιλακάκης), Ομπόντο, Λουσέρο, Σίλβα Κλέιτον, Σολτάνι, Καπετάνος (66’ Ράνος). 

Στον πάγκο: Αναστασόπουλος, Καρυπίδης, Βάλτερ, Φλίσκας.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση