ΠΑΣ για πλέι οφ! Ζάλισε τον Ολυμπιακό

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 05 Απριλίου 2015 22:17 ΠΑΣ για πλέι οφ! Ζάλισε τον Ολυμπιακό
Μία νίκη θα χρειαζόταν ο Ολυμπιακός για να εξασφαλίσει τον τίτλο, αν και εφόσον δεν τον... χόρευε στην βροχή ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος νίκησε 3-1! 

Οι Γιαννιώτες απουσίαζαν από τους αγώνες τρεις εβδομάδες (λόγω Εθνικής και ΟΦΗ) αλλά μάλλον αυτό τους βγήκε σε καλό, αφού νίκησαν και "χτυπούν" ακόμη και τα πλέι οφ. Σε γενικές γραμμές οι οικοδεσπότες ήταν καλύτεροι των Πειραιωτών, ειδικά από τη στιγμή που πέτυχαν το πρώτο τους γκολ κι έπειτα.

Ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημίχρονο είχε την υπεροχή (ανούσια όπως απεδείχθη) και προσπαθούσε να δημιουργήσει φάσεις, ειδικά με τον Ντοσεβί. Ωστόσο, υστερούσε στην τελική προσπάθεια... Πίεζε ψηλά τον ΠΑΣ Γιάννινα και οι γηπεδούχοι δυσκολευόντουσαν να βγουν μπροστά.

Ωστόσο, είχαν μία πολύ καλή ευκαιρία στο 11' που ανάγκασε σε δύσκολη και σπουδαία επέμβαση τον Ρομπέρτο! Ο Ισπανός τερματοφύλακας επενέβη εξαιρετικά σε κεφαλιά του Τσάβες, ύστερα από φάουλ που εκτέλεσε ο Ίλιτς.

Ο τελευταίος ήταν ο παίκτης που άνοιξε το σκορ... Διότι ναι μεν, ο Ολυμπιακός είχε τον πρώτο λόγο, αλλά “πλήρωνε” τα λάθη των παικτών του, όπως τη λάθος πάσα του Μιλοβόγεβιτς στον Εντινγκά. Ο Ακόστα έκλεψε, μοίρασε στον Ίλιτς και αυτός έκανε το 1-0 στο 34'.

Αλλά αυτή ήταν μόλις η αρχή για τους γηπεδούχους. Πέτυχαν και δεύτερο γκολ στο ημίχρονο.
Στο 42' ο Ίλιτς έστρωσε στον Μανιά και εκείνος από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομπέρτο. Ο Ισπανός τερματοφύλακας αιφνιδιάστηκε σε αυτή τη φάση, καθώς δέχτηκε γκολ στην κλειστή του γωνία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός έτρεξε για τον γκολ, αλλά μπροστά του είχε ένα δυνατό ΠΑΣ που δεν τα παρατούσε και δεν ήταν διατεθειμένος να πετάξει στα... σκουπίδια το 2-0.

Οι “ερυθρόλευκοι” μείωσαν στο 69' όταν ο Μιλιβόγεβιτς έκανε το σουτ έξω από την περιοχή... Η μπάλα πήρε φάλτσα και αφού ακούμπησε στο πόδι του Χαρίση, κατέληξε στην αριστερή γωνία του Βελλίδη (2-1).

Ο ΠΑΣ Γιάννινα “απάντησε” άμεσα... Στο 74' έκανε το 3-1 με τον Ακόστα που βρέθηκε τετ α τετ με τον Ρομπέρτο και έστειλε την μπάλα στην αριστερή του γωνία.

Λίγο νωρίτερα μια κεφαλιά του Κασάμι κι ένα σουτ του Μπενίτες είχαν απομακρυνθεί οριακά πριν από τη γραμμή του τέρματος... Από την αντεπίθεση που προέκυψε ο ΠΑΣ σκόραρε.

Στο 89' ο ΠΑΣ έμεινε με 10 στο γήπεδο, καθώς... αποΔεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ακόστα

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μανιάς (77' Μπέριος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Ντάσιος (46' Ναδάλες), Τσουκαλάς, Ίλιτς (90' Σαπαλίδης), Τσάβες, Ακόστα, Χαρίσης.
 
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σιόβας, Μποτία, Μαζουάκου, Σαλίνο, Μιλιβόγιεβιτς, Εντινγκά (65' Φουστέρ), Ντοσεβί, Φορτούνης (52' Μπενίτες), Ντομίνγκες (65' Ντομίνγκες), Χάρα.
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση